Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[HELP] Windows Vista
10-07-2011, 07:21 PM,
Post: #1
[HELP] Windows Vista
Mak aihh dah pukul 7 @@
Takpe, kalau korang semua boring2, meh tolong aku selesaikan satu masalah ni.

Situasi:
Awek aku terjumpa sebuah laptop dengan sistem operasi Tingkap Vista. Semasa nak logon, seperti biasa maklum. User tu ada set password. Jadi sekarang aku dan awek aku tak tahu ape password tersebut.

Soalan:
Macam mana aku nak hack supaya dapat masuk ke dalam dan buka Microsoft Excel untuk awek aku buat assignment dia?

Nota tambahan:
Jangan suruh aku boot CD/DVD recovery, boot liveCD linux dan dll. Sebab laptop tu ada pada awek aku yang jauh dari aku. Apa yang ada hanyalah sebuah laptop yang tak dapat login sebab tak tahu password.
Safemode semua aku dah cuba, semua nak password user jugak.
Kalau dapat bukak Command Promt pun jadi lah untuk aku tukar password.
Any idea from you guys?
Reply
10-07-2011, 07:26 PM, (This post was last modified: 10-07-2011, 07:32 PM by lulz.)
Post: #2
RE: [HELP] Windows Vista
masa kat prompt masa tulis username ko tulis Administrator Big Grin

If you want to hack A computer's Administrator that is very easy.
If you are logged in to computer with some other account here are the steps:
1. Go to Start button click on run
2. Type CMD and press enter
3. A command window will open
4. Type net users
5. This will show you all the users of that computer.
6. Now type net user administrator * and press enter
7. This will ask you to enter a password
8. Enter the password you want to keep for the administrator
9. Re-enter your password to confirm it.
10. DONE
You have changed the password of computer administrator. Now you can logoff that user and can login as administrator with the password you have kept.
Reply
10-07-2011, 07:27 PM,
Post: #3
RE: [HELP] Windows Vista
htr kedai ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
10-07-2011, 07:28 PM,
Post: #4
RE: [HELP] Windows Vista
masuk safe-mode pastu reset password
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
10-07-2011, 07:30 PM, (This post was last modified: 10-07-2011, 07:32 PM by amsama.)
Post: #5
RE: [HELP] Windows Vista
(10-07-2011, 07:26 PM)lulz Wrote: masa kat prompt masa tulis username ko tulis Administrator Big Grin
Prompt tu macam mana nak buka pula? Masalahnye aku nak buka prompt pun tak lepas.

(10-07-2011, 07:27 PM)p0pc0rn Wrote: htr kedai ;d
Dari hantar kedai baik aku drive pergi rumah awek aku AngryAngryAngry

(10-07-2011, 07:28 PM)Jejaka Pemalu Wrote: masuk safe-mode pastu reset password

Dah masuk safe-mode, macam biasa bila safemode, paparan screen akan jadi besar. Kemudian dia ask password jugak. Macam mana nak reset password kalau tak lepas masuk kedalam.
Reply
10-07-2011, 07:30 PM,
Post: #6
RE: [HELP] Windows Vista
bro..
gua xpnah pakai software mcm lu nk tu tp slalu n comfirm leh crack lau pakai ophcrack..tp yg tu kna la boot tp sng sngt bro lu nak ajar awek lu...
link:http://ophcrack.sourceforge.net/
harap dapat membantu.
google is my friend, and youtube is Universalaww
Reply
10-07-2011, 07:32 PM,
Post: #7
RE: [HELP] Windows Vista
sebijik macam soalan HITB ;d
solution : reformat
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
10-07-2011, 07:32 PM,
Post: #8
RE: [HELP] Windows Vista
dpt masuk safe mode?
try masuk safe mode with cmd.
then reset le pass user tu
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
10-07-2011, 07:33 PM, (This post was last modified: 10-07-2011, 07:34 PM by amsama.)
Post: #9
RE: [HELP] Windows Vista
(10-07-2011, 07:30 PM)weedno Wrote: bro..
gua xpnah pakai software mcm lu nk tu tp slalu n comfirm leh crack lau pakai ophcrack..tp yg tu kna la boot tp sng sngt bro lu nak ajar awek lu...
link:http://ophcrack.sourceforge.net/
harap dapat membantu.

Ok nice share. Tapi awek aku takde laptop, macam mana dia nak bubuh ophcrack kedalam USB.
(10-07-2011, 07:32 PM)p0pc0rn Wrote: dpt masuk safe mode?
try masuk safe mode with cmd.
then reset le pass user tu

safe-mode Vista lain dari XP. Serupa dengan Seven. Dah masuk with CMD, tapi dia stuck kat logon tu mintak password jugak macam pengemis tepi jalan mintak duit. omg
Reply
10-07-2011, 07:34 PM,
Post: #10
RE: [HELP] Windows Vista
Prompt masa ko isi PAssword la ..Hantar laptop tu kepada Aku Big Grin
Reply
10-07-2011, 07:38 PM,
Post: #11
RE: [HELP] Windows Vista
(10-07-2011, 07:34 PM)lulz Wrote: Prompt masa ko isi PAssword la ..Hantar laptop tu kepada Aku Big Grin

Dari hantar pada ko, baik aku ambil laptop tu, boot guna backtrack.
Tak bace situasi dan nota tambahan ye? -.-
Reply
10-07-2011, 07:43 PM,
Post: #12
RE: [HELP] Windows Vista
(10-07-2011, 07:30 PM)amsama Wrote:
(10-07-2011, 07:27 PM)p0pc0rn Wrote: htr kedai ;d
Dari hantar kedai baik aku drive pergi rumah awek aku AngryAngryAngry
kawan dia ada dak? kalo ok aku drive kan utk ko...kihkih..

no othr way kalo safemode disable cmd prompt for normal users...satu cara ko kena suwh awek ko blaja gak guna ophcrack
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
10-07-2011, 07:47 PM,
Post: #13
RE: [HELP] Windows Vista
Ada satu software ini, boleh boot dari pendrive untuk delete semua acc dalam pc.
Jap aku try cari balik.
Reply
10-07-2011, 07:51 PM, (This post was last modified: 10-07-2011, 07:52 PM by amsama.)
Post: #14
RE: [HELP] Windows Vista
(10-07-2011, 07:43 PM)Jejaka Pemalu Wrote: no othr way kalo safemode disable cmd prompt for normal users...satu cara ko kena suwh awek ko blaja gak guna ophcrack

Safemode cmd prompt bukan disable, tapi tak boleh access sebab memerlukan password user. Lepas aku boot wth cmd prompt tu, dia keluar sebijik logon, mintak password. Lepas bagi password yang betul, barulah prompt keluar.

ophcrack pula, sudah tentu kena burn dalam CD/DVD/USB. Malahan kena download lagi. Situasi sekarang, awek aku takde laptop lain, yang ada hanyalah laptop yang berpassword. Dia tak boleh download, burn cd/dvd/usb. Kalau dia ada laptop lain. Baik dia buat assignment kat laptop tu je. Hehehehe.

Kawan takde la, duduk rumah family, anak tunggal. Sad
Reply
10-07-2011, 08:24 PM,
Post: #15
RE: [HELP] Windows Vista
erm cara paling mudah yang aku rase gune Kon-Boot je la kot. X perlu nk tunggu crack2 pass ape semue..Boot from usb/cd>reset pass>done.

Download: http://www.piotrbania.com/all/kon-boot/

Tuts: http://www.irongeek.com/i.php?page=secur...t-from-usb

Derpina

Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  open windows in 10 seconds(windows xp) 0whh 27 6,092 31-05-2012, 07:50 PM
Last Post: s3m00t
  windows xp dalam windows 7 dual boot Stynx 7 1,555 30-08-2010, 12:21 AM
Last Post: 4c3p0k3r
  Cara-Cara Menggunakan WinToFlash untuk Install Windows XP/Windows VISTA dan Windows 7 konvict92 4 1,637 09-06-2010, 08:14 PM
Last Post: mrlock
  pre-release window vista tm ultimate!! nas_nasz 15 3,172 21-03-2010, 07:03 PM
Last Post: suhz
  [Grafik]Windows 7 or Vista?? hazard74 31 4,321 20-12-2009, 03:19 PM
Last Post: MrKroit
  Nyah-Aktif Fungsi AutoRun Pada Windows XP dan Vista Chuck 5 1,131 04-11-2009, 02:08 PM
Last Post: marijuana5119
  wei korang mane yang bagus vista ke atau xp darklolz 45 6,418 02-11-2009, 08:56 AM
Last Post: amerwafiy
  Windows Vista Black Ethernity x64 SP1 2009 G0riLLaZ 4 1,851 01-10-2009, 10:58 PM
Last Post: TerrickCEF
  Vista SP2 Enters Final Beta Chuck 0 549 01-03-2009, 03:15 PM
Last Post: Chuck

Forum Jump: