Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Password Forensics [+]
11-10-2011, 04:59 PM, (This post was last modified: 04-06-2013, 10:22 AM by Codeshift3r.)
Post: #1
Password Forensics [+]
#Author : Codeshift3r
#Date: 19.9.2011

[ General Password Forensics ]
[+][ A very short paper about password forensics ]

Phase 1 : Information Gathering/Harvesting
Source: Facebook + blog + adsense + email +twitter
Name: Bedah binti Badul
Location: Seremban N.Sembilan
In relationship with: Alipudin bin Sipolan
Interest: K-pop,cosplay,Anime(gundam,gundam00,bleach,ect..)
Details: Obessed with Super Junior..Big bang..GayFace
Club Joined: Myvi Group
Favourite Quote: My Life My Rules
HP number: 0123456789
IC : 910309-05-9137
Birthday: 9.3.1991
Email: Bedah_kpop@bedahsec.org

[+] The most common method :

1.name+year of birth
exp: bedah91
exp: bedah1991

2.name+common/favourite number ----> (90/99/66/87)
exp: bedah96
bedah66

3.name+ic no
exp: bedah910309
exp:bedah931991

4.name+Favourite anime,interest,or whatever
exp: bedahmyvi2011
exp: bedahgundam00
exp: bedahkpop
exp: bedahrules

5.HP number/BoyFriend/GirlFriend Number
exp:0123456789 <--- Bedah
exp:0171234678 <--- Alipudin

6.IC number
exp: 910309
exp: 910309059137
exp: 931991

Possible Password Combination :

1.bedahkpop
2.bedah91
3.bedah1991
4.0123456789
5.3456789
6.910309
7.bbang
8.sjunior
9.gundam00
10.910309059137
11.931991
12.Bedahalipudin1991
13.Bedahalipudin91
14.kpopfan
15.iluvbigbang
16.mylifemyrules91
17.mylifemyrules1991
18.mylifemyrules

p/s: and other more GayFace password...try all the combinations

NO!te: selalunya org kat my (average internet user) ni tak suka letak pass panjang2..mudah lupa
jadi kemungkinan nak teka password diorang agak tinggi..

kat sini code ada buat kiraan % password possability


[ Survey ]

[Image: acJp.png]

Conclusion :
1.Use stronger password by combining Uppercase+lowercase letters+symbols.
2.Never use the same password twice.Always use different passwords on different sites.
3.It's better not to use password that is related to your personal life.Instead,create
a random password consisting of letters+symbols+Uppercase+Lowercase letters
and memorize it (Master Password)
4.Make sure you don't post your sensitive information to social networking sites/the net
to prevent from all sorts of social engineering attacks.

Thanks for reading this txt file.
#Greets : the great people @TBD.my Hmsec.org and TimeS omg
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
11-10-2011, 06:48 PM,
Post: #2
RE: Password Forensics [+]
great sharing. one more nk tmbh,
if user itu popuan yg dah kawin or ada bf etc.
try combination
sayangxx
haha.itu proven dlm satu forum gosip well known kt .my ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
11-10-2011, 06:53 PM,
Post: #3
RE: Password Forensics [+]
(11-10-2011, 06:48 PM)p0pc0rn Wrote: great sharing. one more nk tmbh,
if user itu popuan yg dah kawin or ada bf etc.
try combination
sayangxx
haha.itu proven dlm satu forum gosip well known kt .my ;d

yang "xx" tu apa?
JOM LIKE PAGE SAYA!

Saya tak pandai. Harap dapat bantu saya. Terima kasih TBD.
Reply
11-10-2011, 06:56 PM,
Post: #4
RE: Password Forensics [+]
(11-10-2011, 06:53 PM)alak_1988 Wrote:
(11-10-2011, 06:48 PM)p0pc0rn Wrote: great sharing. one more nk tmbh,
if user itu popuan yg dah kawin or ada bf etc.
try combination
sayangxx
haha.itu proven dlm satu forum gosip well known kt .my ;d

yang "xx" tu apa?

contoh...

Amalina kahwin dengan Alak.

Possibility pass dia = SayangAlak

---

tpi popcorn, kalau orang yg g** agak2 mcm mne pass dia? GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
11-10-2011, 07:09 PM,
Post: #5
RE: Password Forensics [+]
sayang
sayang123
123sayang
sayang321
sygabg
sayangawak
sayangbucuk

etc.. ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
11-10-2011, 08:18 PM, (This post was last modified: 11-10-2011, 08:18 PM by RFC792.)
Post: #6
RE: Password Forensics [+]
satu lagi dey all ni sume suka buat passwd yg sama,xkira fb @ email skalipun ;d
(11-10-2011, 06:56 PM)matz Wrote:
(11-10-2011, 06:53 PM)alak_1988 Wrote:
(11-10-2011, 06:48 PM)p0pc0rn Wrote: great sharing. one more nk tmbh,
if user itu popuan yg dah kawin or ada bf etc.
try combination
sayangxx
haha.itu proven dlm satu forum gosip well known kt .my ;d

yang "xx" tu apa?

contoh...

Amalina kahwin dengan Alak.

Possibility pass dia = SayangAlak

---

tpi popcorn, kalau orang yg g** agak2 mcm mne pass dia? GayFace

sayangboboi ? GayFace
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-10-2011, 08:27 PM, (This post was last modified: 11-10-2011, 08:38 PM by adeq.)
Post: #7
RE: Password Forensics [+]
dan jugak jenis password gini..
1.!qaz@wsx#edc
2.1qaz2wsx3edc
3.qwerty
4.qazplm
5.mlpzaq
dan seangkatannya.. ;d

yang ni biasanya style kerajaan keep pass macam ni..
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
11-10-2011, 08:33 PM,
Post: #8
RE: Password Forensics [+]
kene generate wordlist nih dari nama2 yg ade kat malaysia nih...pastu tambah nombor kat belakang..
Reply
11-10-2011, 10:11 PM,
Post: #9
RE: Password Forensics [+]
ada typo tu :
"Phase 1 : Inforamtion Gathering/Harvesting"
Reply
11-10-2011, 10:38 PM, (This post was last modified: 11-10-2011, 10:40 PM by Tron.)
Post: #10
RE: Password Forensics [+]
rjm1r7b61er878r1vfi53gi3uhzrztym77bh8urcnype4qcd1nzadnteguqqenz = saifulfaizan very strong password ;d


http://www.whatsmyip.org/passwordgen/
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
11-10-2011, 10:48 PM,
Post: #11
RE: Password Forensics [+]
nak senang skit,compile script,buat brutus,automatic generate dlm notepad
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-10-2011, 11:23 PM,
Post: #12
RE: Password Forensics [+]
offtopik//

gambar profile kau mcm sial la saiful.hahahaha.lawak siot

gambar nih [Image: avatar_2220.gif?dateline=1317378352]
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
11-10-2011, 11:43 PM,
Post: #13
RE: Password Forensics [+]
(11-10-2011, 11:23 PM)p0pc0rn Wrote: offtopik//

gambar profile kau mcm sial la saiful.hahahaha.lawak siot

gambar mana ;d
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
12-10-2011, 09:17 AM,
Post: #14
RE: Password Forensics [+]
(11-10-2011, 11:43 PM)saifulfaizan Wrote:
(11-10-2011, 11:23 PM)p0pc0rn Wrote: offtopik//

gambar profile kau mcm sial la saiful.hahahaha.lawak siot

gambar mana ;d
ROFLROFL
sorry, x tahan aku gelak


btw, nice tutorial codeshift3r
+rep utk anda Smile
impak psl passwd ni pn bsr mcm xss yg dpandang remeh..
Reply
12-10-2011, 04:53 PM,
Post: #15
RE: Password Forensics [+]
(11-10-2011, 08:27 PM)adeq Wrote: dan jugak jenis password gini..
1.!qaz@wsx#edc
2.1qaz2wsx3edc
3.qwerty
4.qazplm
5.mlpzaq
dan seangkatannya.. ;d

yang ni biasanya style kerajaan keep pass macam ni..

pernah jumpa pass macam "manger#1" dan "frontde$k112"
diorang tak pernah guna pass yang personal..tapi tak gune gak
kalo senang nak teka GayFace

(11-10-2011, 10:11 PM)input Wrote: ada typo tu :
"Phase 1 : Inforamtion Gathering/Harvesting"

noted.Thanks
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Joomla Password Cracker! Ahlspiess 32 7,905 25-01-2012, 09:14 AM
Last Post: Ahlspiess

Forum Jump: