Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
10-10-2011, 11:36 AM,
Post: #46
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(10-10-2011, 11:33 AM)wcypierre Wrote:
Quote:news/artikel yg ni ialah isu semasa dan menggunakan platform wordpress, artikel/news boleh je ambil dari tempat2 lain, tapi mesti translate ke bahasa melayu, tak boleh translate bulat2, tak boleh copy bulat2.
English xboleh ka? GayFace

Ada byk english site yg mcm tu, tapi Malay sgt kurg. Jadi kalau nak baca dlm english, boleh google je website2 mcm tu, ada berpuluh, atau mungkin beribu2.
[Image: GteM3.png]
Reply
10-10-2011, 01:53 PM,
Post: #47
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
so bilew boleh start ni
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
Reply
10-10-2011, 03:07 PM,
Post: #48
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(10-10-2011, 11:36 AM)suhz Wrote:
(10-10-2011, 11:33 AM)wcypierre Wrote:
Quote:news/artikel yg ni ialah isu semasa dan menggunakan platform wordpress, artikel/news boleh je ambil dari tempat2 lain, tapi mesti translate ke bahasa melayu, tak boleh translate bulat2, tak boleh copy bulat2.
English xboleh ka? GayFace

Ada byk english site yg mcm tu, tapi Malay sgt kurg. Jadi kalau nak baca dlm english, boleh google je website2 mcm tu, ada berpuluh, atau mungkin beribu2.

ok. then standard BM ke BM macam besa kita cakap?
Reply
10-10-2011, 03:08 PM,
Post: #49
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(10-10-2011, 03:07 PM)wcypierre Wrote:
(10-10-2011, 11:36 AM)suhz Wrote:
(10-10-2011, 11:33 AM)wcypierre Wrote:
Quote:news/artikel yg ni ialah isu semasa dan menggunakan platform wordpress, artikel/news boleh je ambil dari tempat2 lain, tapi mesti translate ke bahasa melayu, tak boleh translate bulat2, tak boleh copy bulat2.
English xboleh ka? GayFace

Ada byk english site yg mcm tu, tapi Malay sgt kurg. Jadi kalau nak baca dlm english, boleh google je website2 mcm tu, ada berpuluh, atau mungkin beribu2.

ok. then standard BM ke BM macam besa kita cakap?

BM mcm ni --> http://amanz.my/
bukan bahasa pasar Smile
[Image: GteM3.png]
Reply
10-10-2011, 03:19 PM,
Post: #50
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(10-10-2011, 03:08 PM)suhz Wrote:
(10-10-2011, 03:07 PM)wcypierre Wrote:
(10-10-2011, 11:36 AM)suhz Wrote:
(10-10-2011, 11:33 AM)wcypierre Wrote:
Quote:news/artikel yg ni ialah isu semasa dan menggunakan platform wordpress, artikel/news boleh je ambil dari tempat2 lain, tapi mesti translate ke bahasa melayu, tak boleh translate bulat2, tak boleh copy bulat2.
English xboleh ka? GayFace

Ada byk english site yg mcm tu, tapi Malay sgt kurg. Jadi kalau nak baca dlm english, boleh google je website2 mcm tu, ada berpuluh, atau mungkin beribu2.

ok. then standard BM ke BM macam besa kita cakap?

BM mcm ni --> http://amanz.my/
bukan bahasa pasar Smile

standard BM la. Tengokla kalau ada masa baru aku "port" article aku gi bm GayFace
Reply
29-10-2011, 02:14 AM,
Post: #51
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
den dah cuba buat satu artikel.. memang penat .. huhuhu...
ni percubaan pertama den..
tapi puas hati andai ada orang buleh ikut.. kritikan dialukan..
artikel pasal aplikasi grafik

http://b3tik.blogspot.com/2011/10/tutori...huruf.html

mungkin bila den ada masa terluang.. den baiki semula apa yang cacat cela..
If you should wish to join the legion of trolls, you should first know the code of the troll:
Live Free.. Troll Hard GayFace
Blog Saya : b3tik.blogspot.com
Reply
29-10-2011, 06:36 AM,
Post: #52
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(29-10-2011, 02:14 AM)b3tik Wrote: den dah cuba buat satu artikel.. memang penat .. huhuhu...
ni percubaan pertama den..
tapi puas hati andai ada orang buleh ikut.. kritikan dialukan..
artikel pasal aplikasi grafik

http://b3tik.blogspot.com/2011/10/tutori...huruf.html

mungkin bila den ada masa terluang.. den baiki semula apa yang cacat cela..

Not bad la betik.... Big Grin

Btw, nanti boleh la aku request apa2 tutorial photoshop ek?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
29-10-2011, 08:57 AM,
Post: #53
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(29-10-2011, 02:14 AM)b3tik Wrote: den dah cuba buat satu artikel.. memang penat .. huhuhu...
ni percubaan pertama den..
tapi puas hati andai ada orang buleh ikut.. kritikan dialukan..
artikel pasal aplikasi grafik

http://b3tik.blogspot.com/2011/10/tutori...huruf.html

mungkin bila den ada masa terluang.. den baiki semula apa yang cacat cela..

ramai dah updgare ke flipcard eh.. html5 .
kalau boleh buat tutorial After Effect versi bahasa melayu.. memang terbaek GayFace.

rumit nak buat kerja2.. tutorial ni.. sape yang rajin je boleh buat..

ni kami saje2.. buat untuk sesape yang ada masalah komputer


http://compnettroubleshooter.blogspot.com/
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
29-10-2011, 09:56 AM,
Post: #54
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(29-10-2011, 06:36 AM)matz Wrote:
(29-10-2011, 02:14 AM)b3tik Wrote: den dah cuba buat satu artikel.. memang penat .. huhuhu...
ni percubaan pertama den..
tapi puas hati andai ada orang buleh ikut.. kritikan dialukan..
artikel pasal aplikasi grafik

http://b3tik.blogspot.com/2011/10/tutori...huruf.html

mungkin bila den ada masa terluang.. den baiki semula apa yang cacat cela..

Not bad la betik.... Big Grin

Btw, nanti boleh la aku request apa2 tutorial photoshop ek?
bleh.. memang kena amik masa gak tu.. print screen.. step by step.. kang kalo orang tak faham.. sia-sia aje Sad
If you should wish to join the legion of trolls, you should first know the code of the troll:
Live Free.. Troll Hard GayFace
Blog Saya : b3tik.blogspot.com
Reply
29-10-2011, 10:42 AM,
Post: #55
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
rasanya dulu byk kot.. aku buat toturial design.. ! tah kat mana dah.. x nampak.. file img pun dah ilang..
[Image: logo.png]
Reply
31-10-2011, 12:02 PM,
Post: #56
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(05-10-2011, 06:56 PM)blaze08 Wrote: Nanti bila da ada boleh buat magazine ebook pdf mcm web2 seberang,bnyak ebook diaorng,atikel2 pun menarik.Big Grin

that's right..
macam Devilzc0de community...
dorg, ada keluarkan pdf ezine gak..

ak harap TDB pon akan ada nanti..

Big Grin
Angry If you can't do it, don't do it. Angry
Reply
07-11-2011, 02:04 PM,
Post: #57
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
dah lama tergendala benda ni, blog tu dah setup dah..

cuma aku nak confirmkan siapa yg nak join sbg penulis blog ni? reply post ni kalau berminat..
[Image: GteM3.png]
Reply
07-11-2011, 02:09 PM,
Post: #58
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
kena full time ke part time pun leh?
Reply
07-11-2011, 03:10 PM,
Post: #59
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(07-11-2011, 02:09 PM)wcypierre Wrote: kena full time ke part time pun leh?

when you have free time GayFace
[Image: GteM3.png]
Reply
07-11-2011, 03:17 PM,
Post: #60
RE: Laman TBD utk Blog/News mengenai IT/Security/Komputer dll.
(07-11-2011, 03:10 PM)suhz Wrote:
(07-11-2011, 02:09 PM)wcypierre Wrote: kena full time ke part time pun leh?

when you have free time GayFace

oh ok. backlink boleh? GayFace GayFace GayFace
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [Lepasan Siswazah] Kursus "NETWORK SECURITY PROFESSIONAL" Percuma! ibnumalik 21 2,957 09-03-2013, 06:24 PM
Last Post: ʌranʌ
  Penggodam Indonesia serang laman web Malaysia miejigsaw 62 11,415 29-10-2009, 04:21 AM
Last Post: waklabu
  Calling to all Malaysian Hacker-Improve ur security. miejigsaw 18 3,341 10-06-2009, 10:18 PM
Last Post: Stynx
  News Poster? Chuck 2 731 07-02-2009, 08:10 PM
Last Post: XShimeX

Forum Jump: