Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[phis] totoro + maybank2u
11-11-2010, 02:58 AM,
Post: #1
[phis] totoro + maybank2u
AKU DAPAT EMAIL PHISHING Maybank2u from this domain: any respon???
Quote:--------
fromaccount@maybank2u.com.my <account@maybank2u.com.my>
reply-todarknest@tbdsecurity.com

to"xxxxx@gmail.com" <xxxxxx@gmail.com>

dateWed, Nov 10, 2010 at 7:13 AM
subjectMaybank2u.com Account Update Infomation

hide details 7:13 AM (19 hours ago)

Images are not displayed.
Display images below - Always display images from account@maybank2u.com.my




Dear Valued Customer,
Maybank security systems detected a serious (PR2) security problem in maybank server and Currently been updated. Your account must be updated for

accept a new maybank interface.and will be stricted due to several invalid login attempts from an unauthorized third-party. Your immediate

attention is required to Update your account. Please be informed that your account will be temporarily closed if not update now..
Update with Link Below


hxxp://www.myaccount-infomation-update.com/

click on url or just copy and paste the url address
===============
DOMAIN tbdsecurity.com redirect ke tbd.my ni, sape punye keje tu? mau curi password M2U ye? aku repot polis
Reply
11-11-2010, 03:26 AM,
Post: #2
RE: jom bincang "mengelak password korang dicuri"
salam,
tak faham sgt... apa totoro tunjuk tu . boleh kasi header emel sekali tak? itu lagi bgus
kalau ada user TBD yang abuse, masokis akan report pada admin... utk tindakan.

domain tbdsecurity.com (lama) redirect the tbd.my (baru). itu xde masalah apa2. bagi screenshot email tu sekali sebagai bukti. bunyi mcm serius.
Reply
11-11-2010, 03:52 AM,
Post: #3
RE: [phis] totoro + maybank2u
salam,

totoro kalau boleh bagi detail tentang header lagi bagus.. kalau di gmail boleh click arrow tepi reply, pilih show original

[Image: headerw.gif]

tolong paste kesemuanya di sini.. thanks
Reply
11-11-2010, 04:56 AM,
Post: #4
RE: [phis] totoro + maybank2u
apa masalah dgn email tbdsecurity.com? tu domain lama tbd.my sebelum menggunakan domain baru ni. memang la dia redirect ke tbd.my.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas semua tindakan ahli tbd.my. Anda nak ambil apa2 tindakan? silakan.
TBD.my Rules & Policy > http://w3.tbd.my/thread-1268.html

dan kami tidak menggalakkan langsung aktiviti phising.

email @tbdsecurity.com & @tbd.my memang diberi percuma kepada ahli TBD. Kami tak ada kuasa untuk kawal apa yang user buat masa ia berlaku, perkara sama juga kalau dia gunakan email @yahoo.com atau @gmail.com. tak semestinya yahoo.com yang bersubahat?

Terima Kasih kerana report. email dgn username tersebut akan di deactivate.

suhz
TBD.my SysAdmin
[Image: GteM3.png]
Reply
11-11-2010, 05:21 AM,
Post: #5
RE: [phis] totoro + maybank2u
darknest@tbdsecurity.com <-- lol?
"You're what you achieve. Therefore be the man you wanted to be."
Reply
11-11-2010, 05:27 AM,
Post: #6
RE: [phis] totoro + maybank2u
(11-11-2010, 05:21 AM)Stynx Wrote: darknest@tbdsecurity.com <-- lol?

it may be him.. :]
mana tuan tanah ni.... GayFace
Reply
11-11-2010, 05:49 AM,
Post: #7
RE: [phis] totoro + maybank2u
(11-11-2010, 05:27 AM)xLaLax Wrote:
(11-11-2010, 05:21 AM)Stynx Wrote: darknest@tbdsecurity.com <-- lol?

it may be him.. :]
mana tuan tanah ni.... GayFace

bukan MAYBE. memang pon. Smile
"You're what you achieve. Therefore be the man you wanted to be."
Reply
11-11-2010, 08:37 AM,
Post: #8
RE: [phis] totoro + maybank2u
tuan tanah senyap aje.. hehe.. GayFace
Reply
11-11-2010, 09:44 AM,
Post: #9
RE: [phis] totoro + maybank2u
Ni ke tuan tanah GayFace
http://w3.tbd.my/user-1088.html
Please don't make SPAM [posts like: thanks, nice, great, etc]!
http://golok.tk/ GayFace
Reply
11-11-2010, 09:48 AM,
Post: #10
RE: [phis] totoro + maybank2u
(11-11-2010, 09:44 AM)golok Wrote: Ni ke tuan tanah GayFace
http://w3.tbd.my/user-1088.html

beliau lah tu... GayFace GayFace
Reply
11-11-2010, 09:53 AM, (This post was last modified: 11-11-2010, 09:54 AM by RFC792.)
Post: #11
RE: [phis] totoro + maybank2u
0wned~kantoi sudah~darknest nie hati kering tol la,dr dlu lg
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-11-2010, 10:11 AM,
Post: #12
RE: [phis] totoro + maybank2u
helo tuan tanah ada ni, br bangun daa...

bkn pe, dpt email phishing tu mlm td..tu yg tekezut tu bile aku enter tdbsecurity.com tu dia redirect ke sini, aku ingt, tuan forum/web ni yg buat phishing mmg nkkene la..

so aku andaikn korang ada bg emel free kt user? mcm tu ke? patutla...ada yg abuse..belajar techie2 pnye teknik dr sini, lepas tu terus praktikkn..mmg bijak yg xbertempat btul...
tapi nak tipu budak tadika bolehla...nk tipu aku mcm tu? heheh...no way man..still beginner tu... ;p

tak ke naya klu orang login Maybank2u tu, free2 makan duit haram, masuk neraka jahanam...
aku rasa, baik korang tak yah bg free email kt user la, sbb ada satu forum yg aku kenal tu , hosting n domain dia BAN terus pasal suspected phishing n threat to internet users..

pasal setitik nila, rosak sebelanga air milo..
Reply
11-11-2010, 10:16 AM, (This post was last modified: 11-11-2010, 10:19 AM by RFC792.)
Post: #13
RE: [phis] totoro + maybank2u
(11-11-2010, 10:11 AM)totoro Wrote: helo tuan tanah ada ni, br bangun daa...

bkn pe, dpt email phishing tu mlm td..tu yg tekezut tu bile aku enter tdbsecurity.com tu dia redirect ke sini, aku ingt, tuan forum/web ni yg buat phishing mmg nkkene la..

so aku andaikn korang ada bg emel free kt user? mcm tu ke? patutla...ada yg abuse..belajar techie2 pnye teknik dr sini, lepas tu terus praktikkn..mmg bijak yg xbertempat btul...

tak ke naya klu orang login Maybank2u tu, free2 makan duit haram, masuk neraka jahanam...
aku rasa, baik korang tak yah bg free email kt user la, sbb ada satu forum yg aku kenal tu , hosting n domain dia BAN terus pasal suspected phishing n threat to internet users..

pasal setitik nila, rosak sebelanga air milo..

sorry bro,dalm rules n policy kt sini,admin x galakkan benda2 mcmnie..lgpun website nie purpose bkn utk hacking or buat dajal kt org lain..semua nya masih belajar...kalau dah sah2 kantoi mcmnie,admin akan buat tindakan susulan..ttg email nie,bkn semua yang dpt email free dr pihak tbd..
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-11-2010, 10:19 AM,
Post: #14
RE: [phis] totoro + maybank2u
Bagaimana pun, seperti thread sebelumnya, anda boleh pegang kata-kata suhz. He is one of the owner of this place.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
11-11-2010, 10:20 AM,
Post: #15
RE: [phis] totoro + maybank2u
(11-11-2010, 10:16 AM)visz Wrote:
(11-11-2010, 10:11 AM)totoro Wrote: helo tuan tanah ada ni, br bangun daa...

bkn pe, dpt email phishing tu mlm td..tu yg tekezut tu bile aku enter tdbsecurity.com tu dia redirect ke sini, aku ingt, tuan forum/web ni yg buat phishing mmg nkkene la..

so aku andaikn korang ada bg emel free kt user? mcm tu ke? patutla...ada yg abuse..belajar techie2 pnye teknik dr sini, lepas tu terus praktikkn..mmg bijak yg xbertempat btul...

tak ke naya klu orang login Maybank2u tu, free2 makan duit haram, masuk neraka jahanam...
aku rasa, baik korang tak yah bg free email kt user la, sbb ada satu forum yg aku kenal tu , hosting n domain dia BAN terus pasal suspected phishing n threat to internet users..

pasal setitik nila, rosak sebelanga air milo..

sorry bro,dalm rules n policy kt sini,admin x galakkan benda2 mcmnie..lgpun website nie purpose bkn utk hacking or buat dajal kt org lain..semua nya masih belajar...kalau dah sah2 kantoi mcmnie,admin akan buat tindakan susulan..ttg email nie,bkn semua yang dpt email free dr pihak tbd..

ok gud...jgn smpai aku repot kt MYNIC plak... ;p
nnti silap2 haribln, domain kene BAN...
Reply


Forum Jump: