Poll: Apakah tarikh MEETUP OSS TBD yang sesuai?
You do not have permission to vote in this poll.
11 MEI Sabtu jam 1 Ptg
20.00%
2 20.00%
18 MEI Sabtu jam 1 Ptg
80.00%
8 80.00%
Total 10 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
13-05-2013, 10:15 PM,
Post: #106
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
(13-05-2013, 12:59 PM)RFC792 Wrote:
(12-05-2013, 10:48 PM)Xantium Wrote: okay cun , tpikan kenapa ada 10 minit dgn 30 minit dari lrt uni ?

aku agak 10 / 30 minit dr lrt uni tu utk org oku atau org yg malas berjalan agaknya..tu dia bg est time mcmtu..haha

// aik xsxs xjd plak?

a'ah xjd..
wlaupn x pergi tp mungkin kita semua bsua muka jugak nt kot ;d
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
14-05-2013, 11:56 AM, (This post was last modified: 14-05-2013, 11:58 AM by PATI.)
Post: #107
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
Tarikh: 18/5/2013 (SABTU)
waktu: 2:00 PM ONWARDS.. SAMPAI LEBAM..
tempat: OLDTOWN WHITE COFFEE KERINCHI/PANTAI DALAM
aktiviti: sembang2 kenal2 dan maybe share knowledge, sesi lain2 yg dirasakan sesuai.. this is just a beginning...

In charge: TRUNASUCI ,segala pertanyaan atau tempat bolehla telefon beliau

Starting Line Ups
1- TRUNASUCI - Keeper
2- xsxs - Defends
3- suhz(Captain) - Last Man
4- ak47suk1 - Left Def
5- try - Right Def
6- visz - Def MidF
7- Nikk0r - MF
8- arora - Right Wing
9- naja - Left Wing
10-PATI - Striker
11-JohnBurn - Center Forward
****Subs****
12-ZackStark
13-JejakaPemalu
14-Xantium
15-
16-

kene ambik barang kat kastam ;d xjadi pegi ;d
sight nay cer
Reply
17-05-2013, 04:20 PM,
Post: #108
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
esok aku smpai dlm kul 1 setengah mctu..nick yg listed dlm thread,confirm dtg ye?
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
18-05-2013, 12:00 PM,
Post: #109
Re: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
Zackstark dah ada sana

Sent from my HTC One V using Xparent Green Tapatalk 2

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
18-05-2013, 02:03 PM,
Post: #110
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
wei , aku datang lambat sikit , terlajak tido ni
Can u See Me
Troll 2
Reply
18-05-2013, 02:05 PM,
Post: #111
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
Sape yg dah ada kt sana boleh bg no?
Reply
18-05-2013, 09:04 PM, (This post was last modified: 18-05-2013, 09:05 PM by ZackStark.)
Post: #112
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
abih meetup, first time jumpa abam teruna suci, encem rupanya Me Gusta
tak sempat kena racun guna freeBSD tadi pasal laptop clock rendah, lembab cam nokharrom Fuck That Shit

apa pun lain kali sambung racun balik, bila selongkar2 jap cam smart je BSD ni
Kalo saya buat salah janganlah marah mcm GayFace
Reply
19-05-2013, 02:38 AM,
Post: #113
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
(18-05-2013, 09:04 PM)ZackStark Wrote: abih meetup, first time jumpa abam teruna suci, encem rupanya Me Gusta
tak sempat kena racun guna freeBSD tadi pasal laptop clock rendah, lembab cam nokharrom Fuck That Shit

apa pun lain kali sambung racun balik, bila selongkar2 jap cam smart je BSD ni

bkn smartt..tp mmg smart pon..nntkan bengkel khas dibuat oleh trunasuci nnt
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
19-05-2013, 09:00 AM,
Post: #114
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
(18-05-2013, 09:04 PM)ZackStark Wrote: abih meetup, first time jumpa abam teruna suci, encem rupanya Me Gusta
tak sempat kena racun guna freeBSD tadi pasal laptop clock rendah, lembab cam nokharrom Fuck That Shit

apa pun lain kali sambung racun balik, bila selongkar2 jap cam smart je BSD ni

err os apa2 adalah optional.. saya tukang racun je ehehe..

nanti wat kelas beginner pasal mende2 ni la.. bukan terer sgt pun, just untuk share seciput knowledge/experience nih..

ahli2 TBD pun ramai dasat2/terer2 gak tu.. mari sama2 kita membikin bengkel ehehe..
# uname -a
NetBSD netbsd.trunasuci.***.org 5.1.2_PATCH NetBSD 5.1.2_PATCH (GENERIC) #0: Mon Jun 18 15:33:11 MYT 2012
root@:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386

OpenBSD openbsd.localdomain 5.1 GENERIC#0 i386

FreeBSD trunasuci.***.org 9.0-RELEASE-p3 FreeBSD 9.0-RELEASE-p3 #0: Tue Jun 12 01:47:53 UTC 2012

PCBSD 7.1.1 8
Reply
19-05-2013, 09:42 AM,
Post: #115
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
korang ni cite ape Forever Alone
tolong la terangkan ape sebenarnya TBD MEETUPS untuk OSS
tak tahu apa2 pon Forever Alone
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
19-05-2013, 03:04 PM,
Post: #116
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
(19-05-2013, 09:42 AM)AceyrafRoshlanz Wrote: korang ni cite ape Forever Alone
tolong la terangkan ape sebenarnya TBD MEETUPS untuk OSS
tak tahu apa2 pon Forever Alone

meetup..jumpa shj aceyraf Kih3
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
19-05-2013, 04:11 PM,
Post: #117
RE: TBD MEETUPS untuk OSS ( Linux/BSD/etc ) 18/5/2013
saya tidak sabar nak belajar GayFace saya nak start guna any Free OS under linux GayFace
Can u See Me
Troll 2
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  TBD.MY Gathering 2013 : AFK |Gambar Updated!) adeq 128 12,984 07-06-2013, 06:16 PM
Last Post: D3vil

Forum Jump: