Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
11-12-2013, 06:53 PM, (This post was last modified: 11-12-2013, 07:09 PM by XdeathX.)
Post: #1
Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
hai sape ade pengalaman naik bas dari perak ke johor bahru? macam mana eh?

kena naik bas ke KL dulu ke? sy tak pernah gi johor bahru.. berapa harga tiket ke sana? saya nak gi area kempas.. ni ha alamatnya..
kalau dari KL saya kena naik BAS ke johor kan lepastu nak naik Bas ape plak untuk ke kempas? ada hotel tak kat sana? saya nak datang sehari lebih awal.. ada no. pakcik teksi yang anda kenal? hotel yang berdekatan?

mohon jasa baik tuan-puan. TQ.

KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU JOHOR BAHRU, LOT 8173, JALAN PERSIARAN KEMPAS BARU, 81200 JOHOR BAHRU, JOHOR
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
11-12-2013, 06:54 PM,
Post: #2
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
fahmi nak pergi KSKB?? Rage 2
we don't belong together
Reply
11-12-2013, 07:01 PM,
Post: #3
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
ye saye [Image: avatar_18723.jpg?dateline=1385314927]

mohon jasa baik abang SKL.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
11-12-2013, 07:49 PM,
Post: #4
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
naik BAS terus ke Larkin. ada je kat Medan Gopeng tu. Tak perlu transit ke KL.
Melainkan kalau tiket ke Larkin dah habis. GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
11-12-2013, 08:05 PM,
Post: #5
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
Medan gopeng xde da bas station..
Skang sume da tukar yg besar punya kat jelapang meru, Terminal Aman Jaya..
So dari meru amik bas terus ke jb je la fahmii..
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply
11-12-2013, 08:09 PM,
Post: #6
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
lupa...~Ok

tadi nak tulis..igt dah tukar ke aman jaya..entah la..otak ngan tangan ni, diorang tak nak bekerjasama Fuu!

tiket around rm60++ kan? ~Hmm
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
11-12-2013, 08:21 PM,
Post: #7
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
(11-12-2013, 07:49 PM)matz Wrote: naik BAS terus ke Larkin. ada je kat Medan Gopeng tu. Tak perlu transit ke KL.
Melainkan kalau tiket ke Larkin dah habis. GayFace

dah berhenti matrik dah Fuck That Shit . from kuala kangsar. Naik Bas larkin la ni eh? pastu teksi? sape ade kenal pakcik2 teksi yg baik2? no. hotel dsb?
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
11-12-2013, 08:31 PM,
Post: #8
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
(11-12-2013, 07:01 PM)XdeathX Wrote: ye saye [Image: avatar_18723.jpg?dateline=1385314927]

mohon jasa baik abang SKL.

skl pon pernah praktikal kat sana ;d

KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU JOHOR BAHRU, LOT 8173, JALAN PERSIARAN KEMPAS BARU, 81200 JOHOR BAHRU, JOHORv

Hmm nnti ada masa bole jumpa Troll 2
ni haa Allah pujuk kita
Spoiler:

Wasbir Ala Ma Yakuluun -
Bersabarlah terhadap apa yang mereka katakan. - AlMuzammil Ayat 10 Smile

Reply
11-12-2013, 08:37 PM,
Post: #9
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
(11-12-2013, 08:31 PM)0b0xed Wrote:
(11-12-2013, 07:01 PM)XdeathX Wrote: ye saye [Image: avatar_18723.jpg?dateline=1385314927]

mohon jasa baik abang SKL.

skl pon pernah praktikal kat sana ;d

KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU JOHOR BAHRU, LOT 8173, JALAN PERSIARAN KEMPAS BARU, 81200 JOHOR BAHRU, JOHORv

Hmm nnti ada masa bole jumpa Troll 2

apakah? :o
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
11-12-2013, 10:05 PM, (This post was last modified: 11-12-2013, 10:07 PM by shahril.)
Post: #10
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
why x naek ketepi? leh tido dngn selesa (gerabak kdng2 sejuk nk mmpos), tapi ada kantin (mahal nk mmpos), dan bilik air ;d x silap aku harga ketepi kdng2 1/4 dari harga ko naek bas, cuma ketapi nie orng duk kata slow la, tapi ok la berbanding dngn bas yng risiko pe sume lagi kan? Big Grin

p/s : saja nk pomot sbb aku klau nk gi KL dgn family mmng naek ketapi ja, selamat dan murah ;d
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
11-12-2013, 10:55 PM,
Post: #11
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
(11-12-2013, 10:05 PM)shahril Wrote: why x naek ketepi? leh tido dngn selesa (gerabak kdng2 sejuk nk mmpos), tapi ada kantin (mahal nk mmpos), dan bilik air ;d x silap aku harga ketepi kdng2 1/4 dari harga ko naek bas, cuma ketapi nie orng duk kata slow la, tapi ok la berbanding dngn bas yng risiko pe sume lagi kan? Big Grin

p/s : saja nk pomot sbb aku klau nk gi KL dgn family mmng naek ketapi ja, selamat dan murah ;d

ketapi tak syok. sujuk sangat. slow.. then susah nak tau stesyen kat mane :3 . nanti terlepas nanti tah sampai kot mane je. hehehe :p ape pun nice suggestion. ayah aku pun suruh naik ketapi.. tapi ak dah merasa dok dalam ketapi macam mana =Z
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
11-12-2013, 11:40 PM,
Post: #12
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
(11-12-2013, 10:55 PM)XdeathX Wrote: ketapi tak syok. sujuk sangat. slow.. then susah nak tau stesyen kat mane :3 . nanti terlepas nanti tah sampai kot mane je. hehehe :p ape pun nice suggestion. ayah aku pun suruh naik ketapi.. tapi ak dah merasa dok dalam ketapi macam mana =Z

xde la, pengalaman aku naek sorng2 dulu, dia akan kejutkan ko bila nk smpai ke tempat destinasi ko
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
11-12-2013, 11:49 PM,
Post: #13
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
siksa la naik KTM. berapa puluh stesen dia nak berhenti start dari Ipoh tu? GayFace

pemandangan pun tak best..kebun kelapa sawit, hutan..kebun kelapa sawit hutan...hutan...tiba2 ada bangunan tak siap..pastu hutan balik...sampai la ke johor GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-12-2013, 10:18 PM,
Post: #14
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
amik bas perak - jb, rasenye ade kot. kalau xde amik bas perak - kl/ kl - jb. dah sampai jb ( larkin ) turun pergi tempat taxi, pastu amik teksi pergi kempas. aku dah x belajar kat jb lagi, so x dapat nak tolong
Reply
25-12-2013, 08:46 AM,
Post: #15
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
bub bas , ako tak tau , kalau keta , ako tau la bub hari tuh pergi JB jumpa lixdo
Green ask Anthrax
Anthrax say Go Dai
Facepalm now my name Go Dai ~cr1
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Belajar Kata Arahan Linux dari Windows Command Prompt shahril 3 584 12-10-2013, 11:31 PM
Last Post: Rude
  salam maut dari anthrax! anthrax 21 2,052 08-12-2012, 01:30 PM
Last Post: SynSteady
  [HELP] Kebaikan hacking dari sudut economy b3nt0s 16 2,865 13-05-2012, 03:11 PM
Last Post: b3nt0s
  Ust Azhar Idrus- Beli Barang Dari Hacker th3phantom 49 6,344 12-04-2012, 11:05 AM
Last Post: hazard74
  buat duit cepat giler dari amazon.com hahaha (bukan internet marketing crap) mim0 1 644 30-01-2012, 12:19 PM
Last Post: sil
  Suara Dari Langit ? 84ngl4 7 3,501 28-01-2012, 08:09 PM
Last Post: sil
  Buy Nothind Day jangan beli ape2 dari Giant,TESCO,JUSCO Day 26th Nov mim0 38 5,808 24-12-2011, 03:22 PM
Last Post: sil
  buat daging dari taik pron3t 23 2,359 19-12-2011, 07:36 AM
Last Post: longjidin
  Gangguan TM Internet Dari 25 – 31 Julai parkerhanafi 20 2,699 23-07-2011, 12:14 PM
Last Post: ak47suk1
  IT Fair Stadium Perak Ipoh MrKroit 22 2,479 17-07-2011, 12:53 PM
Last Post: matz

Forum Jump: