Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virus Pendrive
25-01-2014, 01:39 PM,
Post: #16
RE: Virus Pendrive
(25-01-2014, 07:47 AM)matz Wrote:
(25-01-2014, 04:04 AM)SKL Wrote: apa jenis windows user x update antivirus/antimalware?

Janganlah marah. bukan selesaikan masalah pun -.-

Marah itu kadang2 perlu supaya dia ingat.. kalau x kena marah nanti lupa.. sebab tu some parents marah anak2 dye.. bukan sebab x sayang.. tp untuk masa depan anak2nya jugak.. peace.
we don't belong together
Reply
25-01-2014, 02:58 PM,
Post: #17
RE: Virus Pendrive
aku sarankan la dud, ko format, kalau ramnit nie payah skit nak ko heal, kalau ade pun file ko , mungkin sume file .exe ngan .dll dah kene jangkit ngan ramnit

sebelum nie aku pena kene virus nie, format je la kalau nak selamat Thumbs Up
Reply
25-01-2014, 09:11 PM,
Post: #18
RE: Virus Pendrive
(25-01-2014, 02:58 PM)shadowmacx Wrote: aku sarankan la dud, ko format, kalau ramnit nie payah skit nak ko heal, kalau ade pun file ko , mungkin sume file .exe ngan .dll dah kene jangkit ngan ramnit

sebelum nie aku pena kene virus nie, format je la kalau nak selamat Thumbs Up

lepas format jgn lupa install antivirus yg boleh dipercayai.. n jgn x update plak..
we don't belong together
Reply
26-01-2014, 07:56 PM,
Post: #19
RE: Virus Pendrive
nak format sayang pulak sebab ade software Oxford tu cd dah hilang :'(

nak cari driver ape semua lagi...huhu...sedih2
Time kasih kepada TBD sebab mewujudkan web ini yang berguna untuk share ilmu kepada golongan2 noob seperti saya Big Grin XD
Reply
27-01-2014, 09:01 PM,
Post: #20
RE: Virus Pendrive
cube scan virus tu dalam safe mode?

try dulu, banyak lagi altenatif lain untuk buang virus tu
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
28-01-2014, 10:20 AM,
Post: #21
RE: Virus Pendrive
simple.. boot from linux/unix operating system. mount usb drive. zip/rar all the content inside (this is for backup). then save on safer place. then, try to remove manually the infected file inside usb drive .
Reply
30-01-2014, 06:57 AM,
Post: #22
RE: Virus Pendrive
macam mana nak dapatkan linux boot? download link mana dan yang version mana satu? huhu
Time kasih kepada TBD sebab mewujudkan web ini yang berguna untuk share ilmu kepada golongan2 noob seperti saya Big Grin XD
Reply
30-01-2014, 07:05 AM,
Post: #23
RE: Virus Pendrive
No need linux la, why not access and backup the file from safe mode?

My experience with RAMNIT, at the end me still had to install the new windows.
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
30-01-2014, 07:41 PM, (This post was last modified: 30-01-2014, 07:42 PM by holysatan.)
Post: #24
RE: Virus Pendrive
ko guna OS ape?

kalau selain win 8&8.1 aku dulu cuci guna combofix.. siap..
lps tu install AV + MBAM... tp nk sodap.. pomat..
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  cleanup segala bagai ERROR or virus. MadT0yz 2 313 02-03-2014, 12:46 AM
Last Post: MadT0yz
  Bila open HDD,terus detect virus and open folder ada shortcut MadT0yz 7 740 01-09-2013, 09:08 PM
Last Post: matz
  [ASK]Masalah Pendrive lite 1 630 11-06-2013, 10:23 AM
Last Post: adeq
  CD/Pendrive lebih mudah untuk format laptop mahu pun komputer ? Joeyx 13 1,070 24-05-2013, 05:42 PM
Last Post: Joeyx
  coin-miner virus ibnumalik 11 1,195 11-05-2013, 10:36 PM
Last Post: hazard74
  [WTA] OS + Pendrive whcool 5 729 24-10-2012, 03:07 PM
Last Post: biborn
  [help] Remove Virus LIE.exe pumpkids 10 1,311 17-10-2012, 02:38 PM
Last Post: shadowmacx
  Pendrive Xboleh Format/baca servant_fox 9 1,204 18-08-2012, 10:52 AM
Last Post: pumpkids
  Virus Screen saver kayman120 5 1,106 20-06-2012, 08:50 AM
Last Post: kayman120
Sad [HELP] Pendrive (Masalah Write-Protected) shahril 10 1,887 15-05-2012, 09:53 AM
Last Post: cipanjb

Forum Jump: