Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
25-12-2013, 11:05 AM,
Post: #16
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
Perak tu nk naik dari stesen mana? Terminal Aman Jaya ke? or Kamunting ke? Klau x silap mmg ada bas Perak > JB. Klau xde pun lompat TBS dlu then dari TBS ke JB.

Klau nk naik KTM pun ok gak. Depends la klau naik KTM, santai skit la. Boleh rest, lagi selesa dari bas. Tapi downside dia lambat la sampai. Byk stesen pit stop. Klau bas, maybe stop dkt perhentian utama mcm KL @ TBS > Seremban > Melaka > JB. Jarang ada bas direct melainkan penuh penumpang 1 tmpat.

Oh jangka waktu Perak > JB dlm lingkungan 6/7-9 jam bergantung kepada speed bas & traffic. So klau dlm bas tu good luck. >.< (sakit pinggang nak kencing, lapar etc etc hahaha)
[Image: mw63E.gif]
Reply
25-12-2013, 02:00 PM, (This post was last modified: 25-12-2013, 02:02 PM by Codeshift3r.)
Post: #17
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
KTM ak dari kl sentral ke seremban dalam 2 jam 40 minit pon bontot dah kebas ROFL seat diorang mmg tak selesa tegak je gitu.Tak tau la kalau ko dapat gerabak lama..Tapi gerabak baru mmg cam tu style bontot kebas.

Tak tau la kalau tren yg jalan jauh tu lain sistemnya kalau kl-seremban mmg tiap2 30 min sekali.
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
26-12-2013, 12:11 PM,
Post: #18
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
sampai larkin naik teksi je pergi kempas..tak payah nak tel..ko pergi je kat jalan tempat bas keluar kat larkin tu nanti banyak pakcik teksi tunggu..kalau hotel kau try tanya cipanjb,paan dengan aceyraf..rumah dorang boleh dikatakan dekat jugak lah dengan kempas tu ;d
aku kne Troll Face dengan FieryCold dan UnKn0wN dan juga suhz Sad
~Berhati-hatilah dengan mereka~
Reply
26-12-2013, 12:31 PM,
Post: #19
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
hai.. ok nice dapat cara..

1.no hotel ngan no. phone pakcik teksi dah dapat
2.naik bas maju dari kk(perak) ke larkin(Jb)
3. berhenti dekat larkin call pakcik teksi
4. pastu pergi..

thanks semua yg share.. lastly ada orang nak tumpangkan aku gi sana.. jadi takder masalah. just ada masalah ngan hotel je la kot penuh..
thank you.. jasa anda dikenang.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
28-12-2013, 10:55 AM,
Post: #20
RE: Perjalanan Dari Perak ke Johor Bahru
hotel penuh...cari homestay murah2 ~Hmm
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Belajar Kata Arahan Linux dari Windows Command Prompt shahril 3 497 12-10-2013, 11:31 PM
Last Post: Rude
  salam maut dari anthrax! anthrax 21 1,862 08-12-2012, 01:30 PM
Last Post: SynSteady
  [HELP] Kebaikan hacking dari sudut economy b3nt0s 16 2,695 13-05-2012, 03:11 PM
Last Post: b3nt0s
  Ust Azhar Idrus- Beli Barang Dari Hacker th3phantom 49 6,007 12-04-2012, 11:05 AM
Last Post: hazard74
  buat duit cepat giler dari amazon.com hahaha (bukan internet marketing crap) mim0 1 584 30-01-2012, 12:19 PM
Last Post: sil
  Suara Dari Langit ? 84ngl4 7 3,353 28-01-2012, 08:09 PM
Last Post: sil
  Buy Nothind Day jangan beli ape2 dari Giant,TESCO,JUSCO Day 26th Nov mim0 38 5,437 24-12-2011, 03:22 PM
Last Post: sil
  buat daging dari taik pron3t 23 2,178 19-12-2011, 07:36 AM
Last Post: longjidin
  Gangguan TM Internet Dari 25 – 31 Julai parkerhanafi 20 2,454 23-07-2011, 12:14 PM
Last Post: ak47suk1
  IT Fair Stadium Perak Ipoh MrKroit 22 2,247 17-07-2011, 12:53 PM
Last Post: matz

Forum Jump: