Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dev for TBD Challenge wanted
11-01-2010, 01:52 AM,
Post: #1
Dev for TBD Challenge wanted
Aku tengok ramai yang berminat untuk buat TBD Challenge tu, penuh nama kat dalam stats ladder tu, tapi malangnya aku tak banyak idea nak buat challenge apa.

Yang basic tu aku akan cuba habiskan sampai 10, cadangan aku nak tambah challenge lain dalam kateogri Application/Software, Steganography, Javascripts, Cryptography, Programming(fix code) dan mungkin Realistic/Web betul.

kalau dalam application aku memang failed, sbb aku kurang ilmu dalam VB atau C, so kalau siapa2 berminat nak develop challenge dalam mana-mana kategori ni boleh la join.

Buat masa ni, aku sorang je yang develop benda ni. Tak ada orang lain tolong. So nak minta bantuan kepada sesiapa yang sudi.
[Image: GteM3.png]
Reply
11-01-2010, 02:27 AM,
Post: #2
Re: Dev for TBD Challenge wanted
Nama cabaran: Mencari password
Level: Sangat sangat sangat sangat sangat senang
Gambaran:

[Image: 85169624328067627662.png]

//suhz cek pm
Reply
11-01-2010, 07:10 AM,
Post: #3
Re: Dev for TBD Challenge wanted
Berminat dengan web dev
Reply
18-02-2010, 02:54 PM,
Post: #4
RE: Dev for TBD Challenge wanted
Kalo bg idea je bleh? Smile
Reply
18-02-2010, 02:56 PM,
Post: #5
RE: Dev for TBD Challenge wanted
(18-02-2010, 02:54 PM)cruztasia Wrote: Kalo bg idea je bleh? Smile

dialualukan Smile
[Image: GteM3.png]
Reply
18-02-2010, 02:59 PM,
Post: #6
RE: Dev for TBD Challenge wanted
Aku nak buat untuk application boleh tak ? Smile
"You're what you achieve. Therefore be the man you wanted to be."
Reply
18-02-2010, 03:16 PM,
Post: #7
RE: Dev for TBD Challenge wanted
(11-01-2010, 02:27 AM)s0ck4ddr Wrote: Nama cabaran: Mencari password
Level: Sangat sangat sangat sangat sangat senang
Gambaran:

[Image: 85169624328067627662.png]

//suhz cek pm

ali bapak aku
[Image: Coolface.png]
[Image: ffffff]

Reply
18-02-2010, 07:26 PM,
Post: #8
RE: Dev for TBD Challenge wanted
err...aku nak join challenge ni suhz..
Smile

ermm.. camana nak donlod?
on lagi ke challenge ni?
Reply
18-02-2010, 08:38 PM,
Post: #9
RE: Dev for TBD Challenge wanted
(18-02-2010, 02:56 PM)suhz Wrote:
(18-02-2010, 02:54 PM)cruztasia Wrote: Kalo bg idea je bleh? Smile

dialualukan Smile

Hehe.. ade idea kang aku pm.. idea tuk masalah network n crypto rase2 da ade.
Reply
18-02-2010, 09:14 PM,
Post: #10
RE: Dev for TBD Challenge wanted
(18-02-2010, 07:26 PM)sil Wrote: err...aku nak join challenge ni suhz..
Smile

ermm.. camana nak donlod?
on lagi ke challenge ni?

challenge tengah maintenance.. sbb backend dah bertukar dari phpbb kepada mybb.. mls gila nak code balik ROFL

nanti dah siap aku inform
[Image: GteM3.png]
Reply
19-02-2010, 11:29 AM,
Post: #11
RE: Dev for TBD Challenge wanted
Main la ni sementara tu.. Smile

http://www.slavehack.com/
Reply
19-02-2010, 06:33 PM,
Post: #12
RE: Dev for TBD Challenge wanted
(18-02-2010, 09:14 PM)suhz Wrote:
(18-02-2010, 07:26 PM)sil Wrote: err...aku nak join challenge ni suhz..
Smile

ermm.. camana nak donlod?
on lagi ke challenge ni?

challenge tengah maintenance.. sbb backend dah bertukar dari phpbb kepada mybb.. mls gila nak code balik ROFL

nanti dah siap aku inform

laa..patutlaa...huhu..:-/
Reply
02-03-2010, 02:32 AM,
Post: #13
RE: Dev for TBD Challenge wanted
ble nk on balek neh ?
Reply
02-03-2010, 07:29 PM,
Post: #14
RE: Dev for TBD Challenge wanted
Jom pakat-pakat man Vortex dulu

http://www.overthewire.org/wargames/vortex/
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-09-2010, 09:08 AM,
Post: #15
RE: Dev for TBD Challenge wanted
ada idea ? aku boleh develop in PHP
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Challenge - Paan 0b0x3d 7 836 11-12-2013, 02:42 AM
Last Post: JohnWhite
  TBD Challenge #1, Menang RM100 suhz 99 15,014 14-11-2013, 01:43 AM
Last Post: RFC792
  Programming Challenge 1 - Membina Segi Tiga s3m00t 49 8,161 29-10-2013, 09:22 PM
Last Post: Cybercrookz
  php reverse challenge lvl easy firdaushatta 10 1,009 25-07-2013, 02:18 AM
Last Post: firdaushatta
  [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392 RFC792 24 2,630 06-07-2013, 07:12 PM
Last Post: RFC792
  Steganography Challenge suhz 35 2,763 04-07-2013, 01:18 PM
Last Post: Codeshift3r
  [TBD Challenge] Log Analysis Challenge #1 ak47suk1 15 1,489 01-07-2013, 11:00 PM
Last Post: shahril
  [PHP] Challenge Reverse This Function ! shahril 12 1,271 26-06-2013, 12:58 PM
Last Post: akif
  Firefly Challenge UnKn0wN 24 2,919 28-10-2012, 09:33 PM
Last Post: shadowmacx
  Wargames2012 Challenge Ahlspiess 26 4,753 21-07-2012, 06:19 PM
Last Post: kryp70

Forum Jump: