Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD.my @ ipv6
23-09-2012, 10:47 PM,
Post: #31
RE: TBD.my @ ipv6
(23-09-2012, 10:40 PM)Tron Wrote: mana nak dapat ipv6 tunel nie ;d

http://tunnelbroker.net/

cuba dkt sini..instruction dh ada dalam tu..
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
27-12-2012, 01:16 AM,
Post: #32
RE: TBD.my @ ipv6
sya x guna ipv6 , tpi nak msuk kne ada w3. kat depan Hmm
[Image: banner.png]
Reply
27-12-2012, 02:01 AM, (This post was last modified: 27-12-2012, 02:04 AM by s3m00t.)
Post: #33
RE: TBD.my @ ipv6
bila semua device ada public IP dan tak de lagi penggunaan NAT, memang lagi ramai lah terdedah pada ancaman cyber attack. Hmm

pergh. sakit kot kalau macam tu. Sad semua device kita kena harden. OK

btw, aku tak berapa faham. celah mana yang dia boleh cakap IPv6 tu lebih secure?

(23-09-2012, 06:11 PM)suhz Wrote: ooo, tp yg bab nat tu..
takde nat.. sbb ip space ipv6 lbh byk.. so xdehal la kot GayFace

tp aku rase, org biasa2 yg guna tenet kat rmh, tak rase perbezaan performance.. lebih kpd yg bertraffic tinggi.
Reply
27-12-2012, 09:02 AM,
Post: #34
RE: TBD.my @ ipv6
(27-12-2012, 02:01 AM)s3m00t Wrote: btw, aku tak berapa faham. celah mana yang dia boleh cakap IPv6 tu lebih secure?

IPSec. ;d

tapi disebabkan address space lebih besar, makin lambat la nak scan satu range ;d Security through obscurity ;d

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
27-12-2012, 10:36 AM,
Post: #35
RE: TBD.my @ ipv6
(27-12-2012, 02:01 AM)s3m00t Wrote: bila semua device ada public IP dan tak de lagi penggunaan NAT, memang lagi ramai lah terdedah pada ancaman cyber attack. Hmm

pergh. sakit kot kalau macam tu. Sad semua device kita kena harden. OK

btw, aku tak berapa faham. celah mana yang dia boleh cakap IPv6 tu lebih secure?

(23-09-2012, 06:11 PM)suhz Wrote: ooo, tp yg bab nat tu..
takde nat.. sbb ip space ipv6 lbh byk.. so xdehal la kot GayFace

tp aku rase, org biasa2 yg guna tenet kat rmh, tak rase perbezaan performance.. lebih kpd yg bertraffic tinggi.

dia kena scan sejumlah 340,282,366,920,938,000,000,000,000,000,000,000,000 IP Fuck That Shit

340- undecillion
282- decillion
366- nonillion
920- octillion
938- septillion
000- sextillion
000- quintillion
000- quadrillion
000- trillion
000- billion
000- juta
000- ribu
000

Fuck That Shit Fuck That Shit Fuck That Shit Fuck That Shit
[Image: GteM3.png]
Reply


Forum Jump: