Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mengenai Maksud TBD
27-01-2012, 07:13 PM,
Post: #31
RE: Mengenai Maksud TBD
(27-01-2012, 06:53 PM)servant_fox Wrote:
(27-01-2012, 06:45 PM)Ssleuth Wrote: Paling best poped-up in my mind but only...
T = Technology
B = Beyond
D = ? *Ni cari lah maksud yg gempak2 yg kena dengan yg atas tu

Ni dah awesome ni...apa pendapat korang dan juga admin?

D =Dream

haritu TBD = Tadah Bontot Dulu kansel ke?
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
27-01-2012, 07:23 PM, (This post was last modified: 27-01-2012, 07:24 PM by azraindie.)
Post: #32
RE: Mengenai Maksud TBD
(27-01-2012, 07:13 PM)Jejaka Pemalu Wrote:
(27-01-2012, 06:53 PM)servant_fox Wrote:
(27-01-2012, 06:45 PM)Ssleuth Wrote: Paling best poped-up in my mind but only...
T = Technology
B = Beyond
D = ? *Ni cari lah maksud yg gempak2 yg kena dengan yg atas tu

Ni dah awesome ni...apa pendapat korang dan juga admin?

D =Dream

haritu TBD = Tadah Bontot Dulu kansel ke?
LOLWUT !!!!!!


Tii Bii Diii ?
Facebook : Ayai Jeff 잘생긴 형제

[Image: toothless_dragon1.jpg?w=312&h=327]
27-01-2012, 08:03 PM,
Post: #33
RE: Mengenai Maksud TBD
Ades korang....btul2 ler... xD
27-01-2012, 09:56 PM,
Post: #34
RE: Mengenai Maksud TBD
Technology Beyond Day
Technology Beyond Dad
Technology Beyond Dog
Technology Beyond Date
Technology Beyond Dick
Technology Beyond Dude
Menurut Ghazali, antara tanda mencintai ALLAH adalah mengutamakan ALLAH berbending nafsu syahwat yang sering cenderung kepada hiburan dan keseronokan, relaks dan santai..
27-01-2012, 11:08 PM,
Post: #35
RE: Mengenai Maksud TBD
Tempat Berak Danzat.
28-01-2012, 05:56 PM,
Post: #36
RE: Mengenai Maksud TBD
ko nak buat tahi kat sini ke ? GayFace
Troll 2 LU MANA MARI ? HAHA Troll 2
06-06-2012, 09:39 PM,
Post: #37
RE: Mengenai Maksud TBD
(13-10-2010, 07:42 AM)suhz Wrote: Salam,

Disini aku menulis kerana banyak aku tngok yang menulis TBD.my di blog, forum dan mana2 tempat pun sebagai TBDSecurity, The Bad Day, The Bad Day Security dan sebagainya. Aku ingin mengingatkan disini buat terakhir kalinya bahawa. TBD.my sepatutnya disebut, ditulis, dipanggil sebagai TBD.my atau TBD dan bukan nama lain.

Selepas penukaran domain tbdsecurity.com kepada TBD.my pada satu tahun yang lepas. Kita tidak lagi TBD = The Bad Day (yang aku rasa maksudnya tidak bagus), dan bukan lagi ke arah Security SAHAJA. TBD.my menjadi forum security yang juga membincangkan topik2 IT lain. Walaupun Security masih lagi topik utama, tapi perbincangan lain seperti Internet, Komputer, Topik2 umum dan lain2 yang berkaitan tidak dipinggirkan.

Jauh sekali jika mahu dikatakan TBD.my ialah sebuah forum Hacker. Ini bukan forum Hacker. Aku rasa memang tidak sesuai jika mahu melabel TBD.my sebagai sebuah forum hacker. Kalau dikatakan ini forum yang membincangkan keselamatan komputer, mungkin sesuai. Forum Hacker? Tidak!

"Belajar bagaimana sesuatu perkara itu berlaku dan cara untuk menangani dan memanipulasinya."

Untuk maksud TBD, aku secara rasminya membuang segala maksud yang ada pada TBD. Ini bermakna TBD tidak ada sebarang maksud bermula hari ini. Aku membuka peluang kepada semua ahli TBD untuk memberikan maksud kepada huruf2 TBD ini, maksud yang terbaik kita akan jadikan sebagai rasmi.

Aku tulis ni sambil lalu je, Kalau tidak setuju dengan apa yang aku tulis ni, atau jika ada sebarang cadangan atau komen mengenai TBD.my, boleh PM terus kepada aku, atau email kepada suhaimi@tbd.my.

http://www.facebook.com/TBD.my

Terima Kasih.

why denied as hacking forum? I see most of active thread at rat section. So, Rat forum??
Saya bukan seorang doktor
bukan juga seorang engineer
bukan juga seorang lawyer
dan bukan juga seorang akauntan

siapakah saya?
06-06-2012, 10:20 PM,
Post: #38
RE: Mengenai Maksud TBD
The Brain Dead.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
06-06-2012, 11:35 PM,
Post: #39
RE: Mengenai Maksud TBD
(06-06-2012, 09:39 PM)kryp70 Wrote:
(13-10-2010, 07:42 AM)suhz Wrote: Salam,

Disini aku menulis kerana banyak aku tngok yang menulis TBD.my di blog, forum dan mana2 tempat pun sebagai TBDSecurity, The Bad Day, The Bad Day Security dan sebagainya. Aku ingin mengingatkan disini buat terakhir kalinya bahawa. TBD.my sepatutnya disebut, ditulis, dipanggil sebagai TBD.my atau TBD dan bukan nama lain.

Selepas penukaran domain tbdsecurity.com kepada TBD.my pada satu tahun yang lepas. Kita tidak lagi TBD = The Bad Day (yang aku rasa maksudnya tidak bagus), dan bukan lagi ke arah Security SAHAJA. TBD.my menjadi forum security yang juga membincangkan topik2 IT lain. Walaupun Security masih lagi topik utama, tapi perbincangan lain seperti Internet, Komputer, Topik2 umum dan lain2 yang berkaitan tidak dipinggirkan.

Jauh sekali jika mahu dikatakan TBD.my ialah sebuah forum Hacker. Ini bukan forum Hacker. Aku rasa memang tidak sesuai jika mahu melabel TBD.my sebagai sebuah forum hacker. Kalau dikatakan ini forum yang membincangkan keselamatan komputer, mungkin sesuai. Forum Hacker? Tidak!

"Belajar bagaimana sesuatu perkara itu berlaku dan cara untuk menangani dan memanipulasinya."

Untuk maksud TBD, aku secara rasminya membuang segala maksud yang ada pada TBD. Ini bermakna TBD tidak ada sebarang maksud bermula hari ini. Aku membuka peluang kepada semua ahli TBD untuk memberikan maksud kepada huruf2 TBD ini, maksud yang terbaik kita akan jadikan sebagai rasmi.

Aku tulis ni sambil lalu je, Kalau tidak setuju dengan apa yang aku tulis ni, atau jika ada sebarang cadangan atau komen mengenai TBD.my, boleh PM terus kepada aku, atau email kepada suhaimi@tbd.my.

http://www.facebook.com/TBD.my

Terima Kasih.

why denied as hacking forum? I see most of active thread at rat section. So, Rat forum??


Define Hacking Forum
Hmm

dan jgn baca guna Google Translate ye. Big Grin
[Image: GteM3.png]
23-09-2012, 04:27 AM,
Post: #40
RE: Mengenai Maksud TBD
Team Belajar Dinamik... wakakaka..
Sekali kita tumbuk orang, tangan kita akan sakit gak. Yang paling penting kita kena ingat, orang tu pon ada tangan gak. Silap2 dia akan tumbuk kita bertubi-tubi selepas tu.
25-09-2012, 06:25 AM,
Post: #41
RE: Mengenai Maksud TBD
Malam semalam aku baru terfikir satu ayat nih. Tapi ayat ni lebih kurang same cam DotMy punye tagline la…

TBD = To Be Different

Aku rase sesuai dengan ape yg TBD pertahankan sekarang iaitu tak mahu menjadi stereotype macam org lain. Nak jadi something else yang lebih baik. Ape pendapat semua
Sekali kita tumbuk orang, tangan kita akan sakit gak. Yang paling penting kita kena ingat, orang tu pon ada tangan gak. Silap2 dia akan tumbuk kita bertubi-tubi selepas tu.
25-11-2012, 02:45 AM,
Post: #42
RE: Mengenai Maksud TBD
TBD - The Hollow Within.. Apa maksud disebalik "The Hollow Within" itu..?
=)
Angry If you can't do it, don't do it. Angry
25-11-2012, 02:50 AM,
Post: #43
RE: Mengenai Maksud TBD
team baik der
25-11-2012, 10:44 AM,
Post: #44
RE: Mengenai Maksud TBD
(25-11-2012, 02:45 AM)Ferr Wrote: TBD - The Hollow Within.. Apa maksud disebalik "The Hollow Within" itu..?
=)

maksudnya..... Tak Boleh Diberitahu. Challenge Accepted
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
25-11-2012, 10:52 AM,
Post: #45
RE: Mengenai Maksud TBD
TBD - Terbaik Buat Diriku


Forum Jump: