Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uTorrent Stimix Capped?
12-01-2014, 09:23 PM,
Post: #1
uTorrent Stimix Capped?
Salam sume.

Nak tanye pasal uTorrent.

Sebelom nie, aku download torrent, speed okep jep macam IDM, 300-400kBps.

Tapi sekarang, nak naik 20kBps pom payah.

Speed IDM maseh maintain.

Macamane nak solve problem nie ek?

Port dah forward, UPNP dah enable.

Terima kaseh.

=)
[Image: 0K35v.png]
Reply
12-01-2014, 10:20 PM, (This post was last modified: 12-01-2014, 10:22 PM by shahril.)
Post: #2
RE: uTorrent Stimix Capped?
nie common problem, sbb nya, TM filter torrent download, time ko cuba nk connect dngn seed per sume tu, x silap aku, ko akan send request kepada seeder dan seeder akan hantar jgk data respond dia, (mybe unique kot), dari situ, TM akan semak samada connection tu ialah torrent, klau betul, then drop connection tu

cara terbaek ialah encrypt connection ko (mcm vpn, ssh tunneling, etc) supaya TM xleh nk nampak apa connection yng ko cuba nk buat then dari situ dia xkan nk boleh filter torrent ko..

betulkan aku klau apa yng aku terang nie salah.. OK

p/s : mslah torrent nie bermusim, sbb kdng2 torrent ko akan laju, kdng2 slow, aku pon xtau naper ;d mybe server yng nk filter tu down kot bermusim Fuck That Shit
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
13-01-2014, 02:55 AM,
Post: #3
RE: uTorrent Stimix Capped?
AFAIK, all ISP are throttling torrent speeds.
check mine, with VPN
[Image: 849mgc1013.png]
But without VPN i only got below than 10 kB/s
Reply
13-01-2014, 05:29 PM,
Post: #4
RE: uTorrent Stimix Capped?
Ouh. Patotlah. VPN aku baru jep expired, tak sempat nak test.

Kene subs AllDebrid jugak lah camtu..

TQ2.

Smile
[Image: 0K35v.png]
Reply
14-01-2014, 12:40 AM,
Post: #5
RE: uTorrent Stimix Capped?
Betul la ape yg shahril terang tu. Kita masih disekat utk connect p2p. Tu yang sangkut habiss -.-
Reply
14-01-2014, 02:26 AM,
Post: #6
RE: uTorrent Stimix Capped?
aku guna tor je kalo nk donlod torrent, kdg2 idm pon aku gune tor jgk kalu lembab gile donlod
Reply
14-01-2014, 11:29 AM,
Post: #7
RE: uTorrent Stimix Capped?
TM capped p2p mmg slow.. kadang2 je laju.. pakai la vpn.. xpon leech je download direct
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
14-01-2014, 03:53 PM,
Post: #8
RE: uTorrent Stimix Capped?
cube gune soft Tixati die mcm Utorrent gak....sblum nie aku gune utorrent mmg lmbt tp skrg gune tixati ok jer...settingpun sng

Sent from my Lenovo A390_ROW using Tapatalk
Reply


Forum Jump: