Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wifi
15-12-2013, 10:47 AM,
Post: #1
wifi
macam mana nak tahu orang yg ada dalam wifi kita dan buang atau kick org tu dari wifi kita?
Reply
15-12-2013, 11:34 AM,
Post: #2
RE: wifi
sila masuk dalam router .
check Mac adress atau IP list yg connect dengan router tersebut.
jika terdapat ip yg mushkill sila block Mac adress beliau supaya tidak dapat connect lagi.. ( harap faham apa yg ku cuba tulis )
[Image: logo.png]
Reply
15-12-2013, 11:37 AM,
Post: #3
RE: wifi
Okay.thankx
Reply
15-12-2013, 11:40 AM,
Post: #4
RE: wifi
gune netcut pon bole ;d
ni haa Allah pujuk kita
Spoiler:

Wasbir Ala Ma Yakuluun -
Bersabarlah terhadap apa yang mereka katakan. - AlMuzammil Ayat 10 Smile

Reply
15-12-2013, 11:56 AM,
Post: #5
RE: wifi
Advance Setup protection WIFI ROUTER from wifi hacker

Melindungi wifi anda daripada cengkaman wifi hacker diluar sana... Berikut adalah advance method untuk anda protect wifi anda..

-) cmd -> type ipconfig
lihat wireless Lan adapter -> ambil ip default gateway (192.168.1.1)
[Image: jcIER.jpg]

-) Open browser
masukkan ip defaut gateway tadi (192.168.1.1) pada url
[Image: FqKmi.jpg]

-) masukkan user & password router. biasanye tmadmin,tmadmin
=klau tidak tahu, boleh cuba rujuk password router streamyx disini DEfault TM-NEt router password Link
=klau pakai router selain itu boleh rujuk di sini Default Password router universal link

-) lain router lain menu setting dia tetapi konsep adalah lebih kurang
= Invisible status -> Invisible ** router tidak dapat di scan/kesan dengan cara biasa **
http://i.imgur.com/27I5J.jpg

= tukar WEP -> WPA2 (encryption key yang kuat, susah crack)
[Image: UVcXN.jpg]

= set wireless transmite power kurang dari 50% [ setting biasa dalam wifi advance, cari perkataan transmite power ] ** hadkan signal router anda supaya tidak jauh, cukup la sekadar dalam rumah je, paling jauh pun dalam jamban je **
[Image: boE3P.jpg]

= ambil semua ID MAC address [cari la di status,siapa yang masuk router akan dicatatkan di situ] pastikan itu MAC dari semua PC/laptop/phone keluarga anda sahaja
[Image: 9iUIX.jpg]

===> Enable Mac FIlter -> masukkan ID tadi (94:39:E5:34:B2:48 ) ke dalam MAC FILTERING [dekat mane? cari perkataan MAC Filter, biasa ada pada advance/security setting] ** hanya mac id ini sahaja yang boleh masuk router, walaupun mereka tahu password sekali pun **
[Image: 3WutF.jpg]

= Tukar default password router -> acces control -> account password [ menu biasa ada pada admin setting ] ** masuk password pelik-pelik dan panjang, supaya hacker susah cari **
[Image: vs2ox.jpg]

sumber:http://www.theatregelap.com/2012/04/advance-setup-protection-wifi-router.html
Reply
15-12-2013, 11:58 AM,
Post: #6
RE: wifi
netcut tu ada fungsi ke? aku cuba netcut..tenet tak tambah laju pun Zzzz
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
15-12-2013, 11:59 AM,
Post: #7
RE: wifi
tuka security ke wpa2-psk aes & tutup wps..
lps tu filter semua mac yg dlm reuter..
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
15-12-2013, 05:33 PM,
Post: #8
RE: wifi
(15-12-2013, 11:58 AM)matz Wrote: netcut tu ada fungsi ke? aku cuba netcut..tenet tak tambah laju pun Zzzz

ade fungsi matz ..

tp kalo buat kt cc mmg kadang2 x bole sbb die gune protect netcut defender .
-miss maplesea-

-rape the website not The Kid-


[Image: a97264_w8.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [ASK] Cmne nk curik/makan speed wifi zetsu9401 15 2,501 03-03-2012, 04:32 AM
Last Post: acehz_starzz

Forum Jump: