Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Challenge #1, Menang RM100
27-09-2011, 10:25 AM,
Post: #1
TBD Challenge #1, Menang RM100
Salam,

Misi
1. Dapatkan IP Sebenar (di sebalik cloudflare) untuk domain w3.tbd.my

Terma & Syarat
1. Mesti tunjukkan dengan jelas teknik dan cara yang digunakan untuk mencapai misi diatas.
2. Admin/Judge berhak menolak/tidak menerima jawapan anda sekiranya dirasakan jawapan kurang memuaskan.
3. Admin, Moderator & Staff TBD tidak dibenarkan join.
4. Challenge ini akan terbatal dengan sindirinya jika ada admin atau staff TBD.my yang tolong atau bagi hint.

Hadiah
1. Tunai RM100 utk 1 pemenang shj.
2. Mungkin ada bonus jika jawapan memuaskan Smile

Sila PM jawapan kepada suhz. Siapa cepat dia dpt.
Tarikh akhir untuk menghantar penyertaan ialah 1 December 2011.

Nota Tambahan
- Utk PM jawapan, sila berikan bukti/method/cara untuk mendapatkan IP tersebut, macam mana anda dapat IP untuk w3.tbd.my. Kalau contoh korg teka svn.tbd.my ialah IP yang betul untuk w3.tbd.my, sila buktikan kenapa korg cakap mcm tu.
- Clue: jangan fikir terlalu teknikal. Kadang2 benda2 mcm ni kita tak perlu gunakan skill teknikal pun.
[Image: GteM3.png]
27-09-2011, 11:45 AM,
Post: #2
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
hint pun tak boleh? Sad

1 Dec. Lama lagi ni. GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
27-09-2011, 11:59 AM,
Post: #3
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
listkan jawapan2 yg dah salah leh?
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
27-09-2011, 12:01 PM,
Post: #4
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
124.217.22*.**
75.126.2*.**

??
"Target TBD sebenarnya ialah untuk meningkatkan lagi jumlah sekuriti di malaysia, dengan mendidik sesorang yang masih lagi remaja untuk belajar tentang komputer sekuriti"
27-09-2011, 12:07 PM,
Post: #5
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
94.135.27.199 ;d
aku google je nih
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
27-09-2011, 12:10 PM,
Post: #6
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(27-09-2011, 12:07 PM)p0pc0rn Wrote: 94.135.27.199 ;d
aku google je nih

94 tu mcm salah je Big Grin
"Target TBD sebenarnya ialah untuk meningkatkan lagi jumlah sekuriti di malaysia, dengan mendidik sesorang yang masih lagi remaja untuk belajar tentang komputer sekuriti"
27-09-2011, 12:17 PM, (This post was last modified: 27-09-2011, 12:17 PM by zam89.)
Post: #7
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
127.0.0.1?

Spoiler:

ok2.. sori2.. GayFace

27-09-2011, 12:25 PM,
Post: #8
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(27-09-2011, 11:59 AM)p0pc0rn Wrote: listkan jawapan2 yg dah salah leh?

(27-09-2011, 12:01 PM)ariyako Wrote: 124.217.22*.** <-- salah
75.126.2*.** <-- salah

??

(27-09-2011, 12:07 PM)p0pc0rn Wrote: 94.135.27.199 ;d <-- salah
aku google je nih

(27-09-2011, 12:17 PM)zam89 Wrote: 127.0.0.1? <-- salah

Spoiler:

ok2.. sori2.. GayFace


semua IP dibawah adalah salah, sbb ini semua IP cloudflare
204.93.240.0 - 204.93.240.255
204.93.177.0 - 204.93.177.255
199.27.128.0 - 199.27.135.255
173.245.48.0 - 173.245.63.255
103.22.200.0 - 103.22.203.255
141.101.64.0 - 141.101.127.255
[Image: GteM3.png]
27-09-2011, 01:12 PM, (This post was last modified: 27-09-2011, 01:15 PM by Xander.)
Post: #9
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
173.245.60.29
199.27.135.94

:3

mohon keizinan dr suhz utk aku cek tbd ni ek... :3
[ SHARING IS CARING ] Big Grin [ KNOWLEDGE ARE INFINITY ]
27-09-2011, 01:24 PM,
Post: #10
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
216.239.34.21 ?

HAHA , ni gune cmd ping je ... >.<
Saya Bercita - Cita Untuk Menjadi Hacker Supaya Dapat Membantu Orang Lain Daripada Serangan Hacker Jahat Drunk

27-09-2011, 02:30 PM,
Post: #11
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(27-09-2011, 01:12 PM)Xander Wrote: 173.245.60.29
199.27.135.94

:3

mohon keizinan dr suhz utk aku cek tbd ni ek... :3
Kan aku dah listkan IP ni kat atas tu..
[Image: GteM3.png]
27-09-2011, 02:37 PM,
Post: #12
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
suhz kau kasi ip btol then aku post RM 100 bahagi 2 ok GayFace
Hmm
[Image: 8078264137.png]
27-09-2011, 02:56 PM,
Post: #13
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
aku taley join ke ?
[Image: Video-to-GIF.gif]
27-09-2011, 02:57 PM,
Post: #14
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(27-09-2011, 10:25 AM)suhz Wrote:
Spoiler:
Salam,

Misi
1. Dapatkan IP Sebenar (di sebalik cloudflare) untuk domain w3.tbd.my

Terma & Syarat
1. Mesti tunjukkan dengan jelas teknik dan cara yang digunakan untuk mencapai misi diatas.
2. Admin/Judge berhak menolak/tidak menerima jawapan anda sekiranya dirasakan jawapan kurang memuaskan.
3. Admin, Moderator & Staff TBD tidak dibenarkan join.
4. Challenge ini akan terbatal dengan sindirinya jika ada admin atau staff TBD.my yang tolong atau bagi hint.

Hadiah
1. Tunai RM100 utk 1 pemenang shj.
2. Mungkin ada bonus jika jawapan memuaskan Smile

Sila PM jawapan kepada suhz. Siapa cepat dia dpt.
Tarikh akhir untuk menghantar penyertaan ialah 1 December 2011.


Pkai method 'shorcut' bleh?GayFace

Hmm
27-09-2011, 03:09 PM, (This post was last modified: 27-09-2011, 03:11 PM by mikicun.)
Post: #15
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
hint?
Quote:Users of LiteSpeed WebServer have a very easy way to fix everything related to CloudFlare relaying IP addresses of clients.

Go in your LiteSpeed Web Admin Console, in Configuration, and enable the option Use Client IP in Header.

Once enabled, your access logs will now show the correct IP addresses, and even PHP's $_SERVER['REMOTE_ADDR'] variable will contain the client real IP address, instead of CloudFlare server's IP address, which in itself will resolve most problems you could hit when enabling CloudFlare on PHP-enabled web sites (like WordPress or vBulletin installs).

x tau leh guna ka tak... hehehe

satu lagi...
Quote:One problem with using CloudFlare is that the original IP address is
obscured because CF is a reverse proxy.
To resolve this issue, CloudFlare sends the original IP address in the
request header. There are two ways to use this information: either by
installing a module on the web server, or by checking the referrer in
the web application. If CloudFlare is not used, mod_cloudflare does
nothing.
http://www.cloudflare.com/wiki/Log_Files#Mod_rpaf
For Mises.org, I decided to check the referrer header for now, but I
suggest installing the module and especially on the Unixy server,
since it's not practical to modify the source code of all our apps.
One other useful tag CF sends is CF-IPCountry with the visitor's location.
I just deployed this change:
/// <summary>
/// Gets the original host address when using CloudFlare.
/// </summary>
/// <param name="request">The request.</param>
/// <returns></returns>
public static string GetOriginalHostAddress(this HttpRequest request)
{
return request.Headers["CF-Connecting-IP"] ??
request.UserHostAddress;
}

kalau boleh bagi aku sikit... hehehe... nak pakai duit nih..


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Challenge - Paan 0b0x3d 7 730 11-12-2013, 02:42 AM
Last Post: JohnWhite
  Programming Challenge 1 - Membina Segi Tiga s3m00t 49 7,606 29-10-2013, 09:22 PM
Last Post: Cybercrookz
  php reverse challenge lvl easy firdaushatta 10 870 25-07-2013, 02:18 AM
Last Post: firdaushatta
  [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392 RFC792 24 2,296 06-07-2013, 07:12 PM
Last Post: RFC792
  Steganography Challenge suhz 35 2,590 04-07-2013, 01:18 PM
Last Post: Codeshift3r
  [TBD Challenge] Log Analysis Challenge #1 ak47suk1 15 1,328 01-07-2013, 11:00 PM
Last Post: shahril
  [PHP] Challenge Reverse This Function ! shahril 12 1,077 26-06-2013, 12:58 PM
Last Post: akif
  Firefly Challenge UnKn0wN 24 2,688 28-10-2012, 09:33 PM
Last Post: shadowmacx
  Wargames2012 Challenge Ahlspiess 26 4,397 21-07-2012, 06:19 PM
Last Post: kryp70
  Pijat challenge #1 pijat 5 1,208 20-06-2012, 11:05 PM
Last Post: kryp70

Forum Jump: