Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Challenge #1, Menang RM100
28-09-2011, 01:55 PM,
Post: #46
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
ini tips utk contestant..kalo korang dpt ip betul nnt dpt error mcm kat bawah ni kalo try access ip tuh.

[Image: juvlp.png]
28-09-2011, 02:02 PM,
Post: #47
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
IP betul mana ade keluar CloudFlare bro..

contoh satu website biasa yg menggunakan cPanel, dan dia guna cloudflare.

dgn CloudFlare, kalau akses IP cloudflare directly.. akan keluar mcm gambar Izham kat bwh ni.
tapi kalau tanpa cloudflare, bila akses IP website tu directly, akan kluar mcm ni http://223.25.244.169/ sbb takde cloudflare kat dpn dia.

ini contoh je..

(28-09-2011, 01:55 PM)Izham87 Wrote: ini tips utk contestant..kalo korang dpt ip betul nnt dpt error mcm kat bawah ni kalo try access ip tuh.

[Image: juvlp.png]
[Image: GteM3.png]
28-09-2011, 03:24 PM, (This post was last modified: 28-09-2011, 03:30 PM by xsxs.)
Post: #48
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
;d.. kuar cloudflare mknenye mmg bkn, trace ip akn dpt cloudflare proxy..maghrib smlm aku dh dpt result cam tu izham GayFace
ala, smlm dh dpt defaultpage.cgi tu..rugi x save record..GayFace
28-09-2011, 05:13 PM,
Post: #49
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
ala suhz, gitau watpe..ak baru nk misdirect orang lain sikit...;d

ps://padahal mmg dh salah ROFL
28-09-2011, 05:14 PM,
Post: #50
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
itulah jawpaan yg d bg suhz kat aku td...aku bg jawapan, dia bg link kat thread ni...SLH! ahahahaa ;d
[ SHARING IS CARING ] Big Grin [ KNOWLEDGE ARE INFINITY ]
28-09-2011, 06:11 PM,
Post: #51
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
sesape nak suggestion drpd aku ke? ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
28-09-2011, 06:42 PM,
Post: #52
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
mesti la nk lol Big Grin
[Image: Video-to-GIF.gif]
28-09-2011, 06:46 PM,
Post: #53
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(28-09-2011, 06:42 PM)parkerhanafi Wrote: mesti la nk lol Big Grin

contact high noc TM cloud computing,confirm tahu method,itupun kalau korg ade contact high end TM cloud la ROFL
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
28-09-2011, 06:52 PM,
Post: #54
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(28-09-2011, 06:46 PM)visz Wrote:
(28-09-2011, 06:42 PM)parkerhanafi Wrote: mesti la nk lol Big Grin

contact high noc TM cloud computing,confirm tahu method,itupun kalau korg ade contact high end TM cloud la ROFL

network operation center??
28-09-2011, 08:07 PM, (This post was last modified: 28-09-2011, 08:07 PM by Muhammad.)
Post: #55
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
Antara cara keji nk dptkan ip... contoh jek..admin plz dont ban me...;d

[Image: 8oGUF.png]

tp ak xde proof so bende nih setakat tuh jek ROFL ..

ps://adminnnn,plzzzzz dont ban meee....just kidding only maaa..
28-09-2011, 08:12 PM,
Post: #56
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
lolz...mcm ko tiru cara kat HACKFORUM je tu...ahahaa kna browse file kn ahahaha ;d
[ SHARING IS CARING ] Big Grin [ KNOWLEDGE ARE INFINITY ]
28-09-2011, 08:16 PM,
Post: #57
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
(28-09-2011, 08:12 PM)Xander Wrote: lolz...mcm ko tiru cara kat HACKFORUM je tu...ahahaa kna browse file kn ahahaha ;d

ak rasa cara tu mcm boleh dowh...ko upload la ape2 yg ade name ko mcm gambar ke sbg attachment kat tbd...nnt ko bg url gambar tu kat cloudflare sbg bukti...tp ak smpi setakat gambar atas tu jek ak berani try...;d
28-09-2011, 08:19 PM,
Post: #58
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
cuba la ko try....mane la tau dpt ;d bleh kn suhz? :3
[ SHARING IS CARING ] Big Grin [ KNOWLEDGE ARE INFINITY ]
29-09-2011, 12:07 AM,
Post: #59
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
da tibe masa utk guna function yg ada kat mybb ni~
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
29-09-2011, 12:29 AM,
Post: #60
RE: TBD Challenge #1, Menang RM100
ahls da nk guna 0day dia da tuh.fuhhh..pandai tol suhz pancing
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Challenge - Paan 0b0x3d 7 730 11-12-2013, 02:42 AM
Last Post: JohnWhite
  Programming Challenge 1 - Membina Segi Tiga s3m00t 49 7,606 29-10-2013, 09:22 PM
Last Post: Cybercrookz
  php reverse challenge lvl easy firdaushatta 10 870 25-07-2013, 02:18 AM
Last Post: firdaushatta
  [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392 RFC792 24 2,296 06-07-2013, 07:12 PM
Last Post: RFC792
  Steganography Challenge suhz 35 2,590 04-07-2013, 01:18 PM
Last Post: Codeshift3r
  [TBD Challenge] Log Analysis Challenge #1 ak47suk1 15 1,328 01-07-2013, 11:00 PM
Last Post: shahril
  [PHP] Challenge Reverse This Function ! shahril 12 1,077 26-06-2013, 12:58 PM
Last Post: akif
  Firefly Challenge UnKn0wN 24 2,688 28-10-2012, 09:33 PM
Last Post: shadowmacx
  Wargames2012 Challenge Ahlspiess 26 4,397 21-07-2012, 06:19 PM
Last Post: kryp70
  Pijat challenge #1 pijat 5 1,208 20-06-2012, 11:05 PM
Last Post: kryp70

Forum Jump: