Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ HELP ] Autocad LT2002, Windows 7, Xp Mode
15-07-2010, 10:30 PM,
Post: #1
[ HELP ] Autocad LT2002, Windows 7, Xp Mode
isu nya adalah..win 7 running dgn acad 2002..so mmg incompatible sgt2..so dah running virtual pc Xp mode..mmg boleh jalan..tapi ade 2 masalah..utk pengetahuan korang..acad nie aku dah patch up abis dgn hotfix dan pelbagai lagi..tapi still ade prob..

1) setiap kali autosave..file .bak cad takde..ape yg ade just .temp file ...
Tapi yang pelik..bila acad 2002 nie run in os xp dan windows 2000.. file .bak ada..

2) file size drawings dibawah 9mb boleh bukak..tapi bila lebih dr 10mb..tak bukak langsung..dan "stuck" mcm tu je

Sesapa yang kt tbd nie yang advance dgn acad?kepada programmer dan software engineer kt sini,ada idea tak mcmana aku nak hardcode benda alah nie? Boss aku kedekut duit cam lahanat,aku suggest pakai 2007 dan 2010 ataupun doublecad XT,tapi dia ckp mahal nak cut budget sgt..yang peningnya aku la jgak.. -.-
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
16-07-2010, 08:25 AM, (This post was last modified: 16-07-2010, 08:32 AM by eem.)
Post: #2
RE: [ HELP ] Autocad LT2002, Windows 7, Xp Mode
wey mcm ni ke?

[Image: 472iu6s.jpg]

btw kalo ko nk autodesk or autocad collection bg taw.

[Image: izrgn5.png]

Index:


Page: 1

01. Autodesk Autocad 2010 (US $3,995)
02. Autodesk Autocad Architecture 2010 (US $4,995)
03. Autodesk AutoCAD Civil 3D 2010 - 32-Bits (US $7,995)
04. Autodesk AutoCAD Electrical 2010 (US $5,295)
05. Autodesk Autocad Inventor Suite 2010 (US $5,295)
06. Autodesk AutoCAD LT 2010 (US $1,200)
07. Autodesk AutoCAD Map 3D 2010 (US $4,995)
08. Autodesk AutoCAD Mechanical 2010 (US $4,495)
09. Autodesk AutoCAD MEP 2010 (US $4,995)
10. Autodesk AutoCAD P&ID 2010 (US $5,295)
11. Autodesk AutoCAD Raster Design 2010 (US $1,995)
12. Autodesk AutoCAD Revit Structure Suite 2010 - 32-Bits (US $5,995)
13. Autodesk 3ds Max 2010 (US $3,495)
14. Autodesk 3ds Max Design 2010 (US $3,495)


Page: 2

15. Autodesk Algor Simulation Pro 2010
16. Autodesk Alias 2010 (US $3,995)
17. Autodesk Alias Automotive 2010
18. Autodesk Ecotect Analysis 2010 (US $2,095)
19. Autodesk Inventor LT 2010 (US $995)
20. Autodesk Lustre 2010
21. Autodesk Maya 2010 (US $3,495)
22. Autodesk Moldflow 2010
23. Autodesk MotionBuilder 2010 (US $3,995)
24. Autodesk Mudbox 2010 - 32-Bits (US $745)
25. Autodesk Navisworks Review 2010 (US $2,495)
26. Autodesk Navisworks Simulate 2010 (US $3,995)
27. Autodesk Revit Architecture 2010 (US $5,495)
28. Autodesk Revit MEP 2010 (US $5,995)


Page: 3

29. Autodesk Revit Structure 2010 (US $5,495)
30. Autodesk Robot Structural Analysis Professional 2010
31. Autodesk Showcase Professional 2010 (US $995)
32. Autodesk SketchBook Pro 2010 (US $100)
33. Autodesk Softimage 2010 (US $2,995)
34. Autodesk Vault Collaboration 2010
35. Autodesk Vault Manufacturing
36. Autodesk Vault Server For Civil Products 2010
37. Autodesk Vault Workgroup 2010
38. Autodesk Navisworks Manage 2010 (US $9,995)
39. Autodesk AutoCAD Plant 2010

tu harga dye, tp free je ade keygen. nak bg taw Big Grin
Mr.Basil sedia mmbantu Big Grin
Reply
16-07-2010, 09:21 PM,
Post: #3
RE: [ HELP ] Autocad LT2002, Windows 7, Xp Mode
LT 2002 ler,,bkn yg full version tu..company aku xnk pirate..sume nak kena original,,
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
16-07-2010, 10:46 PM, (This post was last modified: 16-07-2010, 10:47 PM by eem.)
Post: #4
RE: [ HELP ] Autocad LT2002, Windows 7, Xp Mode
LT 2010 ade la,
2002 nye xde
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  open windows in 10 seconds(windows xp) 0whh 27 6,092 31-05-2012, 07:50 PM
Last Post: s3m00t
  windows xp dalam windows 7 dual boot Stynx 7 1,555 30-08-2010, 12:21 AM
Last Post: 4c3p0k3r
  Cara-Cara Menggunakan WinToFlash untuk Install Windows XP/Windows VISTA dan Windows 7 konvict92 4 1,637 09-06-2010, 08:14 PM
Last Post: mrlock

Forum Jump: