Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
recommended laptop
30-01-2014, 07:39 AM,
Post: #16
RE: recommended laptop
(29-01-2014, 09:02 PM)Yuhang9 Wrote: kalau maxis 68 3GB,beli VPN tak boleh gaming ?

maxis 68 tu setakat ni unlimited.. buat ape vpn.. kikiki
dulu maxis dah block pon port vpn nk bypass bandwith..
xtau la skrg dah boleh gune balik

(30-01-2014, 12:07 AM)marblesbubbles Wrote:
(29-01-2014, 07:37 PM)Yuhang9 Wrote: kenapa rm30+rm10 tahan 3 bulan
macam mana

vpn bayar utk 105 hari terus (dlm 3 bulan 15 hari mcm tu)rm30.
lepas tu topup yes 4g 3 bulan sekali k bg akaun yes aktif.

faham tak lagi?

(29-01-2014, 07:48 PM)holysatan Wrote: aku hujung dis haritu survey kt loyat
dell(touchscreen), lenovo(slim), asus,hp,acer
spec : i5 3rd gen, 500-750gb, 4gbram, 2gb nvidia / 2gb amd
range harga dari 1900-2100 je..
apsl mahal sgt.. proc mahal kot..

nk internet + vpn jgn pakai line mxs, umobile & yg menumpang line mxs..

kalau cun pakai yes4g+vpn..
kalau celcom tu slow.. 1.5mbps je area 3g..
nk laju.. pakai maxis 68 tu.. tapi berat la byr

laptop lama aku dulu Dell jugak, 14R punya masa 3rd gen ivy bridge baru keluar.
3rd Gen i5-3210m
4gb ram
500gb hdd
rege 1800 je.

skrg Dell 14R yg 4th gen harga 2200. ntah mcm mane dpt naik mcm tu.
mungkin 4th gen haswell punya proc lebih mahal kot. ntah lah.

maxis org tak pakai vpn sbb kawan aku ckp maxis susah sgt vpn nk bypass.

mcm tu la kot harge.. aku pon survey guna brochure je... yg penting sdd still mahal lg..
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
30-01-2014, 10:03 PM, (This post was last modified: 30-01-2014, 10:06 PM by XdeathX.)
Post: #17
RE: recommended laptop
dah jumpa dah pilihan antara dua

yang ni RM2699

Base Inspiron 14R (5437) BTX Base
Processor 4th Generation Intel® Core™ i7-4500U processor (4M Cache, up to 3.0 GHz)
LCD 14.0 inch LED Backlit Display with Truelife and HD resolution (1366 x 768)
Memory 8GB 2 DIMM (2x4GB) DDR3L 1600Mhz
Hard Drive 1TB 5400RPM SATA Hard Drive
CD ROM/DVD ROM Tray load DVD Drive (Reads and Writes to DVD/CD)
Primary Battery 6-cell Lithium Ion (65WHr) Battery
Video Card NVIDIA® GeForce® GT 750M 2GB DDR5


yang ni plak RM2399

Base Inspiron 15R (5537) BTX Base
Memory 8GB (2x4GB) DDR3L 1600Mhz
Hard Drive 1TB 5400RPM SATA Hard Drive
Optical Drive Tray load DVD Drive (Reads & Writes to DVD/CD)
Batteries 6-cell Lithium Ion (65WHr) Battery
Processor 4th Generation Intel® Core™ i7-4500U processor (4M Cache, up to 3.0 GHz)
Display 15.6 inch LED Backlit Display with Truelife and HD resolution (1366 x 768)
Video Card AMD Radeon™ HD 8670M 2GB DDR3


beza dia kat Display card ngan OS je kan?

kalau saya nak beli direct daripada seller macam mana ye? taknak la buat online payment bagai.. sebab lambat..
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
30-01-2014, 10:12 PM,
Post: #18
RE: recommended laptop
Alang-alang nak beli, biar puas hati...Smile
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
30-01-2014, 10:18 PM,
Post: #19
RE: recommended laptop
(30-01-2014, 10:12 PM)matz Wrote: Alang-alang nak beli, biar puas hati...Smile

haah matz. tu sebab nak pilih ni antara dua ni je bajet.. spec pun cantik.. asus tu banyak negative feedback pasal customer support dia la.. lagi satu dia lagi mahal dari dell.. tak tau la kenape Fuck That Shit
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
30-01-2014, 11:29 PM, (This post was last modified: 30-01-2014, 11:35 PM by marblesbubbles.)
Post: #20
RE: recommended laptop
yeah! pami dh jd macai Dell mcm aku ;d ;d ;d

(30-01-2014, 10:18 PM)XdeathX Wrote:
(30-01-2014, 10:12 PM)matz Wrote: Alang-alang nak beli, biar puas hati...Smile

haah matz. tu sebab nak pilih ni antara dua ni je bajet.. spec pun cantik.. asus tu banyak negative feedback pasal customer support dia la.. lagi satu dia lagi mahal dari dell.. tak tau la kenape Fuck That Shit

tak kiralah yg 14R ke atau 15R kau pilih sbb bagi aku dua-dua win.
tapi aku ambik 15R sbb aku dh guna yg 14R punya. atau kalau kau ade rezeki kau angkatlah Dell Inspiron 14R SE punya, atau Dell Inspiron 14R 7000 series ;d

Asus dulu ok je harga tp sbb market dia skrg naik, jd harga pun naik.
dia pakai case Altec Lansing sama mcm HP tp bg aku tak berpadanan harga.
aku dulu sebelum beli yg 14R igt nk angkat Acer tp tgk kt tempat aku, nanti laptop tu rosak mmg susah nk cari sparepart lainlah kalau aku pakai Acer. berlabak sparepart. Last aku jumpa Dell, jenama yg mmg lama dh ada dlm industri komputer ni, lepas tu ada center berdekatan dgn aku. Aku ambik Dell sbb MrKroit bg feedback yg baik.
[Image: gamers%2Bpassion.jpg]
Reply
31-01-2014, 12:18 AM, (This post was last modified: 31-01-2014, 12:21 AM by 6b2.)
Post: #21
RE: recommended laptop
Base Inspiron 14R (5437) BTX Base
amek nea

http://www.lelong.com.my/dell-14-inspiro...Sale-I.htm

http://www.lelong.com.my/dell-inspiron-1...Sale-P.htm
Reply
31-01-2014, 12:26 AM,
Post: #22
RE: recommended laptop
aku nak beli cash on.. takmau la kalau payment online.. malas nak tunggu diorang hantar bagai..
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
31-01-2014, 06:51 AM,
Post: #23
RE: recommended laptop
~Hmm

Diorang hantar by kurier rasanya. Bayar hari ni, esok dapat ~FY
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
31-01-2014, 02:33 PM,
Post: #24
RE: recommended laptop
(31-01-2014, 06:51 AM)matz Wrote: ~Hmm

Diorang hantar by kurier rasanya. Bayar hari ni, esok dapat ~FY

lol. ambil masa la matz untuk process payment tu.. tu yg lambat tu.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
31-01-2014, 04:51 PM,
Post: #25
RE: recommended laptop
(31-01-2014, 06:51 AM)matz Wrote: ~Hmm

Diorang hantar by kurier rasanya. Bayar hari ni, esok dapat ~FY

yup ada yg menyediakan perkhidmatan mcm nea , kalau pakai agen tmbah extra rm30-50
Reply
01-02-2014, 12:15 PM,
Post: #26
RE: recommended laptop
takmau la. lambat :3
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Laptop Curi matz 57 5,759 07-02-2013, 10:43 AM
Last Post: KukuBesi
  laptop suggestion 6b2 11 1,135 29-10-2012, 10:20 AM
Last Post: 6b2
  Bahaya laptop di atas katil ! Stynx 3 854 21-07-2010, 02:14 PM
Last Post: r1n0z33n
  Harga Gaming Desktop Atau Gaming Laptop? azraindie 15 2,173 02-08-2009, 02:26 PM
Last Post: azraindie
  Adeona - service offers free tracking for lost laptop blokH 4 936 14-01-2009, 10:51 PM
Last Post: amsama

Forum Jump: