Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PHP] ReverseMe #3
09-01-2014, 03:13 PM, (This post was last modified: 17-01-2014, 01:38 AM by pers0nant.)
Post: #1
[PHP] ReverseMe #3
lama dah section celen ni x hidup ;d

untuk celen ni, pm aku original string based on obfuscated string yang berikut

Code:
!**?^?@&+^*?+&!&+-^@$+#@+^*$$&+@?@?$$@#!+-^^-$&@#+#&+##-+#$^@??&#$#*

kalau boleh wat reverse function sekali Fuck That Shit

level : mindfak

code :

PHP Code:
<?

@$_[] = $___ = $__++ + ++$__ << $__;
@$_ = _ . $_ . +_ . !+_ . ~-~-$___;
@$____[] = $_{$__++} . $_{!+_} . ($_{+_} ^ $_{~-$___}) . ($_{$__} ^ $_{$___--});
@$____[] = ($_{+_} ^ $_{~-$___++}) . $_{$__} . $____[+_]{$__++};

$_ = [
    'STRING',
    '&^+?-*#$!@'
];

for(@$____[$__] = +_; @$_[+_][$____[$__]];) {
    @$_[$__] = _ . (($____[+_]($__, ~-$__ . $___) << $___) + $____[!+_]($_[+_]{$____[$__]++}));
    for(@$____[$___] = +_; $____[$___] ^ $__;) {
        @$_[$___] .= $_[!+_]{$_[$__]{++$____[$___]}};
    }
}

?><?=$_[$___]; 

hint : ASCII full set ader 256 character (kot ;b)

solver :
arel (nak sangat. aku letak Fuck That Shit)
johnburn
Reply
09-01-2014, 07:51 PM, (This post was last modified: 09-01-2014, 08:16 PM by shahril.)
Post: #2
RE: [PHP] ReverseMe #3
Spoiler:

https://hackvertor.co.uk/hvurl/42
;d
PHP Code:
<?php $_[]++;$_[]=$_._;$_____=$_[(++$__[])][(++$__[])+(++$__[])+(++$__[])];$_=$_[$_[+_]];$___=$__=$_[++$__[]];$____=$_=$_[+_];$_++;$_++;$_++;$_=$____.++$___.$___.++$_.$__.++$___;$__=$_;$_=$_____;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$___=+_;$___.=$__;$___=++$_^$___[+_];=+_;=========++[];++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;$__('$_="'.$___....$___....$___....$___....$___....$___...$___...$___....$___....$___....$___...$___....$___....$___....$___....$___....$___...$___....$___...$___....$___....$___...$___....$___....$___...$___...$___...$___...$___...$___....$___...$___...'"');$__($_);?>

[Image: OmDM2yf.png]
Reply
09-01-2014, 07:58 PM, (This post was last modified: 09-01-2014, 08:05 PM by pers0nant.)
Post: #3
RE: [PHP] ReverseMe #3
btw, assert tu menarik ;d
Reply
09-01-2014, 08:22 PM,
Post: #4
RE: [PHP] ReverseMe #3
(09-01-2014, 07:58 PM)pers0nant Wrote: btw, assert tu menarik ;d

peserta yang buat lebih awal x dikira ker? ;d
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
09-01-2014, 08:33 PM,
Post: #5
RE: [PHP] ReverseMe #3
(09-01-2014, 08:22 PM)shahril Wrote: peserta yang buat lebih awal x dikira ker? ;d

berapa banyak hint ko boleh der? Troll 2
Reply
09-01-2014, 08:34 PM, (This post was last modified: 09-01-2014, 08:34 PM by shahril.)
Post: #6
RE: [PHP] ReverseMe #3
(09-01-2014, 08:33 PM)pers0nant Wrote: berapa banyak hint ko boleh der? Troll 2

1 jer kot ;d, ascii tu, btw dkt dlm main thread pon ko letak Zzzz
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
10-01-2014, 12:39 PM,
Post: #7
RE: [PHP] ReverseMe #3
(09-01-2014, 07:51 PM)shahril Wrote:
Spoiler:

https://hackvertor.co.uk/hvurl/42
;d
PHP Code:
<?php $_[]++;$_[]=$_._;$_____=$_[(++$__[])][(++$__[])+(++$__[])+(++$__[])];$_=$_[$_[+_]];$___=$__=$_[++$__[]];$____=$_=$_[+_];$_++;$_++;$_++;$_=$____.++$___.$___.++$_.$__.++$___;$__=$_;$_=$_____;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$___=+_;$___.=$__;$___=++$_^$___[+_];=+_;=========++[];++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;$__('$_="'.$___....$___....$___....$___....$___....$___...$___...$___....$___....$___....$___...$___....$___....$___....$___....$___....$___...$___....$___...$___....$___....$___...$___....$___....$___...$___...$___...$___...$___...$___....$___...$___...'"');$__($_);?>

apa psal xsama mcm shahril pnya jwpn
kethorm ngan k3th0rm!!! mana sama ;d
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
10-01-2014, 02:19 PM,
Post: #8
RE: [PHP] ReverseMe #3
(10-01-2014, 12:39 PM)johnburn Wrote:
(09-01-2014, 07:51 PM)shahril Wrote:
Spoiler:

https://hackvertor.co.uk/hvurl/42
;d
PHP Code:
<?php $_[]++;$_[]=$_._;$_____=$_[(++$__[])][(++$__[])+(++$__[])+(++$__[])];$_=$_[$_[+_]];$___=$__=$_[++$__[]];$____=$_=$_[+_];$_++;$_++;$_++;$_=$____.++$___.$___.++$_.$__.++$___;$__=$_;$_=$_____;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$_++;$___=+_;$___.=$__;$___=++$_^$___[+_];=+_;=========++[];++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;++;$__('$_="'.$___....$___....$___....$___....$___....$___...$___...$___....$___....$___....$___...$___....$___....$___....$___....$___....$___...$___....$___...$___....$___....$___...$___....$___....$___...$___...$___...$___...$___...$___....$___...$___...'"');$__($_);?>

apa psal xsama mcm shahril pnya jwpn
kethorm ngan k3th0rm!!! mana sama ;d

arel memandai je tuh. dia dah tau jawapan ;d
Reply
10-01-2014, 02:56 PM,
Post: #9
RE: [PHP] ReverseMe #3
(10-01-2014, 02:19 PM)pers0nant Wrote: arel memandai je tuh. dia dah tau jawapan ;d

at least aku ada jgk cipta cara aku sendiri nk decode Challenge Accepted (cuma panjang jer lah Fuck That Shit)
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
10-01-2014, 03:03 PM,
Post: #10
RE: [PHP] ReverseMe #3
(10-01-2014, 02:56 PM)shahril Wrote: at least aku ada jgk cipta cara aku sendiri nk decode Challenge Accepted (cuma panjang jer lah Fuck That Shit)

v1 aper barang. v3 ni dude Me Gusta
Reply
10-01-2014, 03:10 PM,
Post: #11
RE: [PHP] ReverseMe #3
Ape yg v1 v3 ni mntk pencerahan bleh GayFace
Ekceli celen ni agak simple compare ngn celen ko sblom2 ni cuma mngkn org penin sbb xbese nonalpha php kut GayFace
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
10-01-2014, 03:14 PM,
Post: #12
RE: [PHP] ReverseMe #3
(10-01-2014, 03:10 PM)johnburn Wrote: Ape yg v1 v3 ni mntk pencerahan bleh GayFace
Ekceli celen ni agak simple compare ngn celen ko sblom2 ni cuma mngkn org penin sbb xbese nonalpha php kut GayFace

yup memang simple pon (arel je mindfak ;b). pening tu je main idea. v1 tu pakai eval & x banyak main array. senang nampak. v3 ni yang aku dah tambah level pening tuh
Reply
10-01-2014, 04:54 PM, (This post was last modified: 10-01-2014, 04:59 PM by shahril.)
Post: #13
RE: [PHP] ReverseMe #3
(10-01-2014, 03:14 PM)pers0nant Wrote: yup memang simple pon (arel je mindfak ;b). pening tu je main idea. v1 tu pakai eval & x banyak main array. senang nampak. v3 ni yang aku dah tambah level pening tuh

pasal eval tu la aku terpaksa mintak number tu kat ko ;d jadi aku x salah bab nie ;d ;d

p/s : abe jb xnak release poc ker? tetiba dpt jwpan tu x best la, kami nub2 nk belajar jgk dari mastah2 Fuck That Shit
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
15-01-2014, 07:29 PM, (This post was last modified: 15-01-2014, 07:30 PM by pers0nant.)
Post: #14
RE: [PHP] ReverseMe #3
(10-01-2014, 04:54 PM)shahril Wrote: p/s : abe jb xnak release poc ker? tetiba dpt jwpan tu x best la, kami nub2 nk belajar jgk dari mastah2 Fuck That Shit

betul gak tu. ce tunjuk workflow canner decode benda2 camni. mana tau cara jb senang than arel Fuck That Shit
Reply
15-01-2014, 11:28 PM,
Post: #15
RE: [PHP] ReverseMe #3
(15-01-2014, 07:29 PM)pers0nant Wrote: betul gak tu. ce tunjuk workflow canner decode benda2 camni. mana tau cara jb senang than arel Fuck That Shit

err kl pham code kt atas tu buat apa, mngkn xssh sgt nk reverse blk kut ;d
mngkin org keliru skit sbb code kt atas tu sebagiannye dh tukar jd non-alpha code.
so kl code kt atas tu tukar jd mcm kt bwh ni lg snang org nk setelkn kut ;d

PHP Code:
<?php
$str 
= ['STRING' '&^+?-*#$!@'];

for(
$i 0$str[0][$i];) {
    
$temp . ((rand(438) << 8) + ord($str[0]{$i++}));
    for (
$y 0$y 4;) {
        
$encoded .= $str[1][$temp{++$y}];
        }
    }
echo 
$encoded;
?>

btw, sapa lg dh setel celen ni ea ;d
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [PHP] ReverseMe #2 pers0nant 24 1,701 16-07-2013, 10:56 AM
Last Post: pers0nant
  [PHP] ReverseMe pers0nant 46 2,884 04-07-2013, 11:02 AM
Last Post: fatah

Forum Jump: