Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Research Ideas
21-01-2014, 11:44 AM,
Post: #1
Research Ideas
Salam,

Jom brainstorm pasal research idea(s) yang boleh diketengahkan. Problem statement /project yang ada dalam suasana(network, application, security, protokol, blabla)..

Smile
Reply
21-01-2014, 11:52 AM,
Post: #2
RE: Research Ideas
Ko plan sambung master ke bro?

Kalau aku nak fokus lebih kepada ransomware dengan browser exploits/watering hole.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
06-02-2014, 10:41 AM,
Post: #3
RE: Research Ideas
skrg ni aku lebih suka nk research SDN
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
06-02-2014, 01:10 PM,
Post: #4
RE: Research Ideas
mcm ni ka masuk SDN

[Image: demodude.png]
[Image: logo.png]
Reply
06-02-2014, 01:34 PM,
Post: #5
RE: Research Ideas
(06-02-2014, 01:10 PM)Ujang Wrote: mcm ni ka masuk SDN

[Image: demodude.png]

dafuq is this? Rage 1
[Image: mw63E.gif]
Reply
06-02-2014, 02:11 PM,
Post: #6
RE: Research Ideas
(06-02-2014, 01:10 PM)Ujang Wrote: mcm ni ka masuk SDN

[Image: demodude.png]

x..lain..SDN yg selalu digunakan di datacenter etc..dr physical network - > controller -> SDN layer virtually
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
06-02-2014, 03:25 PM,
Post: #7
RE: Research Ideas
skang ni aku terpikir 2 benda je:

1) wearable computing
- guna recon jet, bila pakai je die detect text yg kte tgk, pastu dptkn info pasal text tu..

2) identity recognition
- guna RPi utk jdkan sensor dgn server utk capture muka+badan org tu. check sama ada match ke x org tu dgn yg dah ade dlm db server (RPi tu sendiri). Algo kne pikir gak la ni..

klo ade idea lg dipersilakan.. melibatkn RPi + network security lg baek kot.. Smile
Reply
18-02-2014, 12:41 PM,
Post: #8
RE: Research Ideas
ade idea pasal issues dlm CDN?
Reply
18-02-2014, 06:23 PM,
Post: #9
RE: Research Ideas
aku pun tengah mencari research topics utk project aku...

ada tak sesape mempunyai idea berkaitan dengan Network Security?

Setakat nie, aku ada 2 topics dalam otak aku

1) Cloud SDN
2) Wireless SDN & NFW
Reply
19-02-2014, 01:32 PM,
Post: #10
RE: Research Ideas
Idea dari chaah ni pn mcm menarik:

CDN poisoning - Prevent dari enumerate info server behind CDN itu sendiri.
Reply
19-02-2014, 09:19 PM,
Post: #11
RE: Research Ideas
kalau dpt issue yg berkaitan "Wearable Computing using CDN" lg baik..
Reply
20-02-2014, 08:24 PM,
Post: #12
RE: Research Ideas
(19-02-2014, 09:19 PM)r3v3r7 Wrote: kalau dpt issue yg berkaitan "Wearable Computing using CDN" lg baik..
CDN dan SDN sama ke?
Reply


Forum Jump: