Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
06-01-2014, 11:34 AM,
Post: #1
HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
Assalamualaikum,

Merujuk kepada tajuk diatas, saya mempunyai software yang tak support HTTPS proxy. Cuma support proxy jenis HTTP, SOCKS4 dan 5 saja.

Camana ye nak kasi dia jalan atas HTTPS. Ada software tak nak convert SOCKS ke HTTPS?
OS saya linux, CPU arm...

Saya dah cuba:
- redsocks (tak menjadi)
- stunnel (nampaknya macam perlukan server untuk endpoint lagi satu)

Terima kasih...
[Image: 1Z3i3.jpg]
Reply
06-01-2014, 11:40 AM,
Post: #2
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
install local socks proxy, kat socks proxy tunnel ke https proxy plak? ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
06-01-2014, 11:46 AM,
Post: #3
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
nak guna software apa? dah macam2 software cari nak buat benda alah tu? ada cadangan?
[Image: 1Z3i3.jpg]
Reply
06-01-2014, 12:24 PM,
Post: #4
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
aku tak sure aku guna software apa haritu, tapi silap aku yang ni
http://www.privoxy.org/ atau proxychain
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
06-01-2014, 01:54 PM,
Post: #5
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
tsocks? Hmm
slalu tunnel kn nmap tp x support udp..
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
07-01-2014, 12:53 AM,
Post: #6
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
http://hassoon3.wordpress.com/2011/08/14...rough-ssh/
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
07-01-2014, 01:10 AM,
Post: #7
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
tsocks dah cuba tak dapat..
proxychain pun dah cuba tak dapat..

Mungkin tak pandai setting... huhuhu,

link tu nanti saya cuba pula...

Terima kasih...
[Image: 1Z3i3.jpg]
Reply
17-01-2014, 11:50 AM,
Post: #8
RE: HTTPS Proxy untuk software yang tak support HTTPS proxy
guna socat setting client to https....
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [WTA] Proxy vps SoLarIZe 7 637 07-05-2013, 01:27 PM
Last Post: xsxs
  Konfigurasi apache untuk reverse proxy dan mod_rewrite Stalker 4 500 23-04-2013, 10:04 AM
Last Post: Stalker
  network yang sesuai untuk hacking Timon 30 10,167 19-12-2012, 02:39 PM
Last Post: kobislama
  [WTA] Software seakan-kan "network place" whcool 6 742 07-11-2012, 05:48 PM
Last Post: Sakaratul
  Web Based Proxy xsxs 3 6,169 29-03-2012, 12:57 PM
Last Post: xsxs
  [ASK]Secure Access Software to Windows Server biborn 5 1,101 12-03-2012, 12:35 PM
Last Post: albasnamnn

Forum Jump: