Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
git.tbd.my
06-07-2011, 08:54 PM,
Post: #1
git.tbd.my
Memandangkan korang dah mula bergiat dengan wiki.tbd.my tak lama lagi, aku cadangkan pula git.tbd.my untuk kumpulkan segala kod-kod dan projek-projek yang berguna di dalam TBD, supaya dapat dikembangkan dan disambung oleh warga-warga TBD yang lain.

Rujukan:
1. SCM - http://en.wikipedia.org/wiki/Source_Code_Management
2. GIT - https://git.wiki.kernel.org/index.php/Main_Page
3. Redmine - http://en.wikipedia.org/wiki/Redmine
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
07-07-2011, 11:42 AM,
Post: #2
RE: git.tbd.my
ni lebih kurang svn kan?
[Image: GteM3.png]
Reply
07-07-2011, 12:21 PM,
Post: #3
RE: git.tbd.my
Yeap svn, mercury, git, cvs adalah revision control/version control/etc. Kawan aku yg berpengalaman lama dalam bidang software development prefer git berbanding yang lain.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
07-07-2011, 02:34 PM,
Post: #4
RE: git.tbd.my
(07-07-2011, 12:21 PM)kapitgulung Wrote: Yeap svn, mercury, git, cvs adalah revision control/version control/etc. Kawan aku yg berpengalaman lama dalam bidang software development prefer git berbanding yang lain.

boleh diusahakan. nnti aku try install git tu.

aku tak penah guna git, tapi aku dah biasa dgn subversion.
[Image: GteM3.png]
Reply
11-07-2011, 12:48 AM,
Post: #5
RE: git.tbd.my
bg skit contoh git yg leh aku view,nk jgak tgk
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-07-2011, 12:56 AM,
Post: #6
RE: git.tbd.my
wah nak ada git...aku sokong..aku sokong..wat github malaysia...
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
16-11-2011, 06:44 PM, (This post was last modified: 16-11-2011, 06:44 PM by mim0.)
Post: #7
RE: git.tbd.my
git linus torvald yg invent kn hehe
(11-07-2011, 12:48 AM)none Wrote: bg skit contoh git yg leh aku view,nk jgak tgk

https://github.com/
Although many Malays in Singapore are generally of mixed descent, they are still recognised as the indigenous people of Singapore by the Singapore Constitution, Part XIII, General Provisions, Minorities and special position of Malays, section 152
Reply
21-08-2013, 05:40 AM,
Post: #8
RE: git.tbd.my
Apa status projek ni, aku baru je nak explorer so aku cari la kat tbd dulu , inga nak guna subversion nengok korang cite pasal github. Any idea or cadangan ?
Reply
25-08-2013, 12:55 PM,
Post: #9
Re: git.tbd.my
Ngape bukak wiki.tbd.my kuar sec.tor.my?
Reply


Forum Jump: