Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
19-06-2011, 08:59 PM,
Post: #16
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
(12-04-2011, 06:40 PM)Taz Wrote: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Check knp BSOD then guna info dkt atas..
guna ni ok..kalau tak dpt msk windws..guna safemod je..kalau dua2 tak boleh..guna cr manual je kot..haha
Reply
19-06-2011, 11:59 PM,
Post: #17
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
Aku pernah kene..Bluescreen ni slalu kene kat Window 7 Smile
tp da fix aku tukar Wayar drive sata..terus okay Smile
Please Wait..
[Image: loading.gif]
If you cant Wait, Go die please..Thanks GayFace
Reply
21-06-2011, 02:32 AM,
Post: #18
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
thanks brahh.
[Image: agasdads.png]
Reply
17-02-2013, 03:47 PM,
Post: #19
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (0X0000007F)

Selalu Sangat.. Ahahaha
Reply
18-02-2013, 12:57 AM,
Post: #20
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
nice info ni.. (Y)
[Image: antibac_pix_virus_types.jpg]
Reply
18-02-2013, 07:25 AM, (This post was last modified: 18-02-2013, 07:29 AM by matz.)
Post: #21
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
semalam aku jumpa BSOD. tpi time tu xde tenet so tak bole rujuk thread ni...

masuk safe mode, display dia keluar color teruk (dakwat screen habis kot).
lepas format, still jadi macam tu lagi. dah update driver..still jadi mcm tu..
aku pun hampir gibab....

tpi, Tuhan bagi aku ilham..aku pun masuk kan live CD Ubuntu ver perfect 10.
Jem jugak....ubuntu tak boleh run. display dia keluar warna coklat + kelabu aje..
betul2 nak gibab, keluarkan CD, then restart...

lepas restart... ~cr2 ~cr2 ~cr2 ~cr2 ~cr2 ~cr2
screen dah jadi ok.....

so, korang rasa apa yang problem? kenapa lepas masuk live CD tiba2 dia ok? ~Hmm

[Image: screen9uf.gif]
similar to this..ada vertical2...
tpi yang ni background dia lawa lagi..yg jadi semalam tu dia lagi teruk...
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
18-02-2013, 09:53 AM,
Post: #22
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
dakwat die keluar balik kot ROFL
x tahu la matz ajaib jugak ~Hmm
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
18-02-2013, 10:17 AM,
Post: #23
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
@Matz screen resolution tak sesuai? refresh rate x sesuai? ada try monitor lain?

aku permah jadi mcm ni kat monitor lama aku je, bila cucuk monitor lain dia ok plak. sbb dia x support resolution & refresh rate yg di set kat winblows tu.
[Image: GteM3.png]
Reply
18-02-2013, 10:22 AM,
Post: #24
RE: Kenapa Screen Anda Kaki Blue?
tak jugak...
dekat screen resolution tu, dia set yg paling lowest... (nak tukar highest pun tak bole, dia disable).
*sama mcm kita masuk safe mood, then nak tukar resolution..dia disable kn?

*time masuk cd windows tu, masa installation pun gambar teruk..
*tak try monitor lain...

temporary hardware failure. bole jadi ke?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kunci fail peribadi anda tanpa menggunakan sebarang perisian Hack3r_Malaya 30 7,210 31-05-2012, 12:42 AM
Last Post: samhein
  kenapa asal aqu nak install windows je partition tak blh wat tucker 12 1,892 31-12-2009, 02:15 AM
Last Post: zeal
  Windows 7 Logon Screen ! Chuck 1 520 27-09-2009, 01:50 PM
Last Post: TerrickCEF

Forum Jump: