Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MOTM Ogos 2011 - hotfloppy
31-07-2011, 09:15 PM,
Post: #1
Star  MOTM Ogos 2011 - hotfloppy
Hello everybody out there. Di sini saya mempersembahkan hasil bual bicara bersama Mentor of the Month untuk bulan Ogos ini

Quote:(10:31:37 PM) ak47suk1: Salam bro :D
(10:31:45 PM) ak47suk1: Are youready?
(10:39:58 PM) hotfloppy: waalaikumsalam..
(10:40:06 PM) hotfloppy: sekarang ke ?
(10:40:13 PM) ak47suk1: ha ah
(10:40:30 PM) ak47suk1: boleh ke bro? :D
(10:40:51 PM) hotfloppy: boleh je..
(10:40:56 PM) hotfloppy: jgn soalan susah2 sgt..
(10:40:59 PM) hotfloppy: jiwa tgh kaco ni :P
(10:41:04 PM) ak47suk1: he3.
(10:41:07 PM) ak47suk1: takde
(10:41:13 PM) ak47suk1: soalan simple2 je
(10:41:34 PM) hotfloppy: okay2, bereh :)
(10:41:49 PM) hotfloppy: objektif ke subjektif ?
(10:41:51 PM) ak47suk1: Kalau tak keberatan, ceritakan serba sedikit latar belakang anda ?
(10:42:07 PM) ak47suk1: subjektif
(10:42:10 PM) ak47suk1: huhu
(10:42:12 PM) hotfloppy: hehehe..
(10:42:27 PM) hotfloppy: latar belakang eh.. erm..
(10:42:46 PM) hotfloppy: nama bleh panggil naim je..
(10:42:53 PM) ak47suk1: ok
(10:42:54 PM) hotfloppy: kalo nak mesra, abg naim ;D
(10:43:07 PM) ak47suk1: ya abg naim ;D
(10:43:18 PM) hotfloppy: hahahaha.. gei!
(10:43:35 PM) hotfloppy: aku skang ni berkerja di sektor swasta..
(10:43:37 PM) hotfloppy: kuli je..
(10:43:51 PM) hotfloppy: bidang IT, more to open source..
(10:44:01 PM) ak47suk1: sys admin?
(10:44:02 PM) hotfloppy: tapi sentuh gak microsoft products..
(10:44:14 PM) hotfloppy: lebih kurang..
(10:44:16 PM) hotfloppy: hehehe..
(10:45:02 PM) ak47suk1: ok
(10:45:05 PM) ak47suk1: soalan kedua
(10:47:14 PM) ak47suk1: Kalau diberi peluang untuk mentoring, anda nak fokus kepada apa? server management mungkin?
(10:48:16 PM) hotfloppy: yup.. lebih kepada server management..
(10:48:24 PM) hotfloppy: lebih tepat lagi, basic server management..
(10:48:32 PM) hotfloppy: aku tak otai sgt..
(10:48:33 PM) hotfloppy: hehehe..
(10:48:37 PM) ak47suk1: take
(10:48:40 PM) ak47suk1: takpe
(10:48:48 PM) ak47suk1: yg penting spirit of sharing
(10:48:51 PM) ak47suk1: heheh
(10:48:59 PM) hotfloppy: betol2..
(10:49:13 PM) ak47suk1: Soalan ketiga
(10:49:30 PM) ak47suk1: Preferences protege2 yang bakal mengikuti sesi mentoring anda? Sikap, bakat, minat usaha? ke bagaimana?
(10:50:12 PM) hotfloppy: aku pecahkan ikot kategori la eh..
(10:50:18 PM) ak47suk1: ok
(10:50:22 PM) ak47suk1: silakan
(10:51:10 PM) hotfloppy: sikap: hormat orang lain, tak kira sapa.. even org lain tu totally beginner, baru first dalam idop sentuh keyboard ngan mouse, still kena hormat.. semua orang start dengan zero.. takde yg lahir2 terus pandai..
(10:51:42 PM) ak47suk1: ya betul tu
(10:52:07 PM) hotfloppy: bakat: yang ni boleh asah.. so, tak kesah sgt, yang penting minat..
(10:52:22 PM) hotfloppy: minat: yang ni sila rujuk kategori seterusnya..
(10:54:26 PM) hotfloppy: usaha: ini sgt2 penting.. aku agak kurang suka org yg idop dengan prinsip "spoon fed".. semua nak org suap.. takot nak mencuba, tanak usaha belajar.. skang ni informasi dihujung jari, semua benda boleh cari.. internet tu 1 library yg cukup besar.. kena usaha dan jgn cepat give up..
(10:54:56 PM) hotfloppy: minat tak cukup kalo takde usaha..
(10:55:20 PM) hotfloppy: dalam proses pembelajaran, usaha adalah 1 proses yg sgt penting..
(10:55:41 PM) hotfloppy: dalam Islam pon ada tekankan.. ikhtiar dan usaha, baru tawakal..
(10:55:42 PM) hotfloppy: :)
(10:56:27 PM) ak47suk1: 8-)
(10:56:46 PM) ak47suk1: Soalan Keempat
(10:56:48 PM) ak47suk1: Komitmen kepada mentoring? Seminggu Sekali, Dua hari sekali?
(10:57:01 PM) ak47suk1: agak2 boleh beri masa banyak mana :D
(10:58:17 PM) hotfloppy: paling minimum, seminggu 2 kali la.. time weekends sebab keja aku ni tak menentu..
(10:58:33 PM) hotfloppy: masa agak limited kalo time keja belambak..
(10:58:37 PM) ak47suk1: huhu
(10:58:43 PM) ak47suk1: biasa la bro
(10:58:48 PM) ak47suk1: kita pun sama :D
(10:58:52 PM) hotfloppy: hahaha.
(10:58:58 PM) hotfloppy: rasa nak masuk skolah balik je..
(10:59:01 PM) hotfloppy: :P
(10:59:07 PM) ak47suk1: Soalan terakhir:
(10:59:39 PM) ak47suk1: Pandangan mengenai TBD, halatuju dan lain2 kuhusnya Cadangan dan harapan untuk memperbaiki MOTM
(11:00:13 PM) hotfloppy: pada pandangan aku, TBD ni satu komuniti yang hebat.. (bukan bodek ye)
(11:00:29 PM) hotfloppy: aku tengok, ramai otai2 kat TBD, muda2 remaja lagi..
(11:00:42 PM) hotfloppy: tapi ilmu, fuh!
(11:01:54 PM) hotfloppy: so, TBD boleh jadi satu pusat rujukan tentang segala jenis ilmu berkaitan IT utk rakyat Malaysia, dan kalo members boleh latih diri untuk menaip dengan berhemah, boleh jadi rujukan seluruh dunia.. of course dengan bantuan Google Translate :P
(11:02:38 PM) hotfloppy: utk MOTM, aktiviti ni sgt2 bagos..
(11:02:55 PM) hotfloppy: cuma kalo boleh, pemilihan MOTM tu biarlah secara demokrasi..
(11:03:12 PM) hotfloppy: wat 1 poll ke, suh members yang undi, sapa untuk dijadikan MOTM utk sekian2 bulan..
(11:03:56 PM) hotfloppy: cadangan untuk TBD lak, perbanyakkan aktiviti luar secara terbuka..
(11:04:05 PM) hotfloppy: aku tau, ramai gak members yang hangouts sama2..
(11:04:10 PM) hotfloppy: tapi banyak sendiri2..
(11:04:19 PM) hotfloppy: takde dengan nama komuniti TBD..
(11:04:21 PM) ak47suk1: nak buat camna bro
(11:04:31 PM) ak47suk1: takde yg sukarela nak manage gath
(11:04:43 PM) ak47suk1: cadangan kat thread gathering tu
(11:04:52 PM) ak47suk1: dari aku belum join TBD lagi
(11:05:05 PM) hotfloppy: tu la pasal..
(11:05:12 PM) hotfloppy: aku nasib baik takde transport je..
(11:05:19 PM) hotfloppy: kalo tak, aku offer diri dah utk manage gathering..
(11:05:29 PM) ak47suk1: aku pun takde transport
(11:06:29 PM) ak47suk1: heh3
(11:06:32 PM) ak47suk1: ok

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31



Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Star MOTM Julai 2013 - smael RFC792 0 589 28-06-2013, 12:44 AM
Last Post: RFC792
Star MOTM Jun 2013 - shahril RFC792 0 523 26-05-2013, 11:22 PM
Last Post: RFC792
Exclamation MOTM RFC792 25 4,194 14-03-2013, 04:35 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM Disember 2011 - hєχяυт RFC792 0 1,399 21-12-2011, 10:32 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM Oktober 2011 - Taz RFC792 0 863 16-11-2011, 02:08 AM
Last Post: RFC792
Star MOTM November 2011 - 404myth RFC792 0 952 29-10-2011, 09:28 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM September 2011 - anthrax RFC792 0 1,115 31-08-2011, 05:41 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM Julai 2011 - p0pc0rn RFC792 5 1,844 03-07-2011, 12:48 AM
Last Post: RFC792

Forum Jump: