Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
25-05-2011, 11:32 AM, (This post was last modified: 30-05-2011, 10:13 AM by Yo.)
Post: #1
[Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
When U will need this?

* A website that just let registered user to browse the forum
* An expired domain
* A Vip-Only page
* A Restricted area

What U need?

* Firefox
* Web Cache View addon OR U can manually use google dork "cache:websiteurlhere.com" (for people who hate script/tool/addon)
* EDITED! U can use Gcache as well. Much better instead.
* Google search

1. Download the firefox browser if u dont have one.
2. Now go to click here and install the addon, then restart your browser.
* EDITED! Or download this addon Gcache Plus here: http://www.gcacheplus.com/
3. Search for anything U want and open it.[/color]

It will look like this:

[Image: 2011-03-30_105703.jpg]
A forum that need U to register to view the content

[Image: 2011-03-30_110041.jpg]
Right click Cache View > Google Cache

[Image: 2011-03-30_110120.jpg]
Now U can view the content without registering

And this is example of expired post (404 ERROR)

[Image: 2011-03-30_114458.jpg]
This is expired post

[Image: 2011-03-30_114542.jpg]

[Image: 2011-03-30_114553.jpg]
Now U can view the page.

It might be not work on EVERY website but almost any site.

UPDATE WITH VIDEO:


dalam video ni aku guna Gcache.

TQ for viewing my tutorial.
Reply
25-05-2011, 11:39 AM,
Post: #2
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
wah keren nie tutornya Smile

tapi ini hanya untuk vBulletin saja ea???

terus kalau forum yang dibuat menggunakan MyBB gimana caranya???

apakah sama atau berbeda???
[Image: YRtWp.1.gif]
Reply
25-05-2011, 11:57 AM,
Post: #3
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
(25-05-2011, 11:39 AM)SubScribe Wrote: wah keren nie tutornya Smile

tapi ini hanya untuk vBulletin saja ea???

terus kalau forum yang dibuat menggunakan MyBB gimana caranya???

apakah sama atau berbeda???

boleh guna utk apa-apa sahaja asalkan di'cache'kan oleh google. tapi tak semua website kita boleh dapat, ada website yg halang google dari cachekan website/page diorg, contohnya diorg letak ni
Code:
<META NAME=”ROBOTS” CONTENT=”NOARCHIVE” />

so google/bing/yahoo atau mana2 robot tak simpan snapshot atau cache mengenai page tersebut.

Reply
25-05-2011, 12:08 PM,
Post: #4
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
ouw gitu ea

berarti MyBB bisa kena dunk

ea itupun cache tidak dihalangi oleh google

seperti robots.txt pada joomla
[Image: YRtWp.1.gif]
Reply
25-05-2011, 12:24 PM,
Post: #5
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
(25-05-2011, 12:08 PM)SubScribe Wrote: ouw gitu ea

berarti MyBB bisa kena dunk

ea itupun cache tidak dihalangi oleh google

seperti robots.txt pada joomla

yup betul tu.

atau boleh juga guna bookmarklet bagi yg x mau guna addon atau guna selain firefox:

Save this javascript as bookmark
Code:
javascript:void((function(){var%20a=location.href.replace(/^http%5C:%5C/%5C/(.*)$/,'$1');location.href='http://www.google.com/search?q=cache:'+escape(a);})())

Firefox: Right click kt ruangan bookmark di atas tu, then New Bookmark
Name: Any Name (cth Google Cache)
Location: copy paste javascript di atas. Klik Add.

bila jumpa page yg expired atau "registered user only" forum, klik je bookmark tu.

boleh juga just copy paste javascript tu di ruangan URL.
Reply
25-05-2011, 12:28 PM,
Post: #6
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
boleh juga guna plugin Firefox seperti "User Agent Switcher" untuk surf web berkaitan sebagai google bot.
[Image: GteM3.png]
Reply
25-05-2011, 12:41 PM,
Post: #7
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
(25-05-2011, 12:24 PM)in2x Wrote: yup betul tu.

atau boleh juga guna bookmarklet bagi yg x mau guna addon atau guna selain firefox:

Save this javascript as bookmark
Code:
javascript:void((function(){var%20a=location.href.replace(/^http%5C:%5C/%5C/(.*)$/,'$1');location.href='http://www.google.com/search?q=cache:'+escape(a);})())

Firefox: Right click kt ruangan bookmark di atas tu, then New Bookmark
Name: Any Name (cth Google Cache)
Location: copy paste javascript di atas. Klik Add.

bila jumpa page yg expired atau "registered user only" forum, klik je bookmark tu.

boleh juga just copy paste javascript tu di ruangan URL.

ouw gitu to

makasih untuk penjelasannya mas Big Grin
[Image: YRtWp.1.gif]
Reply
29-05-2011, 11:03 AM,
Post: #8
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
Terime Kasih Ler.Share Smile tapi tu la x smua website leh wat.andai kate semua boleh wat huhu bahagianye Big Grin
|Malu Bertanya Sesat Jalan|
|Ambillah Nasihat Baik Dari Orang Yang Mengucapkannya Meskipun Ia Tidak Mengamalkannya.|
Reply
29-05-2011, 11:22 AM,
Post: #9
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
nice sharing...
Reply
29-05-2011, 01:05 PM,
Post: #10
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
Thanks Nice...Alboraaq mnjadi mangsa ek =P
Derpina

Reply
29-05-2011, 11:17 PM,
Post: #11
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
trhread yg private / password pom bisa jebol ye mas....aden mikin pangen mau tahu ...nice thread
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
30-05-2011, 09:34 AM, (This post was last modified: 30-05-2011, 10:12 AM by Yo.)
Post: #12
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
(29-05-2011, 11:17 PM)saifulfaizan Wrote: trhread yg private / password pom bisa jebol ye mas....aden mikin pangen mau tahu ...nice thread

yup jika di'cache'kan oleh google bot. kadang2 boleh cuba gunakan Archive atau Sitemap function utk bypass roadblock.

Ini contoh kegunaan Google Cache utk view deleted blog.


dalam video ni aku guna Gcache.
Reply
30-05-2011, 11:25 AM,
Post: #13
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
thnx for the tut om..Smile
Reply
30-05-2011, 03:09 PM,
Post: #14
RE: [Tut] How To View Unaccessible Forum/Post [Tut]
nice mas...bila rigth klik tak keluar cachce view
Reply


Forum Jump: