Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panduan Undang-Undang Siber
05-06-2010, 02:54 AM,
Post: #31
RE: Panduan Undang-Undang Siber
actually mmg aku minat bidang ni..kadang2 rasa pening plak dgn coding2 suma ni..
sampaikan subjek C aku pun dpt D..adoyaiii...
memang kena belajaq balik la suma tu...
fenin2..
I'm Just Beginner
Reply
05-06-2010, 02:56 AM,
Post: #32
RE: Panduan Undang-Undang Siber
hahaha..
biasa la tuu..semua orang penah buat silap..
aku pun pena cam ko gak dulu..
pening nk belajar spesis2 kod ni..
tp bile dah belajar rase senang pulak..

*P/S= belum cont study oo GayFace
Reply
05-06-2010, 03:04 AM,
Post: #33
RE: Panduan Undang-Undang Siber
so sebelum ni hang study kat na..
keluaq plak loghat kedah aku..haha
I'm Just Beginner
Reply
05-06-2010, 03:08 AM,
Post: #34
RE: Panduan Undang-Undang Siber
aku mana pi study lagi..
nanti ada rezeki aku pi la..
ramai member2 dok nasihat suh ak p cont study tp aku ktegaq..
tak reti dengaq kata..haha
dari aku membuang masa, baik aku kumpul ilmu kat sini dulu..
nanti senang la nak master bila dah p belajar nanti..
gpun sini dah macam family..
aku makan,minum, tido suma kat sini...

(whoa ayat ! A+ lah ! Drunk )
Reply
05-06-2010, 03:10 AM,
Post: #35
RE: Panduan Undang-Undang Siber
betoi2...
aku pun x habih explore lagi forum2 dlm tbd ni..
mcm2 benda aku bleh blajaq kat sini..
I'm Just Beginner
Reply
05-06-2010, 03:11 AM, (This post was last modified: 05-06-2010, 03:12 AM by aa.)
Post: #36
RE: Panduan Undang-Undang Siber
yes..
teruskan la explore kat sini...
mcam2 ada..
jangan segan bertanya..
kta semua da macam family pon.. Big Grin
Reply
05-06-2010, 04:03 AM,
Post: #37
RE: Panduan Undang-Undang Siber
meh la study ngan aku..
bleh aku menuntut ilmu dr hang..hahaha
I'm Just Beginner
Reply
05-06-2010, 04:17 AM,
Post: #38
RE: Panduan Undang-Undang Siber
lol..
aku mana pro..
huhu..
ramai lagi yang pro dalam tbd ni..
explore la sepuas-puasnya..
Reply
05-06-2010, 10:48 AM,
Post: #39
RE: Panduan Undang-Undang Siber
(17-06-2009, 08:51 PM)suhz Wrote: PEMALSUAN
Meminda dokumen bagi memperdaya orang lain melalui laman web

KHIANAT
-Vandalisma siber: meminda laman web umum

-Pencerobohan siber : ceroboh laman web persendirian yang perlu guna kata laluan.

-Menyebarkan virus
-Pornografi dan pengedaran bahan-bahan lucah
-Gangguan Siber (cyber-harrasment)
- Memecah masuk ke laman web
- Memecah masuk ke komputer persendirian
banyak jugak kesalahan aku. tapi takpe. be cool and stedehDrunk
[Image: 76561198059652827.png]
[Image: TkeHBe6.gif]
Reply
05-06-2010, 09:51 PM,
Post: #40
RE: Panduan Undang-Undang Siber
study ngan ajul, dia rajin kongsi ilmu kat sini..tapi sekarang entah la..tak nampak pun dia selalu on9..

-risau bai..ceroboh pc kena denda 1000000
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
05-06-2010, 10:37 PM,
Post: #41
RE: Panduan Undang-Undang Siber
mak ai..
ceroboh kena denda 1000000?
takut saya mau ceroboh.. Lulz
Reply
22-09-2010, 12:20 AM,
Post: #42
RE: Panduan Undang-Undang Siber
baik mkn coklet hack
=,=
Reply
08-01-2011, 07:33 PM, (This post was last modified: 08-01-2011, 07:34 PM by WTL.)
Post: #43
RE: Panduan Undang-Undang Siber
-.--.--.-.
sesetengah orang
makin mahal denda makin b`semangat?...
cabaran kut...
andrenalin rain GayFaceGayFaceGayFace
Reply
24-04-2011, 10:19 AM,
Post: #44
RE: Panduan Undang-Undang Siber
Senang je nak lepas GayFace GayFace dah buat tu then budibicara lah, cakap "saya hack ni sebab education purpose".

Hummm, ade ke yang betul2 patuhi undang2 siber tu? Tak kan ade. Berapa juta manusia yang menyimpan Mp3 secara haram kat komputer masing2? keh3x.
Reply
24-04-2011, 10:21 AM,
Post: #45
RE: Panduan Undang-Undang Siber
(24-04-2011, 10:19 AM)amsama Wrote: Senang je nak lepas GayFace GayFace dah buat tu then budibicara lah, cakap "saya hack ni sebab education purpose".

Hummm, ade ke yang betul2 patuhi undang2 siber tu? Tak kan ade. Berapa juta manusia yang menyimpan Mp3 secara haram kat komputer masing2? keh3x.

ahaha..betol2.. sedangkan copyright protected tuwh.. GayFace
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mintak panduan belajar stenography and reverse programming d0lph1n 4 672 14-07-2013, 01:41 PM
Last Post: d0lph1n
  Internet Forensic: Jom Ketahui Bagaimana Mereka Trace Penjenayah Siber matz 21 7,471 26-06-2012, 03:13 PM
Last Post: fatah
  Panduan memilih course di u Codeshift3r 29 7,065 31-05-2012, 10:35 PM
Last Post: Timon
  Panduan Bertanya Soalan Pengaturcaraan s3m00t 5 2,477 02-03-2012, 03:15 PM
Last Post: s3m00t
  Kerajaan Mahu Mengguna Pakai Kemahiran penggodam siber ninja 4 848 05-07-2011, 11:01 PM
Last Post: najashark
  Latihan siber 13 negara untuk menangkis serangan siber. golok 3 678 29-09-2010, 10:28 PM
Last Post: hex4geno
  Penyangak siber sasar bank devilmary 17 2,431 09-12-2009, 11:38 PM
Last Post: | 7hr33 | p4L4n6 |
  panduan Untuk mengenal sama ada Memory card Ori or fake MrKroit 3 819 05-12-2009, 09:10 PM
Last Post: MrKroit
  Panduan Record Video Stynx 10 1,584 31-10-2009, 01:29 PM
Last Post: TerrickCEF
  Panduan berkenaan password. Th3Banjarian 13 1,730 18-10-2009, 07:12 PM
Last Post: Th3Banjarian

Forum Jump: