Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Idea & Suggestions Needed!
26-07-2011, 05:58 PM,
Post: #181
RE: Idea & Suggestions Needed!
(26-07-2011, 05:50 PM)phoenix Wrote: hmm..psl paste code ngan php dekat forum..
boleh tak buat bg jd wrap..?
maksudnya mcm ni..kalau kita paste code/php yg panjang2..
dia tak rosakkan theme forum (mengembang ke tepi..)

bkn memang dah mcm tu ke?
contoh thread ni --> http://w3.tbd.my/thread-9001.html
atau yang ni --> http://w3.tbd.my/thread-7083.html
dan yang ni --> http://w3.tbd.my/thread-3951.html
[Image: GteM3.png]
Reply
04-01-2013, 09:17 PM,
Post: #182
RE: Idea & Suggestions Needed!
Saya newbie ni , cuma terpikir , tbd ni xrasa mcm nak kembangkan dengan lebih besar ke..bukan sekadar group biasa , maksud saya jadikan tbd ni ,satu group dev yg bangunkan apa2x berkaitan dengan ict ( ada output produk sama ada software atau hardware) dengan kerjasama semua ahli tbd . walaupun pun secara kecil -kecilan mungkin boleh rasanya.
"Cadangan saja nih"

lebih kurang macam research gak la..lagi bnyk project lagi bagus..
bnykkan gathering pun ok.
[Image: tumblr_lm3xy94MXb1qbtj1l.gif]
SMOOOTHHH X? Challenge Accepted
Reply
04-01-2013, 10:28 PM,
Post: #183
RE: Idea & Suggestions Needed!
(04-01-2013, 09:17 PM)stranger12 Wrote: Saya newbie ni , cuma terpikir , tbd ni xrasa mcm nak kembangkan dengan lebih besar ke..bukan sekadar group biasa , maksud saya jadikan tbd ni ,satu group dev yg bangunkan apa2x berkaitan dengan ict ( ada output produk sama ada software atau hardware) dengan kerjasama semua ahli tbd . walaupun pun secara kecil -kecilan mungkin boleh rasanya.
"Cadangan saja nih"

lebih kurang macam research gak la..lagi bnyk project lagi bagus..
bnykkan gathering pun ok.

Sy sokong!!
[Image: mw63E.gif]
Reply
05-01-2013, 12:18 AM,
Post: #184
RE: Idea & Suggestions Needed!
(04-01-2013, 10:28 PM)Taz Wrote:
(04-01-2013, 09:17 PM)stranger12 Wrote: Saya newbie ni , cuma terpikir , tbd ni xrasa mcm nak kembangkan dengan lebih besar ke..bukan sekadar group biasa , maksud saya jadikan tbd ni ,satu group dev yg bangunkan apa2x berkaitan dengan ict ( ada output produk sama ada software atau hardware) dengan kerjasama semua ahli tbd . walaupun pun secara kecil -kecilan mungkin boleh rasanya.
"Cadangan saja nih"

lebih kurang macam research gak la..lagi bnyk project lagi bagus..
bnykkan gathering pun ok.

Sy sokong!!


so kena ada first step ..bt gathering dlu..mana yang dtg gathering tu..mesti org yg ada commitment..so kena start dari situ..kena plan awal..takut clash schedule geng2x tbd
[Image: tumblr_lm3xy94MXb1qbtj1l.gif]
SMOOOTHHH X? Challenge Accepted
Reply
27-05-2013, 01:25 PM,
Post: #185
RE: Idea & Suggestions Needed!
cuma nk cakap benda kecik ja..yg berkenaan login kat tbd ni..fokuskan dekat textbox username tu..malas la nk mouseover :P
[Image: tumblr_lm3xy94MXb1qbtj1l.gif]
SMOOOTHHH X? Challenge Accepted
Reply
28-05-2013, 10:36 AM,
Post: #186
RE: Idea & Suggestions Needed!
(05-01-2013, 12:18 AM)stranger12 Wrote:
(04-01-2013, 10:28 PM)Taz Wrote:
(04-01-2013, 09:17 PM)stranger12 Wrote: Saya newbie ni , cuma terpikir , tbd ni xrasa mcm nak kembangkan dengan lebih besar ke..bukan sekadar group biasa , maksud saya jadikan tbd ni ,satu group dev yg bangunkan apa2x berkaitan dengan ict ( ada output produk sama ada software atau hardware) dengan kerjasama semua ahli tbd . walaupun pun secara kecil -kecilan mungkin boleh rasanya.
"Cadangan saja nih"

lebih kurang macam research gak la..lagi bnyk project lagi bagus..
bnykkan gathering pun ok.

Sy sokong!!


so kena ada first step ..bt gathering dlu..mana yang dtg gathering tu..mesti org yg ada commitment..so kena start dari situ..kena plan awal..takut clash schedule geng2x tbd

aku kdg2 terfikir jugak.. kemana semua student2 terbaek IT kat negara ni melepak? x kan abiskan masa kat fb je?

kebanyakkan yg aku kenal dalam ni hampir 94% yg jadi terer sebab belajar sendiri dan x pernah org ajarkan. yg betul2 belajar?Hmm
Reply
29-05-2013, 11:01 AM,
Post: #187
RE: Idea & Suggestions Needed!
Insyallah, first gath TBD 2013 will be held on this weekend! so come and join us, guys! GayFace

*promote kejap.. keh3
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
09-06-2013, 01:59 AM,
Post: #188
RE: Idea & Suggestions Needed!
cadangan saya Challenge Accepted letak button refresh dekat column latest reply kat index.php tu Hmm bukan dulu column latest reply tu memang auto refresh ka? sian orang macam ku ni yang 24 jam bukak page tbd OK tak perasan ade thread baru
Smile jgn ban saye. ade silap tulun tunjukan Smile
Reply
09-06-2013, 06:32 AM,
Post: #189
RE: Idea & Suggestions Needed!
(09-06-2013, 01:59 AM)PistolCodez Wrote: cadangan saya Challenge Accepted letak button refresh dekat column latest reply kat index.php tu Hmm bukan dulu column latest reply tu memang auto refresh ka? sian orang macam ku ni yang 24 jam bukak page tbd OK tak perasan ade thread baru
column latest reply memang auto refresh la..Hmm
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Lightbulb iDEA utk TBD suhz 50 2,866 16-01-2019, 11:34 PM
Last Post: Xantium
  [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia) scr3w 10 2,223 23-09-2012, 05:11 AM
Last Post: Skiddies
  (IDEA)Like Post redirect 6b2 6 1,166 05-10-2011, 09:23 PM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
  [good idea or bad idea?] hakim 4 869 05-07-2009, 10:48 PM
Last Post: Hack3r_Malaya

Forum Jump: