Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
01-10-2011, 09:14 AM,
Post: #1
[REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
Salam Warga TBD,

Nak mintak pandangan dan idea..
Even dah ada thred camni sebelum ni..
Tapi, nak mintak idea untuk FYP Multimedia..
kot ada2 yang bernas boleh share...=)

Idea aku,
Ingat nak buat mcm e-learning 4 kids.. more to web-based + elemen flash.
Transform from paper to screen view.
Tak pun, multimedia learning aid for disability, yang dapat membantu golongan camni mudah mempelajari sesuatu. Cuma masih kabur nak fokus pada area mana.
Last sekali, The Use Of Icons Interface In Online Learning (E-Learning).
yang ni pun macam best jugak..

Harap TBDian semua dapat memberi pandangan.. Thanx!
MY ACCOUNT PASSWORD IS SEVEN ASTERISK *******

LIFE FOR LEARN
GayFace
Reply
01-10-2011, 09:49 PM,
Post: #2
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
You got the idea basically. Just see where you want to focus on.

+ elemen flash
I would recommend css over that though.
Reply
01-10-2011, 10:31 PM, (This post was last modified: 01-10-2011, 10:32 PM by scr3w.)
Post: #3
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
Macamana if buat application ajar@encourage pelajar untuk senang belajar sifir @ cepat paham pengiraan sifir?
kira mcam trick la..
Okay tak?
(01-10-2011, 09:49 PM)wcypierre Wrote: You got the idea basically. Just see where you want to focus on.

+ elemen flash
I would recommend css over that though.

Thanx wcypierre.. =)
MY ACCOUNT PASSWORD IS SEVEN ASTERISK *******

LIFE FOR LEARN
GayFace
Reply
01-10-2011, 10:44 PM,
Post: #4
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
Yeah. but what's your target age of users? I know its kids but it can range from 3 - 12.
Reply
01-10-2011, 11:24 PM,
Post: #5
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
Kalau untuk E-learning, aku recommend guna Lectora, LectureMaker atau Articulate sebab boleh generate SCORM package utk LMS macam Moodle, Blackboard dan Sakai. Make sure interface ko sesuai dengan target end user.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
02-10-2011, 12:02 AM, (This post was last modified: 02-10-2011, 12:20 AM by scr3w.)
Post: #6
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
(01-10-2011, 10:44 PM)wcypierre Wrote: Yeah. but what's your target age of users? I know its kids but it can range from 3 - 12.

Primary School.. want to encourage them to love Mathematics..=)



(01-10-2011, 11:24 PM)ak47suk1 Wrote: Kalau untuk E-learning, aku recommend guna Lectora, LectureMaker atau Articulate sebab boleh generate SCORM package utk LMS macam Moodle, Blackboad dan Sakai. Make sure interface ko sesuai dengan target end user.

Thanx ak47suk1..
MY ACCOUNT PASSWORD IS SEVEN ASTERISK *******

LIFE FOR LEARN
GayFace
Reply
02-10-2011, 12:22 AM,
Post: #7
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
it is much more better to use css than flash element in e-learning web based
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
05-10-2011, 01:49 AM,
Post: #8
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
out of topic .
nk tnya, ada kea kat sni ada cara yang lain selain memorizing tok sifir?

for me the best way to perfecting our sifir is memorizing the concept how to get the solution

like .

2x3=6
no 2 must be add for 3 time to get 6 .
or
no 3 must be add for 2 time to get 6
Reply
05-10-2011, 02:51 PM,
Post: #9
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
(05-10-2011, 01:49 AM)6b2 Wrote: out of topic .
nk tnya, ada kea kat sni ada cara yang lain selain memorizing tok sifir?

for me the best way to perfecting our sifir is memorizing the concept how to get the solution

like .

2x3=6
no 2 must be add for 3 time to get 6 .
or
no 3 must be add for 2 time to get 6

kalo nak ikutkan yg betulkan..
eg..
Code:
1x2=2
2x2=4
3x2=6
jadi int 2 tuh kene tambah ikut int incremen yg didepan tuh...

mcm dh lari topic jew Lulz
Saya Kene Hack Oleh Budak MMU (Hebat abang mmu ni..Ajar boleh x ) GayFace
Reply
05-10-2011, 05:44 PM,
Post: #10
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
kau wat ala2 game mcm mmber aku.game utk learning math secara basic.project dia sejak dlu n skrg da tubuh company dah.
hezmedia kalau kau nk google la. since ape dia wat ala2 game? sbb budak2 lg suka main game skrg and web based tu adelah common.
wat something yg leh interact ngn kanak2.kalau kau da expert dlm programmin,xpossible kau leh wat.
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
23-09-2012, 05:11 AM,
Post: #11
RE: [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia)
Cube cari pasal pootle, fungsi same cam ape yg nk dibuat tu...
Sekali kita tumbuk orang, tangan kita akan sakit gak. Yang paling penting kita kena ingat, orang tu pon ada tangan gak. Silap2 dia akan tumbuk kita bertubi-tubi selepas tu.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Lightbulb iDEA utk TBD suhz 50 3,694 16-01-2019, 11:34 PM
Last Post: Xantium
Exclamation Idea & Suggestions Needed! Taz 188 36,530 09-06-2013, 06:32 AM
Last Post: matz
  (IDEA)Like Post redirect 6b2 6 1,231 05-10-2011, 09:23 PM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
  [good idea or bad idea?] hakim 4 937 05-07-2009, 10:48 PM
Last Post: Hack3r_Malaya

Forum Jump: