Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
29-10-2010, 06:13 PM,
Post: #1
MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
[Image: usb_lock_c.png]

ada menda nak kongsi sikit… tool nak lock USB. Ditulis dalam bahasa C je. Harap menda ni..membantu… di kumpil dengan vc++ 6. Kod asal oleh “hackingaday“. masokis modified kasi cantik. Oh ya.. masokis jugak tambah bunyi beep (saje je.. bagi meriah). Harap membantu…. Enjoy~

dload:
> http://adf.ly/A0zf
> http://adf.ly/A10A

info : http://www.masokis.com/blog/usb-locker-unlocker
Reply
29-10-2010, 06:49 PM,
Post: #2
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
cayalah masokis...nanti leh wat dokumentasi x step by step nak dev bende ni kat my0d ezine nanti?Smile
senang atau susah? huhu..
Reply
29-10-2010, 07:01 PM,
Post: #3
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
senang je Smile
Reply
29-10-2010, 10:02 PM,
Post: #4
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
lupa taruk info nak guna.. hehe..
Quote:menda ni nak lock PORT usb...
dia akan ganngu registy....

cara nak lock:
1 - run USB LOCKER.. tgu kuar succesfull.. ok pastu
2 - try cucuk pendrive ..etc yang guna USB
result : port usb xdapat digunakan.

cara nak unlock (fix):
1 - run USB UNLOCKER .. tgu kuar succesfull..
2 - try cucuk pada port usb
3 - port usb kembali normal (boleh digunakan)

masokis kumpil ni..pasal ada org minta tlg.
bleh baca kat sini http://bit.my/s5zk
Reply
29-10-2010, 10:21 PM,
Post: #5
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
aku dah try
memang menjadi
tapi bunyi agak menyeramkan GayFace
[Image: Coolface.png]
[Image: ffffff]

Reply
29-10-2010, 11:51 PM,
Post: #6
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
boleh tengok contoh source code yang diubah ? Smile
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
29-10-2010, 11:59 PM,
Post: #7
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
(29-10-2010, 11:51 PM)kapitgulung Wrote: boleh tengok contoh source code yang diubah ? Smile
boleh...apa salahnya
masokis xleh share kat blog masokis.. takut org pi wak virus lak..
Quote:UNLOCK : www.masokis.com/pr0gramm1ng/s0sk0d/C_Cpp/unblock_usb.c
LOCK : www.masokis.com/pr0gramm1ng/s0sk0d/C_Cpp/block_usb.c
@ kreadit : hackingaday
Reply
30-10-2010, 12:18 AM,
Post: #8
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
haha, ini kalau aku saje dengki kat pc kawan.. mmg seronok.. Big Grin
YANG TERBAIK DIUTAMAKAN
[Image: source.gif]
YANG BAIK KITA MAKAN
Reply
30-10-2010, 01:52 AM,
Post: #9
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
knapa dia autoexit ??
Hacking Its Not Nice
[Image: sig_9047_1.png]
Reply
30-10-2010, 08:18 AM,
Post: #10
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
(30-10-2010, 01:52 AM)Th3rabyt3 Wrote: knapa dia autoexit ??

nak tunggu apa lagi... xde idea nak loop apa.
apa yang sampaikan ialah fungsi tu je Smile
Reply
30-10-2010, 10:58 AM,
Post: #11
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
jap,aku tak paham sangat la,benda ni lock usb+unlocker,aku download locker tu
click,pastu kuar beep,and dia exit,cucuk usb,tak de pape pun
Lulz

mohon pencerahan,agar ku lebih memahami nya xD
Hacking Its Not Nice
[Image: sig_9047_1.png]
Reply
30-10-2010, 11:31 AM,
Post: #12
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
(30-10-2010, 10:58 AM)Th3rabyt3 Wrote: jap,aku tak paham sangat la,benda ni lock usb+unlocker,aku download locker tu
click,pastu kuar beep,and dia exit,cucuk usb,tak de pape pun
Lulz

mohon pencerahan,agar ku lebih memahami nya xD

ok.. usb pendrive tu dapat mount tak ?

kalau tak jadi.. sebab uac kut.
// klik kanan > run as admin
Reply
30-10-2010, 12:02 PM,
Post: #13
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
masokis, trimas atas mende ni. bookmarked
Reply
30-10-2010, 01:50 PM,
Post: #14
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
okeh2,mount tu apa
Hacking Its Not Nice
[Image: sig_9047_1.png]
Reply
30-10-2010, 03:12 PM,
Post: #15
RE: MASOKIS USB LOCKER / UNLOCKER
mount tu > ko cucuk pendrive, then ade bunyi " teenn dett " GayFace .. hah, kalo mcm tu, mounted la tu.. ROFL

Th3rabyt3 tak biasa ngan perkataan mount la ni. tak penah pkai linux kot.
YANG TERBAIK DIUTAMAKAN
[Image: source.gif]
YANG BAIK KITA MAKAN
Reply


Forum Jump: