Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
14 Hari tinggal PMR
21-09-2010, 02:44 PM,
Post: #1
14 Hari tinggal PMR
camna nk dpt A dalam BM SEJARAH GEOGRAFI DAN MATEMATIK?
Sad
[Image: 180x150a.gif]
Reply
21-09-2010, 03:05 PM,
Post: #2
RE: 14 Hari tinggal PMR
BM- Banyakkan membaca majalah mingguan wanita
Sej-Ko baca, point penting tulis kat pocket notebook
Geo-Google Earth
Maths- Hafal formula, banyakkan latihan
[Image: Coolface.png]
[Image: ffffff]

Reply
21-09-2010, 03:21 PM,
Post: #3
RE: 14 Hari tinggal PMR
telan kurma+kismis smpi lumat.

GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
21-09-2010, 03:24 PM, (This post was last modified: 21-09-2010, 03:26 PM by ak47suk1.)
Post: #4
RE: 14 Hari tinggal PMR
BM

Rajin membaca.
Tengok contoh2 karangan.
Faham semua yang berkaitan dengan novel pilihan atau buku teks tu. Aku tak tahu format PMR sekarang mcm mana Big Grin
Math

Takde benda lain selain buat latihan dan praktis. Math bukan bidang yang boleh baca dan hafal formula je.
Sejarah

Hafal keywords untuk peristiwa. Dapatkan buku rujukan Sasbadi. Big Grin

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
21-09-2010, 03:31 PM,
Post: #5
RE: 14 Hari tinggal PMR
(21-09-2010, 03:21 PM)adeq Wrote: telan kurma+kismis smpi lumat.

kunyah le
nnti tercekik mampus tak sempat nak amik PMR GayFace
[Image: Coolface.png]
[Image: ffffff]

Reply
21-09-2010, 03:42 PM,
Post: #6
RE: 14 Hari tinggal PMR
(21-09-2010, 02:44 PM)zackry Wrote: camna nk dpt A dalam BM SEJARAH GEOGRAFI DAN MATEMATIK?
Sad

lagi 14 hari? ko pun patut tau ko kat mane... aku doakan ko berjaya, kalau tak ambil iktibar untuk peperiksaan seterusnya, SPM, start study dari sekarang & jangan habiskan masa dgn internet banyak sangat.

kalau aku dulu 14 hari rilex je. sebelum hari exam aku dah tau beberapa subject yg konpem dapat A. Sebabnya, soalan2 tahun lepas sume aku boleh buat & soalan2 daripada buku pun boleh buat gak.

Macam mana dgn subject selebihnya? Taktau lagi sehinggala hari exam.
Masa tengok soalan periksa dari gugup terus senyum. Dapat tambah lagi A.
Tapi ada beberapa subject yg tak konpiden.

Bila keputusan keluar? Alhamdulillah. straight 'A's

Kata2 di atas bukan nak berlagak, tapi buktikan ko lebih bagus daripada aku.
Please don't make SPAM [posts like: thanks, nice, great, etc]!
http://golok.tk/ GayFace
Reply
21-09-2010, 04:12 PM,
Post: #7
RE: 14 Hari tinggal PMR
(21-09-2010, 03:42 PM)golok Wrote:
(21-09-2010, 02:44 PM)zackry Wrote: camna nk dpt A dalam BM SEJARAH GEOGRAFI DAN MATEMATIK?
Sad

lagi 14 hari? ko pun patut tau ko kat mane... aku doakan ko berjaya, kalau tak ambil iktibar untuk peperiksaan seterusnya, SPM, start study dari sekarang & jangan habiskan masa dgn internet banyak sangat.

kalau aku dulu 14 hari rilex je. sebelum hari exam aku dah tau beberapa subject yg konpem dapat A. Sebabnya, soalan2 tahun lepas sume aku boleh buat & soalan2 daripada buku pun boleh buat gak.

Macam mana dgn subject selebihnya? Taktau lagi sehinggala hari exam.
Masa tengok soalan periksa dari gugup terus senyum. Dapat tambah lagi A.
Tapi ada beberapa subject yg tak konpiden.

Bila keputusan keluar? Alhamdulillah. straight 'A's

Kata2 di atas bukan nak berlagak, tapi buktikan ko lebih bagus daripada aku.

golok orang pandai.. Sad
haha.. aku setuju ngan golok, kurangkan tempoh online ko dengan internet..
sebab benda macamni dapat buat ko lalai lupa habis..
tak salah kalau ko nak duduk depan lappy/pc untuk cari info penting..
tapi tak digalakkan terlalu lama..sebab nanti dari sejarah,geo akan bertukar historychannel / g**/ pesbuk dan lain2.. GayFace
lebihkan study, kaji subjek2 yang ko lemah.. buat notes penting..
study kadangkala memang boring, tapi bosan sekarang bahagia kemudian..
fikir2kanlah.. Smile
Reply
21-09-2010, 04:16 PM,
Post: #8
RE: 14 Hari tinggal PMR
la zackry...

haha..ni mesti belajar last minute ni...habis la..
tapi aku doakan kau dapat Straight A's..begitu juga dengan aku..
5/10/2010 << HARI BERSEJARAH DALAM HIDUP
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
21-09-2010, 04:21 PM,
Post: #9
RE: 14 Hari tinggal PMR
(21-09-2010, 04:16 PM)fahmi33 Wrote: la zackry...

haha..ni mesti belajar last minute ni...habis la..
tapi aku doakan kau dapat Straight A's..begitu juga dengan aku..
5/10/2010 << HARI BERSEJARAH DALAM HIDUP

sama2 lah kita doakan kejayaan adik2 sekalian..
all the best geng.. Big Grin


*p/s : rindu time sekolah dulu. habis pmr , party gadoh luar skolah.. GayFace
Reply
21-09-2010, 05:39 PM,
Post: #10
RE: 14 Hari tinggal PMR
ni lg satu tips
ko amik buku kerja
bukak jawapan
salin
baca soalan dan jawapan yg betul dan teknik menjawab
[Image: Coolface.png]
[Image: ffffff]

Reply
21-09-2010, 09:08 PM,
Post: #11
RE: 14 Hari tinggal PMR
Ye la yela aku doa korang semua jugak ....murahi rezeki straight A dan dapat kerja bagus2 dh besar nanti.

math aku pandai sebernanya tapi selalu lupa formula
bm jgn ckp mmg tak tahu dh bab2 karagan .
sejarah n geo :O nk baca lue

mudahan2 aku dpt 5A keatas tak susah hati kalo lepas pmr .

terima kasih atas doa, tips2 semua la .
Tbd mmg terbaik GayFace
[Image: 180x150a.gif]
Reply
21-09-2010, 09:17 PM,
Post: #12
RE: 14 Hari tinggal PMR
aku x lah pandai sgt, tapi SEJARAH dgn GEOGRAFI ko kena baca kuat- kuat supaya cepat tangkap apa yang ko ckp, tapi klau membaca last minute aku rase ko x sesuai utk membaca, sbb nanti ko kelam kabut. buat latihan banyak- banyak. yang math ngan bm tu ko kena jugalah buat latihan. Good Luck for your Exams!
Reply
21-09-2010, 09:20 PM,
Post: #13
RE: 14 Hari tinggal PMR
masuk SBP mana zack..?
Ipad dapat da..?
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
21-09-2010, 10:16 PM,
Post: #14
RE: 14 Hari tinggal PMR
Yang kene hafal Geografi dan Sejarah + Agama sikit-sikit. BM, BI, Math kene buat exercise banyak-banyak. Math kene hafal formula. Aku guna teknik ni dalam pembelajaran dan berkesan juga. Sebenarnya ikut orang juga. Kalau dia selesa , berjaya la dia ! GayFace
"You're what you achieve. Therefore be the man you wanted to be."
Reply
21-09-2010, 11:23 PM,
Post: #15
RE: 14 Hari tinggal PMR
(21-09-2010, 03:05 PM)wan Wrote: BM- Banyakkan membaca majalah mingguan wanita
Sej-Ko baca, point penting tulis kat pocket notebook
Geo-Google Earth
Maths- Hafal formula, banyakkan latihan
ko bwat lawak ke??...asl bm kne bace majalah wanita plak??..asl geo kne pi google earth plak??...kalau ko bwat lawak...sori ye...aku x gelak..!!..skang aku nk gelak..hahahaLulz

Facebook : Ayai Jeff 잘생긴 형제

[Image: toothless_dragon1.jpg?w=312&h=327]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Selamat Hari Raya MrPaan 15 1,515 14-08-2013, 12:05 PM
Last Post: matz
Wink Trollface Launch 1 Dan 2 Di petang hari AceyrafRoshlanz 18 1,966 13-08-2013, 07:49 PM
Last Post: lite
  Selamat Menyambut Hari Raya azrael 0 315 06-08-2013, 11:02 PM
Last Post: azrael
  Apa citer hari ni? sil 5 1,186 20-04-2012, 11:00 PM
Last Post: HaARiZz
  Ucapan Hari Raya.... SeluarDalam 12 2,782 31-08-2010, 06:52 AM
Last Post: wan
  HAri ni ujang da gila ke MrKroit 17 3,064 28-03-2010, 02:48 PM
Last Post: uDe

Forum Jump: