Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iDEA utk TBD
26-02-2014, 10:17 AM,
Post: #1
Lightbulb  iDEA utk TBD
Salam,

Saya buka thread untuk anda semua memberikan beberapa idea dan cadangan untuk memperbaiki laman TBD.my ^^

Antara benda yang saya rasa perlu diperbaiki ialah: Antaramuka paparan TBD.my yang baru.

Kalau ada cadangan atau kritikan boleh kemukakan disini;

Senaraikan apa yang NAK dan apa benda yang TAK NAK atau benda yang perlu di PERBAIKI.

Kalau ada benda yang NAK ditambah, sertakan juga cara2 atau rujukan,
atau kalau ada yang perlu diubah, contohnya layout TBD. Kalau boleh sediakan lakaran untuk memudahkan para staff memahami permintaan anda.
Untuk benda yang anda rasa TAKNAK dan perlu dibuang, berikan sebab kenapa benda tersebut perlu dibuang dari TBD.my

Atau ada apa2 benda yang tak puas hati, mari luahkan disini ya. Jangan simpan lama2 =)

Terima Kasih kerana menjadikan TBD.my forum kegemaran anda Smile
[Image: GteM3.png]
Reply
26-02-2014, 05:21 PM,
Post: #2
RE: iDEA utk TBD
First, enable reputation kepada user, kalau ada user yng post benda2 bagus, leh la rep+ diorng, dan yng post benda x bagus, leh -rep..
klau nk elak spam, pastikan setiap minggu or hari leh +rep/-rep dlm masa beberapa kali sahaja..

sekian
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
26-02-2014, 05:37 PM, (This post was last modified: 26-02-2014, 05:38 PM by 6b2.)
Post: #3
RE: iDEA utk TBD
bagi chatbox ,

- tambah channel online list(active user at chatbox at that moment within 5 minute),

- tambah private msg through chatbox jadi lebih mudah untuk berkomunikasi ,

- recruit new mod bagi susun kembali thread2 yg kelihatan outdated,salah section,and etc , sbb rasanya bukan sume mod rajin @ active buat benda nea, boleh recruit someone yg trusted and active maybe Me Gusta , jadi memudahkan proses pencarian thread2 di setiap section apabila disusun nanti ,

- dekat homepage boleh sediakan button/link for donation untuk website tbd ~Mg rasanya ramai org kaya kat tbd nea , and berminat nak tgok this forum terus hidup,

- bagi pembaikan rupa@tema laman web tbd , tiada cadangan bagi segi rupa atau imej yang patut diterapkan, cuma mungkin dalam masa pemilihan tema admin boleh buka new thread dan paparkan contoh theme yg mungkin akan digunakan bagi menggantikan imej baru tbd dalam bentuk image , jadi user boleh vote tema mana yg mereka suka Smile

buat masa ini itu sahaja lah kot Smile .

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .
Reply
26-02-2014, 05:57 PM,
Post: #4
RE: iDEA utk TBD
aku rasa like je dah cukup kot Hmm
rape tu buat untuk mod saja so baru newbie boleh tahu sapa yg trusted.
(26-02-2014, 05:21 PM)shahril Wrote: First, enable reputation kepada user, kalau ada user yng post benda2 bagus, leh
Spoiler:
la rep+ diorng, dan yng post benda x bagus, leh -rep..
klau nk elak spam, pastikan setiap minggu or hari leh +rep/-rep dlm masa beberapa kali sahaja..
sekian


btw Troll 2 buat private/group chat pelis Thumbs Up
kalau ada topik tgh open dkt chat teda la spammer kacau uno
Smile jgn ban saye. ade silap tulun tunjukan Smile
Reply
26-02-2014, 06:13 PM, (This post was last modified: 26-02-2014, 06:15 PM by AceyrafRoshlanz.)
Post: #5
RE: iDEA utk TBD
private n group chat Thumbs Up aku sokong
satu lagi tok user mobile kt /shout.php OK
tak siap lagi Forever Alone
satu lagi ni smiley gif gerak Kih3
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
27-02-2014, 12:19 AM,
Post: #6
RE: iDEA utk TBD
(26-02-2014, 05:37 PM)6b2 Wrote: bagi chatbox ,

- tambah channel online list(active user at chatbox at that moment within 5 minute),

- tambah private msg through chatbox jadi lebih mudah untuk berkomunikasi ,

- recruit new mod bagi susun kembali thread2 yg kelihatan outdated,salah section,and etc , sbb rasanya bukan sume mod rajin @ active buat benda nea, boleh recruit someone yg trusted and active maybe Me Gusta , jadi memudahkan proses pencarian thread2 di setiap section apabila disusun nanti ,

- dekat homepage boleh sediakan button/link for donation untuk website tbd ~Mg rasanya ramai org kaya kat tbd nea , and berminat nak tgok this forum terus hidup,

- bagi pembaikan rupa@tema laman web tbd , tiada cadangan bagi segi rupa atau imej yang patut diterapkan, cuma mungkin dalam masa pemilihan tema admin boleh buka new thread dan paparkan contoh theme yg mungkin akan digunakan bagi menggantikan imej baru tbd dalam bentuk image , jadi user boleh vote tema mana yg mereka suka Smile

buat masa ini itu sahaja lah kot Smile .

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .

Boleh try sediakan link utk donation to tbd. Semua idea ak support.
i have fun in this tbd. all the problem are solved with other member Troll 2
Reply
27-02-2014, 12:30 AM,
Post: #7
RE: iDEA utk TBD
(26-02-2014, 05:37 PM)6b2 Wrote: bagi chatbox ,

- tambah channel online list(active user at chatbox at that moment within 5 minute),

- tambah private msg through chatbox jadi lebih mudah untuk berkomunikasi ,

- recruit new mod bagi susun kembali thread2 yg kelihatan outdated,salah section,and etc , sbb rasanya bukan sume mod rajin @ active buat benda nea, boleh recruit someone yg trusted and active maybe Me Gusta , jadi memudahkan proses pencarian thread2 di setiap section apabila disusun nanti ,

- dekat homepage boleh sediakan button/link for donation untuk website tbd ~Mg rasanya ramai org kaya kat tbd nea , and berminat nak tgok this forum terus hidup,

- bagi pembaikan rupa@tema laman web tbd , tiada cadangan bagi segi rupa atau imej yang patut diterapkan, cuma mungkin dalam masa pemilihan tema admin boleh buka new thread dan paparkan contoh theme yg mungkin akan digunakan bagi menggantikan imej baru tbd dalam bentuk image , jadi user boleh vote tema mana yg mereka suka Smile

buat masa ini itu sahaja lah kot Smile .

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .

  1. Define kelihatan outdated
  2. Yeah, bukan semua admin tkda personal life masing, & terlalu bizi untuk hadap tbd
  3. Obviously bukan kau Fuck That Shit Loljk
  4. apa kata kau start kasi contoh2 dulu yang mana kau rasa cantik/sesuai
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-02-2014, 12:43 AM,
Post: #8
RE: iDEA utk TBD
idea? how about "payment" for good post? example, i share my knowledge about QT programming and support Q&A with others user. The TS got some payment for quality thread. Hey, it sound fun for both party.
Reply
27-02-2014, 12:49 AM,
Post: #9
RE: iDEA utk TBD
(26-02-2014, 06:13 PM)AceyrafRoshlanz Wrote: satu lagi tok user mobile kt /shout.php OK
tak siap lagi Forever Alone

apa maksud ko tak siap lagi?
aku guna selalu /shout.php mobile ok je ~Hmm
Revenge 101 :
Spoiler:

1.Pee in plate
2.Freeze the pee(in 1.)
3.Slide frozen 'pee disc' under the victim's door(room or house, any will do)
4.The pee disc will now melt.
5.???
6.Profit

Hmm
Reply
27-02-2014, 12:52 AM, (This post was last modified: 27-02-2014, 01:21 AM by 6b2.)
Post: #10
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 12:30 AM)Ahlspiess Wrote:
(26-02-2014, 05:37 PM)6b2 Wrote: bagi chatbox ,

- tambah channel online list(active user at chatbox at that moment within 5 minute),

- tambah private msg through chatbox jadi lebih mudah untuk berkomunikasi ,

- recruit new mod bagi susun kembali thread2 yg kelihatan outdated,salah section,and etc , sbb rasanya bukan sume mod rajin @ active buat benda nea, boleh recruit someone yg trusted and active maybe Me Gusta , jadi memudahkan proses pencarian thread2 di setiap section apabila disusun nanti ,

- dekat homepage boleh sediakan button/link for donation untuk website tbd ~Mg rasanya ramai org kaya kat tbd nea , and berminat nak tgok this forum terus hidup,

- bagi pembaikan rupa@tema laman web tbd , tiada cadangan bagi segi rupa atau imej yang patut diterapkan, cuma mungkin dalam masa pemilihan tema admin boleh buka new thread dan paparkan contoh theme yg mungkin akan digunakan bagi menggantikan imej baru tbd dalam bentuk image , jadi user boleh vote tema mana yg mereka suka Smile

buat masa ini itu sahaja lah kot Smile .

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .

  1. Define kelihatan outdated
  2. Yeah, bukan semua admin tkda personal life masing, & terlalu bizi untuk hadap tbd
  3. Obviously bukan kau Fuck That Shit Loljk
  4. apa kata kau start kasi contoh2 dulu yang mana kau rasa cantik/sesuai

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .

kau boleh tgok kat atas tu aku dah mention benda nea
ada aku mention aku nak jadi mod . ?
aku mmg dah mention aku tak de idea utk theme tbd , jadi aku bagi suggestion mcm tu
aku rasa kau better delete aja benda nea+suggestiona aku tu , k .
Reply
27-02-2014, 01:32 AM,
Post: #11
'
/shout.php 4 mobile stil in beta mode i gues =. bugs True Story~
$GetCurrentSignature();

[Image: dcc46f8439.jpg]

$GetCurrentSignature();





Troll 2
Reply
27-02-2014, 01:43 AM,
Post: #12
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 12:52 AM)6b2 Wrote:
(27-02-2014, 12:30 AM)Ahlspiess Wrote:
(26-02-2014, 05:37 PM)6b2 Wrote: bagi chatbox ,

- tambah channel online list(active user at chatbox at that moment within 5 minute),

- tambah private msg through chatbox jadi lebih mudah untuk berkomunikasi ,

- recruit new mod bagi susun kembali thread2 yg kelihatan outdated,salah section,and etc , sbb rasanya bukan sume mod rajin @ active buat benda nea, boleh recruit someone yg trusted and active maybe Me Gusta , jadi memudahkan proses pencarian thread2 di setiap section apabila disusun nanti ,

- dekat homepage boleh sediakan button/link for donation untuk website tbd ~Mg rasanya ramai org kaya kat tbd nea , and berminat nak tgok this forum terus hidup,

- bagi pembaikan rupa@tema laman web tbd , tiada cadangan bagi segi rupa atau imej yang patut diterapkan, cuma mungkin dalam masa pemilihan tema admin boleh buka new thread dan paparkan contoh theme yg mungkin akan digunakan bagi menggantikan imej baru tbd dalam bentuk image , jadi user boleh vote tema mana yg mereka suka Smile

buat masa ini itu sahaja lah kot Smile .

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .

  1. Define kelihatan outdated
  2. Yeah, bukan semua admin tkda personal life masing, & terlalu bizi untuk hadap tbd
  3. Obviously bukan kau Fuck That Shit Loljk
  4. apa kata kau start kasi contoh2 dulu yang mana kau rasa cantik/sesuai

jika sebarang pendapat atau idea saya di atas kelihatan annoying, disturbing, atau childish , feel free to delete or edit . thx .

kau boleh tgok kat atas tu aku dah mention benda nea
ada aku mention aku nak jadi mod . ?
aku mmg dah mention aku tak de idea utk theme tbd , jadi aku bagi suggestion mcm tu
aku rasa kau better delete aja benda nea+suggestiona aku tu , k .

lol marah plak OK sorry k gurau2 je
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-02-2014, 02:06 AM,
Post: #13
RE: iDEA utk TBD
tukar warna layout ni.. tukar gelap skit..
cth: drak grey ke.. hijau lumut ke.. coklat ker...

tu sahaja.. kah3.. jgn gaduh2 ye.. kemukankan cadangan anda..

:3 :3 :3 :3 :3
Reply
27-02-2014, 03:20 AM, (This post was last modified: 27-02-2014, 03:20 AM by anthrax.)
Post: #14
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 02:06 AM)hexrut Wrote: tukar warna layout ni.. tukar gelap skit..
cth: drak grey ke.. hijau lumut ke.. coklat ker...

tu sahaja.. kah3.. jgn gaduh2 ye.. kemukankan cadangan anda..

:3 :3 :3 :3 :3

i dont like gelap takut ade hantu =Z

kalau masih nak gelapkan bagi user pilihan thames pls ;d
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
27-02-2014, 03:56 AM,
Post: #15
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 12:43 AM)linear Wrote: idea? how about "payment" for good post? example, i share my knowledge about QT programming and support Q&A with others user. The TS got some payment for quality thread. Hey, it sound fun for both party.

That's not how forum works btw. We share the knowledge for all users. That's why users keep coming back for more info & such. Unless u build an apps or tools that require lisence to use then it's another story..

Sorry but I have to denied this one..
[Image: mw63E.gif]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Idea & Suggestions Needed! Taz 188 33,751 09-06-2013, 06:32 AM
Last Post: matz
  [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia) scr3w 10 2,062 23-09-2012, 05:11 AM
Last Post: Skiddies
  (IDEA)Like Post redirect 6b2 6 1,078 05-10-2011, 09:23 PM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
  [good idea or bad idea?] hakim 4 820 05-07-2009, 10:48 PM
Last Post: Hack3r_Malaya

Forum Jump: