Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Penggunaan Masta dalam berforum
27-05-2010, 02:36 PM,
Post: #16
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
alhamdulillah kalau semua da paham belaka..
sentiasa menerapkannya dalam diri kita.
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
27-05-2010, 06:05 PM,
Post: #17
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
huwa...
panjangnye karangan p0pcorn.
btw nais !
Reply
27-05-2010, 06:54 PM, (This post was last modified: 27-05-2010, 06:57 PM by ninja.)
Post: #18
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
ala,, penggunaan master boleh membezakan orang..tu, contohnya macam akak sil, nampak je pakai tudung dan bermisai, tapi ilmu penuh di dada..kalau kita panggil dia master, ramai orang akan minta dia bantu..
(27-05-2010, 01:54 PM)p0pc0rn Wrote: bg aku..aku takesah pun mnde2 cmni..kalo yg pgl masta/otai/sifu ngn niat sarcasm..tu sakit hati..
tapi kalo niat sbb nk hormat org tu..atas ilmu2 dia bg..aku rs takesah..same cm dia pgl brader,bro sbb niat nk hormat org yg lg byk ilmu dr kita..

assume korg g kelas,cegu ngajar ilmu dia tau..then nk ckp ape? "ko hebat la wei..terimakasih la kawan"

pnggunaan NOOB lak,mungkin utk bergurau..contoh korg tak reti nk pasang tayar..mnta tolg org yg reti psg tayar..mst da lepas psg tayar,ucap terima kasih brader/bro/bang..kalo dia siap ngaja g camne nk psg tayar,mst ade gak niat nk ckp "ooo cmni..tq2".."hebat la ko psg2 tyr nih..xmcm aku..xreti"

xreti = noob .. jgn salah sgka..noob != loser ..sbb noob ni,dia xreti,tp ada keinginan nk belajar sbb tu dia tny kt org yg tau..

so,yg aku rs slalu sakit hati ni,when pnggunaan ayat tu cam jd ejekan..so terasa ofence tnpa diduga..
padahal org yg sharing tu just nk kongsi ape yg dia tau,then kebetulan ade org tu,bc ape yg disharing,dan kebetulan gak mamat tu dah tau and mungkin lagi hebat dr org yg mengsharing tuh..so dia cakap

"waaaa masta la ko nih..keh3" cmtu dgn niat nk sarcasm..

tp bg aku,kalau stakat dapat deface2,dtg blaja tutorial bergamba ke,tutorial yg sedia ade kt tenet ke,then nk claim masta,nk pgl dia masta..tayah ar..tu more pd script kiddies..

kalau yg betol2 wat programming,mmg from scratch dia wat..mmg takde g kt mane2 tenet..takde software tu yg dr hasil edit2 ke..tu aku pgl masta..aku pgl dia otai..aku pgl dia sifu..sbb aku respek ngn kepakaran dia n aku mmg terasa noobs sgt2 tgk..

lagi2 kalau yg usia muda dr aku da hebat bab2 nih..

imho,mnde2 ni ok jeh..instead of using perkataan bodoh/bengap/bahlol utk ganti perkataan noob..aku rs baik guna noob je..sbb noob tu bkn bodoh/bengap/bahlul..noob tu sbb xreti..so perlu didikan..

budak2 pergi sekolah utk belajar..belajar ngn org yg berilmu..

budak2 skolah = noob sbb xreti tp ingin nk belajar
org berilmu = masta/otai sbb rs hormat

budak2 xpergi sekolah,tp wat2 pandai..pegi belajar ngn org xde basic lgsg ilmu

yg ni,2-2 bodoh.
\
sorry kalau post aku cm kurang ajar ke..wat ade org kurg sng hati ke..aku just voice out jeh..

nasihat aku,biarkan jeh..once ko dah imun ngn mnde2 tu,so takde masalah dah.. Smile
mnde ni akan rs gak kt real life

hehe..aku rasa yang popcorn bagitau ni lebih tepat
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
27-05-2010, 09:27 PM,
Post: #19
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
kita disini semua manusia . cuma lain mak bapak je
[Image: 76561198059652827.png]
[Image: TkeHBe6.gif]
Reply
27-05-2010, 10:36 PM, (This post was last modified: 27-05-2010, 10:37 PM by try.)
Post: #20
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
ape yg p0pc0rn cbe smp kn tu betol tetapi spt yg telah diperkatakn bg sesetengah user perkataan masta tu kurang disenangi wlaupn niat utk memberi pujian..ini kerana mgkin ilmu yg dimiliki perlu dikongsi dan tidak perlu wujud masta,sifu atau sebagainya..biasanya org yg memiliki ilmu yg byk atau tgi ini merasakn diri mereka juga masih lg belajar dan bukan pengajar/guru kerana makin tgi ilmu yang kite ada makin kerdil kite rasa..dan itulah punca nye perkataan masta itu rasa tidak disenangi..ape2 pn itu hanyalah pandangn sy.. Smile

Reply
27-05-2010, 10:44 PM,
Post: #21
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
(27-05-2010, 10:36 PM)try Wrote: ape yg p0pc0rn cbe smp kn tu betol tetapi spt yg telah diperkatakn bg sesetengah user perkataan masta tu kurang disenangi wlaupn niat utk memberi pujian..ini kerana mgkin ilmu yg dimiliki perlu dikongsi dan tidak perlu wujud masta,sifu atau sebagainya..biasanya org yg memiliki ilmu yg byk atau tgi ini merasakn diri mereka juga masih lg belajar dan bukan pengajar/guru kerana makin tgi ilmu yang kite ada makin kerdil kite rasa..dan itulah punca nye perkataan masta itu rasa tidak disenangi..ape2 pn itu hanyalah pandangn sy.. Smile

ish..takyah la ambil hati sangat try..kalau orang yang dipanggil "masta" tu sendiri..suruh jangan panggil dia masta baru aku tak panggil dia master..
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
27-05-2010, 11:06 PM,
Post: #22
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
sy bukan ambil hati..cume ingin menyampai kn je dr hati beberapa user yg sy anggap cukup arif dlm bidang IT ini dan mereka merasa kn perkataan itu kurang menyenangkan..lgpn kite berforum so pendapat,cadangan,luahan dan saling2 bertukar fikiran tu kn xsalah..so mesti la masing2 ade pendapat..pape pn tu la tujuan berforum selain berkongsi ilmu kite juga boleh berbincang dan sebagai nye.. Smile

Reply
27-05-2010, 11:10 PM,
Post: #23
RE: Penggunaan Masta dalam berforum
(27-05-2010, 11:06 PM)try Wrote: sy bukan ambil hati..cume ingin menyampai kn je dr hati beberapa user yg sy anggap cukup arif dlm bidang IT ini dan mereka merasa kn perkataan itu kurang menyenangkan..lgpn kite berforum so pendapat,cadangan,luahan dan saling2 bertukar fikiran tu kn xsalah..so mesti la masing2 ade pendapat..pape pn tu la tujuan berforum selain berkongsi ilmu kite juga boleh berbincang dan sebagai nye.. Smile

owh..orait2..panggil nick diorang je..
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Bug: Tag Undefined dalam Forum s3m00t 4 542 05-01-2013, 10:20 PM
Last Post: ryl2forcers
  [TUTORIAL] Penggunaan Tag [spoiler] hotfloppy 6 1,044 08-08-2011, 06:06 PM
Last Post: hotfloppy
  Bagi AVATAR Dalam Bentuk .Gif ninja 13 2,061 11-06-2010, 03:50 PM
Last Post: acer_aspire

Forum Jump: