Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iDEA utk TBD
28-02-2014, 04:22 PM, (This post was last modified: 28-02-2014, 04:51 PM by wcypierre.)
Post: #31
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 03:13 PM)suhz Wrote: Benda yg aku nampak boleh consider utk diberi perhatian:
1. chat (seperti cadangan 6b2 & Acey)
2. Layout/Responsive layout (hexrut & wcypierre) - Maybe more to responsive/tablet & mobile friendly.

Yang lain2:
1. Susun thread - ada sebarang cadangan ttg susunan yg baru?
2. Layout - Ada cadangan layout? Lakaran?
3. Donation button - will consider
4. Shout.php - dlm plan utk revamp balik server chat tu, susun bagi tak serabut.
5. Projek Code,Wiki & etc - Kekurangan staff & masa utk manage benda ni, maybe ada cadangan lain?
6. Boleh delete thread sendiri - memang sengaja tak bagi user delete, tapi user boleh edit. So benda tu tak hilang mcm tu je, masih ada log/audit trail.
7. Bykkan thread umum - ada cadangan thread/forum?

TQ kepada yang reply, tapi aku perlukan lagi apa2 komen atau cadangan lain, supaya TBD.my kembali meriah, senang utk digunakan dan menarik. Kpd staff, maybe boleh ambil, komen, proses cadangan2 ni jgk Smile
Concept responsive tu boleh digunakan tuk desktop juga. For example, when I feel lazy and wanted to surf the net and doing my job(word/excel job as an example), so I'll resize my word/excel and the browser so that it can fit into my screen. However, you'll find that you'll have to scroll left and right if the content at least one line long(tested on 20" monitor, so the problem should be more prudent on smaller dimension monitors). While if it is responsive, if you resize the browser then the page will automatically resize so the user can view and reply without having to scroll left and right and can be more focused on the content.

Suggestion:
1. kat mobile theme tu lebih bagus kalo leh boleh option to tukar ke desktop mode. aku gi tukar theme kat control panel x jadi jadi, kena clear cookies.leceh juga.
2. Guest post - panggil blogger dari site lain tuk tulis tutorial/faq/guide kat tbd, so kedua-dua pihak ada benefit
3. Sidebar(<username> balas topik <topic>: <content>) tu kasi panjang sikit so boleh nampak reply member lain, sebab skg ni, content kat sidebar tu kdg kdg tak berguna sebab content tu display quote, code dan bukan conmment yg baru dipost, dan maybe improve sikit display algorithm tu tuk omit quote, code dan display portion of the content je. Kalo tak, remove je content tu.
4. At the sidebar, make the whole area of the notification box(one <td>) to link to the corresponding thread's url instead of making only the thread name to link to the thread's url. Usability wise, it will be easier to click and will improve the usage of the sidebar as clicking the box is easier to reach than the thread name.
Reply
28-02-2014, 07:42 PM,
Post: #32
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 03:13 PM)suhz Wrote: Benda yg aku nampak boleh consider utk diberi perhatian:
1. chat (seperti cadangan 6b2 & Acey)
2. Layout/Responsive layout (hexrut & wcypierre) - Maybe more to responsive/tablet & mobile friendly.

Yang lain2:
1. Susun thread - ada sebarang cadangan ttg susunan yg baru?
2. Layout - Ada cadangan layout? Lakaran?
3. Donation button - will consider
4. Shout.php - dlm plan utk revamp balik server chat tu, susun bagi tak serabut.
5. Projek Code,Wiki & etc - Kekurangan staff & masa utk manage benda ni, maybe ada cadangan lain?
6. Boleh delete thread sendiri - memang sengaja tak bagi user delete, tapi user boleh edit. So benda tu tak hilang mcm tu je, masih ada log/audit trail.
7. Bykkan thread umum - ada cadangan thread/forum?

TQ kepada yang reply, tapi aku perlukan lagi apa2 komen atau cadangan lain, supaya TBD.my kembali meriah, senang utk digunakan dan menarik. Kpd staff, maybe boleh ambil, komen, proses cadangan2 ni jgk Smile

- wcypierre/hexrut suggest fluid layout.. ade ke untuk mybb? Lama x jenguk official mybb lol haha..
- Nak add additional staff ke? Mcm kakitangan skrg byk dh bz dgn family/keje etc.. Hmm
- Susunan thread tu klau ade hieracy (salah eja) suggestion senang skit nk adjust.. Tunggu more input..

(28-02-2014, 04:22 PM)wcypierre Wrote: Concept responsive tu boleh digunakan tuk desktop juga. For example, when I feel lazy and wanted to surf the net and doing my job(word/excel job as an example), so I'll resize my word/excel and the browser so that it can fit into my screen. However, you'll find that you'll have to scroll left and right if the content at least one line long(tested on 20" monitor, so the problem should be more prudent on smaller dimension monitors). While if it is responsive, if you resize the browser then the page will automatically resize so the user can view and reply without having to scroll left and right and can be more focused on the content.

Suggestion:
1. kat mobile theme tu lebih bagus kalo leh boleh option to tukar ke desktop mode. aku gi tukar theme kat control panel x jadi jadi, kena clear cookies.leceh juga.
2. Guest post - panggil blogger dari site lain tuk tulis tutorial/faq/guide kat tbd, so kedua-dua pihak ada benefit
3. Sidebar(<username> balas topik <topic>: <content>) tu kasi panjang sikit so boleh nampak reply member lain, sebab skg ni, content kat sidebar tu kdg kdg tak berguna sebab content tu display quote, code dan bukan conmment yg baru dipost, dan maybe improve sikit display algorithm tu tuk omit quote, code dan display portion of the content je. Kalo tak, remove je content tu.
4. At the sidebar, make the whole area of the notification box(one <td>) to link to the corresponding thread's url instead of making only the thread name to link to the thread's url. Usability wise, it will be easier to click and will improve the usage of the sidebar as clicking the box is easier to reach than the thread name.

1- Klau rasa mobile version x bape cantik boleh try guna Tapatalk.. Klau still x syok, then kami try cari alternative lain untuk surf on-the-go..

2- Aku ade idea dulu untuk buat TBD.My portal/blog & users boleh post content & dekat setiap post akan ade ruang iklan (advertisement) untuk promote produk, service, website, blog etc.. Tapi harap maaf, project terbantut & tergendala.. Contractor bz.. Kih3

3&4 - SUHZ!LOL
[Image: mw63E.gif]
Reply
28-02-2014, 08:35 PM,
Post: #33
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 07:42 PM)Taz Wrote:
(28-02-2014, 03:13 PM)suhz Wrote: Benda yg aku nampak boleh consider utk diberi perhatian:
1. chat (seperti cadangan 6b2 & Acey)
2. Layout/Responsive layout (hexrut & wcypierre) - Maybe more to responsive/tablet & mobile friendly.

Yang lain2:
1. Susun thread - ada sebarang cadangan ttg susunan yg baru?
2. Layout - Ada cadangan layout? Lakaran?
3. Donation button - will consider
4. Shout.php - dlm plan utk revamp balik server chat tu, susun bagi tak serabut.
5. Projek Code,Wiki & etc - Kekurangan staff & masa utk manage benda ni, maybe ada cadangan lain?
6. Boleh delete thread sendiri - memang sengaja tak bagi user delete, tapi user boleh edit. So benda tu tak hilang mcm tu je, masih ada log/audit trail.
7. Bykkan thread umum - ada cadangan thread/forum?

TQ kepada yang reply, tapi aku perlukan lagi apa2 komen atau cadangan lain, supaya TBD.my kembali meriah, senang utk digunakan dan menarik. Kpd staff, maybe boleh ambil, komen, proses cadangan2 ni jgk Smile

- wcypierre/hexrut suggest fluid layout.. ade ke untuk mybb? Lama x jenguk official mybb lol haha..
- Nak add additional staff ke? Mcm kakitangan skrg byk dh bz dgn family/keje etc.. Hmm
- Susunan thread tu klau ade hieracy (salah eja) suggestion senang skit nk adjust.. Tunggu more input..

(28-02-2014, 04:22 PM)wcypierre Wrote: Concept responsive tu boleh digunakan tuk desktop juga. For example, when I feel lazy and wanted to surf the net and doing my job(word/excel job as an example), so I'll resize my word/excel and the browser so that it can fit into my screen. However, you'll find that you'll have to scroll left and right if the content at least one line long(tested on 20" monitor, so the problem should be more prudent on smaller dimension monitors). While if it is responsive, if you resize the browser then the page will automatically resize so the user can view and reply without having to scroll left and right and can be more focused on the content.

Suggestion:
1. kat mobile theme tu lebih bagus kalo leh boleh option to tukar ke desktop mode. aku gi tukar theme kat control panel x jadi jadi, kena clear cookies.leceh juga.
2. Guest post - panggil blogger dari site lain tuk tulis tutorial/faq/guide kat tbd, so kedua-dua pihak ada benefit
3. Sidebar(<username> balas topik <topic>: <content>) tu kasi panjang sikit so boleh nampak reply member lain, sebab skg ni, content kat sidebar tu kdg kdg tak berguna sebab content tu display quote, code dan bukan conmment yg baru dipost, dan maybe improve sikit display algorithm tu tuk omit quote, code dan display portion of the content je. Kalo tak, remove je content tu.
4. At the sidebar, make the whole area of the notification box(one <td>) to link to the corresponding thread's url instead of making only the thread name to link to the thread's url. Usability wise, it will be easier to click and will improve the usage of the sidebar as clicking the box is easier to reach than the thread name.

1- Klau rasa mobile version x bape cantik boleh try guna Tapatalk.. Klau still x syok, then kami try cari alternative lain untuk surf on-the-go..

2- Aku ade idea dulu untuk buat TBD.My portal/blog & users boleh post content & dekat setiap post akan ade ruang iklan (advertisement) untuk promote produk, service, website, blog etc.. Tapi harap maaf, project terbantut & tergendala.. Contractor bz.. Kih3

3&4 - SUHZ!LOL

Fluid != Responsive Rage 2

1. Sebenarnya, suggestion aku tu report bug. OK skg ko cuba guna mobile version kat desktop(tekan mobile desktop kat bawah), lepas tu try tukar balik ke theme TBD V2. Aku try kat FF tak menjadi jadi(dan takde "Desktop version" so aku tadi kena clear cookies baru leh guna theme TBD v2)
2. Boleh try sambungkan le =Z

Satu lagi, forum login takde ssl(nanti kena mitm), tp rasanya takde sebab kena gun cloudflare yg berbayar baru leh guna ssl.
Reply
28-02-2014, 09:22 PM,
Post: #34
RE: iDEA utk TBD
buat notification sound tuk chat. user boleh kawal on off kuat perlahan bunyi. user leh whitlist user2 yg ingin di notifikasi jika user2 tersebut chat. fix kan terlebih saiz shout tbd mobile. bab forum so far aku masih lagi boleh ke desktop view tanpa masalah.

cadangan theme bagi yg asek buthurt so tenang sikit dirinya

Spoiler:

[Image: C1dxQlc.png]

[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Reply
28-02-2014, 09:28 PM,
Post: #35
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 09:22 PM)cipanjb Wrote: buat notification sound tuk chat. user boleh kawal on off kuat perlahan bunyi. user leh whitlist user2 yg ingin di notifikasi jika user2 tersebut chat. fix kan terlebih saiz shout tbd mobile. bab forum so far aku masih lagi boleh ke desktop view tanpa masalah.

cadangan theme bagi yg asek buthurt so tenang sikit dirinya

Spoiler:

[Image: C1dxQlc.png]


theme khas tok paan =)
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
28-02-2014, 10:33 PM,
Post: #36
RE: iDEA utk TBD
nokharom osman kitty
[Image: mw63E.gif]
Reply
28-02-2014, 11:58 PM,
Post: #37
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 10:33 PM)Taz Wrote: nokharom osman kitty

u x suka u keluar ;d
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
01-03-2014, 12:06 AM,
Post: #38
RE: iDEA utk TBD
- Bagi pilihan theme kat user ( dark theme please )
- Responsive layout
- Option untuk donate
[Image: sudoes.png]
Reply
01-03-2014, 12:22 AM,
Post: #39
RE: iDEA utk TBD
incase ada orang yg taktau, tbd ada dark theme, boleh set kat sini http://w3.tbd.my/usercp.php?action=options
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
01-03-2014, 05:09 AM,
Post: #40
RE: iDEA utk TBD
(01-03-2014, 12:22 AM)Ahlspiess Wrote: incase ada orang yg taktau, tbd ada dark theme, boleh set kat sini http://w3.tbd.my/usercp.php?action=options

theme lain semua phailed.. ak dah cuba.. mcm x cukup je.. shoutbox xde.. byk jgak la.. atau ak je yg jadi cam tu? @@@@@@@@ Troll 2
Reply
01-03-2014, 07:57 AM,
Post: #41
RE: iDEA utk TBD
(01-03-2014, 05:09 AM)hexrut Wrote:
(01-03-2014, 12:22 AM)Ahlspiess Wrote: incase ada orang yg taktau, tbd ada dark theme, boleh set kat sini http://w3.tbd.my/usercp.php?action=options

theme lain semua phailed.. ak dah cuba.. mcm x cukup je.. shoutbox xde.. byk jgak la.. atau ak je yg jadi cam tu? @@@@@@@@ Troll 2

Aku pon jdi mcm tu gak....mcm x menjadi je theme tu ;b
Reply
01-03-2014, 12:18 PM,
Post: #42
RE: iDEA utk TBD
(01-03-2014, 05:09 AM)hexrut Wrote:
(01-03-2014, 12:22 AM)Ahlspiess Wrote: incase ada orang yg taktau, tbd ada dark theme, boleh set kat sini http://w3.tbd.my/usercp.php?action=options

theme lain semua phailed.. ak dah cuba.. mcm x cukup je.. shoutbox xde.. byk jgak la.. atau ak je yg jadi cam tu? @@@@@@@@ Troll 2

suhz tak update lettew Forever Alone
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
01-03-2014, 12:23 PM,
Post: #43
RE: iDEA utk TBD
Email suggestion tu list full content le dan bagi option tuk reply guna email
Reply
01-03-2014, 01:45 PM,
Post: #44
RE: iDEA utk TBD
(01-03-2014, 12:23 PM)wcypierre Wrote: Email suggestion tu list full content le dan bagi option tuk reply guna email

mcm mailling list ? Hmm
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
01-03-2014, 03:26 PM,
Post: #45
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 08:35 PM)wcypierre Wrote: 1. Sebenarnya, suggestion aku tu report bug. OK skg ko cuba guna mobile version kat desktop(tekan mobile desktop kat bawah), lepas tu try tukar balik ke theme TBD V2. Aku try kat FF tak menjadi jadi(dan takde "Desktop version" so aku tadi kena clear cookies baru leh guna theme TBD v2)

Aku boleh confirm bug ni pasal aku pun kena. FF Nightly.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Idea & Suggestions Needed! Taz 188 36,054 09-06-2013, 06:32 AM
Last Post: matz
  [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia) scr3w 10 2,301 23-09-2012, 05:11 AM
Last Post: Skiddies
  (IDEA)Like Post redirect 6b2 6 1,198 05-10-2011, 09:23 PM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
  [good idea or bad idea?] hakim 4 918 05-07-2009, 10:48 PM
Last Post: Hack3r_Malaya

Forum Jump: