Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(ask/9Yes4g hotspot
02-02-2014, 01:35 PM, (This post was last modified: 02-02-2014, 01:43 PM by 6b2.)
Post: #1
(ask/9Yes4g hotspot
Challenge Accepted

nk tnye sket ,
aku nya laptop wireless card tak support nk wat virtual wifi ,
so even aku guna connectify hosted network still not support tok wireless card aku,
jadi aku cadang nak guna yang ini
http://www.lelong.com.my/tp-link-tplink-...Sale-I.htm

@wifi adapter
untuk share connection yes4g aku ,
agak2 working tak ?

or ada suggestion ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - -- - - - - - - - --
err kalau tak faham ada sikit explanation kat bawah nea
aku gune dongle yes4g aku dan aku nak wat hostpot tapi tak jadi since software connectify and wireless card aku bermasalah
jadi aku cari penyelesian dgn beli usb adapter untuk create wireless/hotspot , jadi everyone boleh join connection yes4g aku .
Reply
02-02-2014, 01:44 PM,
Post: #2
RE: (ask/9Yes4g hotspot
Aku ada wireless adapter ni tapi aku tak pernah test lagi. Esok aku nak test kat opis boleh guna connectify ke tidak.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
02-02-2014, 04:45 PM,
Post: #3
RE: (ask/9Yes4g hotspot
Yes, use any virtual wifi router to implement
Reply
02-02-2014, 06:36 PM,
Post: #4
RE: (ask/9Yes4g hotspot
banyak duit pakai yes nak share2. kuota berapa gb sebulan?
Reply
02-02-2014, 07:15 PM,
Post: #5
RE: (ask/9Yes4g hotspot
(02-02-2014, 06:36 PM)rakyat Wrote: banyak duit pakai yes nak share2. kuota berapa gb sebulan?

+vpn jea ,
sharing connection pon bukan untuk laptop/pc ke pc/laptop , tapi kepada small device mcm android/iphone, hanya utk light usage mcm wechat/whatsapp/surf
Reply
02-02-2014, 08:15 PM,
Post: #6
RE: (ask/9Yes4g hotspot
well alang2 aku dah create yes4g nya service nea ,
mana2 yg tahu vpn yg leh bypass yes4g nea tlg reply kat post nea ,
and kasi la suggestion which vpn suit for light and heavy usage . ( kalau boleh )

thx
Reply
03-02-2014, 04:14 PM,
Post: #7
RE: (ask/9Yes4g hotspot
Aku dah try dengan Connectify Hotspot dan juga Connectify Dispatch. No problem.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
03-02-2014, 05:12 PM,
Post: #8
RE: (ask/9Yes4g hotspot
[Image: Q9JqG3Q.png]
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
05-02-2014, 06:26 AM,
Post: #9
RE: (ask/9Yes4g hotspot
sonic VPN ,thiorbaekk
Reply
06-02-2014, 04:10 PM, (This post was last modified: 06-02-2014, 04:40 PM by 6b2.)
Post: #10
RE: (ask/9Yes4g hotspot
(03-02-2014, 05:12 PM)holysatan Wrote: [Image: Q9JqG3Q.png]

speed sperti di atas , dekat gmbar idm tu Smile .
aku dah gune and ada conflict sket masa mula2 aku installation process .
aku membeli donggle yes4g yang wane hitam nea , dgn memilih pakej tanpa kontrak dan menggunakan perkhidmatan prepaid utk top up . rm98 - rm99 ( sesetengah kedai )

hanya perkhidmatan menggunakan top up sahaja yg boleh di bypass oleh sonic vpn ini .
kalau amek packej postpaid atau bayaran bulanan , tak boleh bypass .

masa aku install dongle nea ( latest driver ) ,everything is fine , tapi lepas 2-3 kali try , driver tu fail to detect aku punya device ( usb dongle ) aku pon tak tahu sbb apa , even aku install dekat laptop laen pon maslaah yg sama .

jadi aku gune driver nea utk selesaikan masalah tu

https://www.dropbox.com/s/i92osvkln7hy17...ller_2.exe
lepas install sila2 lah update driver nea ye melalui yes client Smile .

-----------------------------------------------------------------------------

aku beli sonic vpn nea dari https://www.facebook.com/pages/VPN-Servi...9892798650
kalau success dye akan kasi username dan password

rm10 per month

utk bypass
1. install sonic vpn ( make sure run as admin )
2. open sonic vpn -> show option -> setting tab -> update tab -> click update
-> lepas tu buka semula dan follow next guidance
3. pilih server san jose x A
4. click yes ( jika ada keluar box tnye nak auto connect atau tidak , tekan yes )
5. isikan username dan password
6. click show option
7. click setting tab
8. click tap tab and set 1300 and click add ( and intall jea driver tu )
9. click opt tab and click disable netbios and click jugak flushdns
10. Open yes client -> isi username and password -> click connect
11. lepas 10 saat, buka/pilih semula sonic vpn and click butang mcm gear bawah sekali warna hijau

12. yes client akan close ,
13. buka kembali yes client ( jgn close sonicvpn nya client biarkan sahaja)
14. isi uername and password dekat yes client and click connect
15. pilih kembali sonic vpn dan lihat adakah berjaya atau tidak prosees utk connection kepada server . jika succeed dia akan keluar msg '' success bla bla bla ''

btw nea speed server san jose x A tu
http://www.speedtest.net/result/3286275991.png

======================================================================
kalau nak tuka server , pilih server dan tuka jea , and click refresh icon .
yes client akan ditutup kembali dan kene login kembali , login sahaja ,

jika tak succeed , disconnect yes vpn and pilih server then connect kan kembali ,
yes client and ditutup dan kene login kembali ,login sahaja . Smile

=========================================

jadi next time bile nak login rasanya tak perlu dah buat setting tu sume ,
just pilih server , isi username and password, bukak yes . connect yes . then connect sonic vpn .
then mcm biasa yes nya client auto close and reopen , isi uername and pswrd mcm biasa and click connect kembali
Reply
06-02-2014, 05:24 PM,
Post: #11
RE: (ask/9Yes4g hotspot
nice share. bulan depan dah tak dpt bypass la kot ~Hmm

~Kih3
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
06-02-2014, 05:47 PM, (This post was last modified: 06-02-2014, 05:49 PM by 6b2.)
Post: #12
RE: (ask/9Yes4g hotspot
(06-02-2014, 05:24 PM)matz Wrote: nice share. bulan depan dah tak dpt bypass la kot ~Hmm

~Kih3

actually bypass atau tidak , diorg provider akan cari server baru jika server tu kene block .
boleh pergi ke page fb sonicvpn utk tgok ura2 begini boss

ada 1 lagi solusi utk bypass yg lebih lama dgn membeli private server dari diorg ,

rm28-dwload/surfing/streaming
rm32-torrent
rm32-gaming(quota 300gb)

per month .
Reply
06-02-2014, 10:16 PM,
Post: #13
RE: (ask/9Yes4g hotspot
biase la server down.. vpn cap ayam (murah) nk power beli private server.. lps tu org abuse server.. tu belum lg yg xpaham rules.. hahaha
dah setahun lebih guna.. vpn + yes4ghey... speed plg laju aku dpt 6-7mbps.. guna kt sekolah.. dalam sekolah tu ade tower yes.. kalau guna zoom lagi berdesup.. tp tu dulu la.. skrg yg kampung xder coverage.. dongle & acc dah bersawang...
dulu orang yg jual yes4g kt sungei wang pon tau yes & vpn.. hahaha...
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
06-02-2014, 10:21 PM,
Post: #14
RE: (ask/9Yes4g hotspot
(06-02-2014, 10:16 PM)holysatan Wrote: biase la server down.. vpn cap ayam (murah) nk power beli private server.. lps tu org abuse server.. tu belum lg yg xpaham rules.. hahaha
dah setahun lebih guna.. vpn + yes4ghey... speed plg laju aku dpt 6-7mbps.. guna kt sekolah.. dalam sekolah tu ade tower yes.. kalau guna zoom lagi berdesup.. tp tu dulu la.. skrg yg kampung xder coverage.. dongle & acc dah bersawang...
dulu orang yg jual yes4g kt sungei wang pon tau yes & vpn.. hahaha...

ini sgt betul LOL
Reply
07-02-2014, 10:21 PM,
Post: #15
RE: (ask/9Yes4g hotspot
wait, yes still boleh bypass?
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Laptop Sebagai Hotspot D4RK_5Y5T3M 6 820 08-09-2013, 05:32 PM
Last Post: D4RK_5Y5T3M
  [ASK]Wifi Hotspot With Login And Pass XdeathX 18 2,091 14-12-2012, 08:25 PM
Last Post: wazhanudin

Forum Jump: