Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Wikipedia
06-07-2011, 05:00 PM, (This post was last modified: 06-07-2011, 05:14 PM by RFC792.)
Post: #1
TBD Wikipedia
http://wiki.tbd.my telah dilancarkan kelmarin. Kepada semua TBD members diharap dapat menambahkan sedikit isi-isi kandungan di dalam wiki ini.

Sebarang kandungan seharusnya dibuat di dalam bahasa melayu.Jikalau anda mendapat artikel di dalam bahasa english,sila convert ke bahasa melayu.Kalau xtau nk convert,sila PM cikgu disekolah GayFace

P/S: Isi-isi kandungan didalam wiki.tbd.my akan dipantau oleh admins dan mods tbd. Sebarang pertanyaan atau rujukan,boleh PM mods dan admins.

Sama-sama lah kita memartabatkan wiki ini utk kegunaan bersama.

sekian,
visz
take note: FAQs wiki akan di update kemudian
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
06-07-2011, 05:26 PM,
Post: #2
RE: TBD Wikipedia
nice =)
i like this
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
08-07-2011, 09:55 AM,
Post: #3
RE: TBD Wikipedia
(06-07-2011, 05:26 PM)Codeshift3r Wrote: nice =)
i like this

like2 jugak.. sumbangan jgn lupa GayFace

"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
08-07-2011, 09:58 AM,
Post: #4
RE: TBD Wikipedia
kalau ada tutorial, codes, apa2 yg berbentuk ilmiah untuk dikongsi boleh post kat situ.

kalau boleh, pastikan bahasa digunakan bukan bahasa "SMS" atau bahasa "ewwww" GayFace
[Image: GteM3.png]
Reply
11-07-2011, 12:43 AM,
Post: #5
RE: TBD Wikipedia
esok pagi aku try letak
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-07-2011, 01:25 AM,
Post: #6
RE: TBD Wikipedia
cantek akan ku sumbang kan ilmu di dada..tp mcm mna nak login
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
11-07-2011, 01:39 AM,
Post: #7
RE: TBD Wikipedia
(11-07-2011, 01:25 AM)Jejaka Pemalu Wrote: cantek akan ku sumbang kan ilmu di dada..tp mcm mna nak login

tgk kt wiki.tbd.my ..kt main page kan ada tulis
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-07-2011, 02:44 AM, (This post was last modified: 11-07-2011, 02:45 AM by amsama.)
Post: #8
RE: TBD Wikipedia
Abang, nak suggest untuk UiTM punya ihack tahun lepas. Kalau boleh fill up la dekat tbd wiki ya. ^^
Dapat Conf dari HiTB ke, sumbat jee GayFace
Reply
11-07-2011, 07:11 AM,
Post: #9
RE: TBD Wikipedia
aku ada tambah programming nye category, ce kasi contoh post ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
11-07-2011, 09:05 AM,
Post: #10
RE: TBD Wikipedia
(11-07-2011, 01:39 AM)visz Wrote:
(11-07-2011, 01:25 AM)Jejaka Pemalu Wrote: cantek akan ku sumbang kan ilmu di dada..tp mcm mna nak login

tgk kt wiki.tbd.my ..kt main page kan ada tulis

ooo....hengat auto register ke dln..aku dah register...tp ni ada penapisan ke sebelum di sahkan?atau apa ditaip trus pamer..bahasa aku phail sikit..kang ayat tunggang langgang susah gak..
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
11-07-2011, 09:07 AM,
Post: #11
RE: TBD Wikipedia
yang TBD Challenge tu rasanya boleh postkan POC kat dalam WIKI untuk rujukan semua.
[Image: GteM3.png]
Reply
11-07-2011, 11:19 AM, (This post was last modified: 11-07-2011, 11:24 AM by RFC792.)
Post: #12
RE: TBD Wikipedia
(11-07-2011, 09:05 AM)Jejaka Pemalu Wrote:
(11-07-2011, 01:39 AM)visz Wrote:
(11-07-2011, 01:25 AM)Jejaka Pemalu Wrote: cantek akan ku sumbang kan ilmu di dada..tp mcm mna nak login

tgk kt wiki.tbd.my ..kt main page kan ada tulis

ooo....hengat auto register ke dln..aku dah register...tp ni ada penapisan ke sebelum di sahkan?atau apa ditaip trus pamer..bahasa aku phail sikit..kang ayat tunggang langgang susah gak..

takpe,letak je dlu..kalau ada ape2 yang kurang kena,org lain akan tlg editkan..sumbangan anda amatlah dihargai ,tq Smile
(11-07-2011, 02:44 AM)amsama Wrote: Abang, nak suggest untuk UiTM punya ihack tahun lepas. Kalau boleh fill up la dekat tbd wiki ya. ^^
Dapat Conf dari HiTB ke, sumbat jee GayFace

artikel @ git kau nk ni? GayFace
(11-07-2011, 09:07 AM)suhz Wrote: yang TBD Challenge tu rasanya boleh postkan POC kat dalam WIKI untuk rujukan semua.

ada cth format yg bleh diletakkan kt wiki nie? kang aku main letak je kang xlawa,xsedap plak mata memandang
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
18-08-2011, 11:22 AM,
Post: #13
RE: TBD Wikipedia
Updated: Awan Nano wiki.tbd.my di "hold" sementara waktu. Sebarang info mengenai Wiki ini akan diberitahu kelak
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
27-03-2012, 11:40 AM,
Post: #14
RE: TBD Wikipedia
kenapa di hold ye ?
anyway ada idea untuk sahabat2 yang ingin post kat wiki tbd nie ,
post lah tokoh2 malaysia bahagian IT nie Smile

rasanya ramai yang tak tahu , and yang tahu elok post di situ ^^

p/s: sorry kalau korek thread lama ,
Reply
23-09-2012, 04:33 AM,
Post: #15
RE: TBD Wikipedia
Cam da xde je wiki ni? boleh delet kot post nih...
Sekali kita tumbuk orang, tangan kita akan sakit gak. Yang paling penting kita kena ingat, orang tu pon ada tangan gak. Silap2 dia akan tumbuk kita bertubi-tubi selepas tu.
Reply


Forum Jump: