Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vpn,wan ip & dd-wrt
26-01-2014, 11:50 AM,
Post: #1
Vpn,wan ip & dd-wrt
Salam,
Minta tolong sikit bro semua. Aku baru setup router guna dd-wrt. oleh kerana isp kita ni x allow public ip(inbound port),so aku terpaksa guna vpn utk bg dunia luar nampak router aku. Masalahnya vpn dah connect tp kenapa wan ip aku masih under ip dr isp? check guna canyouseeme boleh nampak port 80 router sj tp port listen dr pc aku xnmpk pun. tolong member2 semua yg ada pengalaman dd-wrt nie.
[Image: Death_Has_Come__error__by_Oni_Kaibutsu.png]
Reply
26-01-2014, 04:09 PM,
Post: #2
RE: Vpn,wan ip & dd-wrt
dh forward port or letak pc kat dmz?
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
26-01-2014, 06:39 PM, (This post was last modified: 26-01-2014, 06:40 PM by pijat.)
Post: #3
RE: Vpn,wan ip & dd-wrt
Dh port forward kat control panel vpn tu ngan port forward dalam router. Dmz dh try gak.still sama.

ini check ke port 80 router
[Image: 8391232578.png]

ini check ke port 85 pc
[Image: 5526343149.png]
[Image: Death_Has_Come__error__by_Oni_Kaibutsu.png]
Reply
27-01-2014, 03:03 AM, (This post was last modified: 27-01-2014, 03:11 AM by xsxs.)
Post: #4
RE: Vpn,wan ip & dd-wrt
pijat Wrote:..isp kita ni x allow public ip(inbound port),so aku terpaksa guna vpn utk bg dunia luar nampak router aku. Masalahnya vpn dah connect tp kenapa wan ip aku masih under ip dr isp?...
explain yg bahagian ni sikit

capture screen result sikit pls
Code:
tracert 8.8.8.8

pijat Wrote:ini check ke port 80 router
[Image: 8391232578.png]
ni bkn check port 80, ni port 5871 dan port tu open

pijat Wrote:ini check ke port 85 pc
[Image: 5526343149.png]
ni bkn check port 85, ni port 4224 dan npk mcm ada firewall..

klu dh forward port/ dmz tp x allow/ whitelist inbound connection ke port yg kita tetapkn, mustahil utk inbound connection ke port tu berlaku..

tracert result tu bg 2, yg sebelum buat vpn connection n selepas buat vpn connection.
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
27-01-2014, 11:25 PM,
Post: #5
RE: Vpn,wan ip & dd-wrt
Godek2 site dd-wrt,rupanya ramai ada masalah port forward kalau connect ke vpn. so jalan penyelesaiannya kena add kat iptables "iptables -t nat -I PREROUTING -i <tun adapter> -p tcp --dport <port> -j DNAT --to-destination <IP>" . Setakat nie guna cara ni berkesan ler cuma leceh sikit sbb setiap kali nk bukak port kena add command nie.
[Image: Death_Has_Come__error__by_Oni_Kaibutsu.png]
Reply
28-01-2014, 01:06 AM,
Post: #6
RE: Vpn,wan ip & dd-wrt
ada gn openwrt hr tu tp x faham, terus restore stock Fuck That Shit
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply


Forum Jump: