Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
24-09-2011, 04:49 PM,
Post: #1
(Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
"Halo halo halo.. Panggilan 1~2~3.. Panggilan 1~2~3 kepada semua user2 forum TBD.My.."

"Disini kami terima satu panggilan yg kami terima dari incik ***** yg menyatakan bahawa user2 dia forum TBD.My tengah buat RIOT kaw2 liaw dengan discussion thread psal baju (tee's) forum tu.. Ada yg pom pam pom pang psal arga lah, psal courier lah, psal size pong ada gak.. Kiranya complete la bkn halfcut.. Over"

"bbbzzzbzbzbbz.... Eh ada lagi.. Diminta user2 forum ni yg mna yg ada bakat or yg x der bakat, yg reti guna photoshop, paint, GIMP or yg sewaktu dengannya, diminta klau ada msa yg terluang tu, kot2 dating cancel ker, muak main FB ker, klau rajin, minta tlong DESIGN kan untuk 2nd batch official TBD.My tee's ni.."

"Wat aper tee's ni? Bkn function untuk mnunjuk anda tu hekes termashor lagi trhebat & yg sewaktu dengannya.. Tp sbagai tnda yg anda smua ni adalah salah seorg dari beribu user dlm forum ni, x kira yg active ataupun x.. Klau ada event2 IT dekat mna2 ker, pkai jer baju ni.. Kot2 ada trserempak, leh sembang kt mamak ke kejap2.. Tmbah mmber/kawan rmai2 aper salahnya kan2?"

"Aku x tipu, event iHack taun lpas pun bersepah user TBD kt situ.. Ada yg join prtandingan tu & ada yg jd spectator jer.. Tetiba plak ada beberapa mamat lalu pkai 1st batch tee's.. Nk tegur takut salah org.. Keh3.."

"Berita terima, dah cukup mencarut, sila ttup walkie anda sekarang juga.. Tutttt... Sila cuba sebentar lagi.............."


-------------------------------------------------------------------

1st batch design :

http://imageshack.us/photo/my-images/217...11047.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/651...11048.jpg/

-------------------------------------------------------------------

INFO (READ!) :

Ini bukan thread discussion psal baju ni, saper2 yg rasa nk try design, dipersilakan.. Klau dh siap, boleh post dekat sni & later on aku akan upkan vote poll supaya user2 lain bleh plih design mna yg sesuai..

Klau nk discuss, sila ke http://w3.tbd.my/thread-9595.html

Sekian mekasih..

p/s : Saya lapar so saya mencarut dahulu di atas.. Klau ada yg nk pinjam small story (ceritera pendek) dia atas wat essay ker, boleh amik.. No copyright protected..


-------------------------------------------------------------------


(25-09-2011, 12:20 AM)Chuck Wrote: [Image: 67214_1202136270378_1737737749_404253_5417057_n.jpg]

(25-09-2011, 01:26 AM)parkerhanafi Wrote: [Image: 668179-4DZWXU5.jpg]

[Image: 668180-FM73BCE.jpg]

(26-09-2011, 10:51 AM)skr1ll3x Wrote: [Image: g**.jpg]

[Image: ding_ding_dong.jpg]

[Image: ayam2.jpg]

[Image: ayam1.jpg]

(26-09-2011, 02:19 PM)ʌranʌ Wrote: *sy suke simple dan t-shirt jenis lengan panjang..GayFace

[Image: 60212-BLACK.gif]

Back
KONSEP tbd asal
[Image: 331725479v4_480x480_Back_Color-Black.gif]

KONSEP saya..Smile

[Image: 331725479v4_480x480_Back_Color-Black222.gif]

(27-09-2011, 04:03 AM)hexrut Wrote: [Image: CjEIt.jpg]

(27-09-2011, 06:45 AM)cipanjb Wrote: [Image: TBD1-1.jpg]

[Image: TBD2-1.jpg]
[Image: mw63E.gif]
24-09-2011, 05:01 PM,
Post: #2
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
lets rock, sape kaki design, photo shop la
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
24-09-2011, 05:28 PM,
Post: #3
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
2nd batch... black in colour jgk?

cadangan*
buat warna putih la plak.... Big Grin
Sekian~
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
24-09-2011, 05:31 PM,
Post: #4
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
taz n chuck
kire skrg ni design tak confirmkan lag ke ni ?
tapi2 pape roger aku r ye ...
aku just wait for order Big Grin
Kalo blh bag tarikh confirm last order..
Saya Kene Hack Oleh Budak MMU (Hebat abang mmu ni..Ajar boleh x ) GayFace
24-09-2011, 06:46 PM,
Post: #5
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
I want this
[Image: 67214_1202136270378_1737737749_404253_5417057_n.jpg]
[Image: GteM3.png]
24-09-2011, 11:55 PM,
Post: #6
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
Aku rase design suhz nak dah cantik...
serius simple + kemas....
Saya Kene Hack Oleh Budak MMU (Hebat abang mmu ni..Ajar boleh x ) GayFace
25-09-2011, 12:20 AM,
Post: #7
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
(24-09-2011, 06:46 PM)suhz Wrote: I want this
[Image: 67214_1202136270378_1737737749_404253_5417057_n.jpg]

aku pun, lau bukan yg ni.. aku cancel
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
25-09-2011, 12:37 AM,
Post: #8
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
yg xda kolar punya ada ka??
yang benar:
noob-xboleh-blah.
25-09-2011, 12:42 AM,
Post: #9
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
[Image: 296009_252708374769635_138189872888153_795484_47.jpg]
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
25-09-2011, 01:26 AM,
Post: #10
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
[Image: 668179-4DZWXU5.jpg]

[Image: 668180-FM73BCE.jpg]

[Image: Video-to-GIF.gif]
25-09-2011, 01:26 AM,
Post: #11
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
(25-09-2011, 12:20 AM)Ahlspiess Wrote:
(24-09-2011, 06:46 PM)suhz Wrote: I want this
[Image: 67214_1202136270378_1737737749_404253_5417057_n.jpg]

aku pun, lau bukan yg ni.. aku cancel

i want that too ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
25-09-2011, 09:03 AM,
Post: #12
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
Yea.. aku pun nak yg ni jugak.
[Image: logo.png]
25-09-2011, 09:33 AM,
Post: #13
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
boleh tak kalau nak request supaya the hollow within tu letak di depan sebelah kanan? macam tak minat dgn tulisan2 belakang ni Big Grin
JOM LIKE PAGE SAYA!

Saya tak pandai. Harap dapat bantu saya. Terima kasih TBD.
25-09-2011, 08:17 PM,
Post: #14
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
x lawo ler design tu.. aku rsa design lma lagi lawa dari yg ini.. ikhlas ni aku ckp..
[Image: mw63E.gif]
25-09-2011, 08:57 PM,
Post: #15
RE: (Official) Help Design TBD Tee's (2nd batch)
(25-09-2011, 01:26 AM)parkerhanafi Wrote: [Image: 668179-4DZWXU5.jpg]

[Image: 668180-FM73BCE.jpg]

ada button anti GayFace and dislike ka? -.-


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  TBD TEE [OFFICIAL] suhz 293 49,246 06-09-2011, 10:37 PM
Last Post: RFC792
  TBD Tee's [Official Thread] Taz 98 15,295 04-02-2010, 04:15 AM
Last Post: aka

Forum Jump: