Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Basic Challenge by Ahlspiess #2
27-06-2011, 07:22 PM,
Post: #1
Basic Challenge by Ahlspiess #2
Mission: Cari Flag dan Submit Token
Target: http://ahlspiess.leet.my/1/
Clue: May Source Be With You ;d
Tips: Rajin Membaca dan Mencari ;d ;d
Penerangan: Setiap 1 Level, akan dapat 1 Flag dan 1 Token, pm aku flag tu, kalau betol aku letak nama kat sini, kalau salah, aku reply salah. Token plak utk mara ke Level seterusnya, caranya? ada tertulis dlm tu ;d
Requirement: json dan base64 ;d


NOTE: Setiap orang akan dapat Berlainan token dan flag ;d
P/s: PM aku FLAG je bukan json data ;d
pss: Flag dia mmg nampak mcm base64, tapi bukan. pm bg tu je




Solvers Level 1(Easy++)
alirius
Rosette
johnburn
p0pc0rn
hexrut
th3phantom
zam89
try
sixteennine
amsama
najashark

Solvers Level 2(Easy+)
th3phantom
johnburn
p0pc0rn
try
amsama

Solvers Level 3(Normal)
johnburn
th3phantom
try

Solvers Level 4(Normal+)
try


puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2011, 08:20 PM, (This post was last modified: 27-06-2011, 08:40 PM by th3phantom.)
Post: #2
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
ok dah settle level 1 skrg nk try level 2 plak..hahaha..hrp2 level 2 sng cam level 1.

ok dah settle level 2..ptot aku pelik si rempah silap code kat level 2 tadi.LOL.haha
POWERFUL HACKER IS A BRAIN.
Reply
27-06-2011, 08:38 PM,
Post: #3
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
alamak, silap coding tadi, dah fix skrg ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2011, 08:52 PM,
Post: #4
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
pening aku level 3..huhuhu.
POWERFUL HACKER IS A BRAIN.
Reply
27-06-2011, 08:54 PM,
Post: #5
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
Sad..phail tentang javascript action...
Hmm
Reply
27-06-2011, 09:02 PM,
Post: #6
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
(27-06-2011, 08:54 PM)alirius Wrote: Sad..phail tentang javascript action...

xde kaitan kot ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2011, 09:04 PM,
Post: #7
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
(27-06-2011, 09:02 PM)Ahlspiess Wrote:
(27-06-2011, 08:54 PM)alirius Wrote: Sad..phail tentang javascript action...

xde kaitan kot ;d

xpaham JSON..Sleepy
Hmm
Reply
27-06-2011, 09:06 PM,
Post: #8
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
level 2 pun ak x tau dah.. bg hint skit Sleepy
Reply
27-06-2011, 09:06 PM,
Post: #9
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
ok dah solve level 3..ptot la aku pening tadi x baca elok2..dia nk post aku kasi get.hahaha
POWERFUL HACKER IS A BRAIN.
Reply
27-06-2011, 09:12 PM,
Post: #10
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
(27-06-2011, 09:04 PM)alirius Wrote:
(27-06-2011, 09:02 PM)Ahlspiess Wrote:
(27-06-2011, 08:54 PM)alirius Wrote: Sad..phail tentang javascript action...

xde kaitan kot ;d

xpaham JSON..Sleepy
cer try google json decoder ke hape ke

(27-06-2011, 09:06 PM)hexrut Wrote: level 2 pun ak x tau dah.. bg hint skit Sleepy
basic html ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2011, 09:19 PM,
Post: #11
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
hurm..pelik aku..slalu dapat menda yg same ulang kali..hurm..
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
27-06-2011, 09:20 PM,
Post: #12
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
(27-06-2011, 09:19 PM)p0pc0rn Wrote: hurm..pelik aku..slalu dapat menda yg same ulang kali..hurm..

ko tgh buat level brape? 1 2 3?

1 dgn 2 ko dah lepas, jadi 3 la ek
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2011, 09:26 PM,
Post: #13
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
aah..utk 3.
utk level 3 ape yg aku wat dia akan back samada clue 2nd or 1st
aku wat byk2 kali same gak..hurmm..ape salah aku wat
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
27-06-2011, 09:28 PM,
Post: #14
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
(27-06-2011, 09:26 PM)p0pc0rn Wrote: aah..utk 3.
utk level 3 ape yg aku wat dia akan back samada clue 2nd or 1st
aku wat byk2 kali same gak..hurmm..ape salah aku wat

method betol ke bro ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2011, 09:34 PM,
Post: #15
RE: Basic Challenge by Ahlspiess #2
cek pm
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [TBD Challenge] Net forensic v1 RFC792 44 3,233 26-11-2013, 01:52 PM
Last Post: syahmiazhar
  Basic On Decrypting MrPaan 23 1,776 30-06-2013, 09:48 AM
Last Post: matz
  Basic Challenge by Ahlspiess #1 Ahlspiess 33 5,319 17-04-2012, 09:18 AM
Last Post: kayman120
  [Challenge][Perl] Basic Crypto Challange Ahlspiess 0 600 08-01-2012, 11:02 PM
Last Post: Ahlspiess
  #1 Crypto Challenge p0pc0rn 6 1,450 10-08-2011, 09:23 AM
Last Post: p0pc0rn

Forum Jump: