Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yes 4g Go Dongle :D
11-12-2013, 03:26 PM, (This post was last modified: 11-12-2013, 03:39 PM by KukuBesi.)
Post: #1
Yes 4g Go Dongle :D
waktu nak bli dulu, mcm2 perkara baik aku dengar pasal Yes 4g Go Dongle ni...

time dah ade mcm2 pulak problem nye..

Problem paling ketara adalah

1) quota yang tak tahu apa pasal laju benor turun padahal:-
i)xbukak video,
ii) xdownload
iii)xxx Rage 1

2) Linenye, kat umah aku memang dapat, bawak je g tempat lain Me Gusta



syok2 aku mengoogle jumpa pula satu page kat FB:-

Nin Dia


haihs~ nak ada internet sendiri pon syusyah.... OK

*bayangkan beli hari sabtu 7/12/13 hari ni 11/12/13 Rage 1 quota mula2 ada 2.5gb skrg 300mb.. bukak fb, main game kat y8 main trav x tgk video x download *sikit2 tu ada la* tinggal banyak itu aje quota nye... Rage 2
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
11-12-2013, 03:41 PM,
Post: #2
RE: Yes 4g Go Dongle :D
selama saya guna yes 4g, xde masalah macam ni.
malah saya rasa yes 4g ni la broadband paling ok.
pernah guna digi, celcom, maxis and even penipu one GayFace.
tp yes gak yg bagus. speed ok.
tp mmg mahal sikit. tp ok la kan x buat pening kepala.

maybe awak ada background service yg gunakan bandwidth secara berterusan.
cuba check.
we don't belong together
Reply
11-12-2013, 03:44 PM,
Post: #3
RE: Yes 4g Go Dongle :D
(11-12-2013, 03:41 PM)SKL Wrote: selama saya guna yes 4g, xde masalah macam ni.
malah saya rasa yes 4g ni la broadband paling ok.
pernah guna digi, celcom, maxis and even penipu one GayFace.
tp yes gak yg bagus. speed ok.
tp mmg mahal sikit. tp ok la kan x buat pening kepala.

maybe awak ada background service yg gunakan bandwidth secara berterusan.
cuba check.

nak check macam mana?? AJAR PLEASE! Rage 1
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
11-12-2013, 04:19 PM,
Post: #4
RE: Yes 4g Go Dongle :D
try guna net limiter.. buat observation sikit..
boleh juga guna netstat -no tgk mana connection yg terbuka berpanjangan.
we don't belong together
Reply
11-12-2013, 05:12 PM,
Post: #5
RE: Yes 4g Go Dongle :D
SKL dah guna YES berapa lama? ~Hmm

btw, member-member (plural) aku yang guna YES sebelum ni, semua dah berpaling tadah, tak guna YES dah. GayFace
Kenapa? entah..tanya la diorang.

*saje je nak bagi tau..kbai

GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
11-12-2013, 06:05 PM,
Post: #6
RE: Yes 4g Go Dongle :D
kalau rumah dekat2 dgn sekolah ok je line yes ni
Reply
11-12-2013, 06:11 PM,
Post: #7
RE: Yes 4g Go Dongle :D
(11-12-2013, 05:12 PM)matz Wrote: SKL dah guna YES berapa lama? ~Hmm

btw, member-member (plural) aku yang guna YES sebelum ni, semua dah berpaling tadah, tak guna YES dah. GayFace
Kenapa? entah..tanya la diorang.

*saje je nak bagi tau..kbai

GayFace

ye ke . so far member aku yes nea okay ja , so fast so good , kalau kes mcm nea yes maybe aku setuju ada program background yg running .

kdg2 byk sebb bukan sebb dongle tu jea wat connection tu jadi lembab Fuck That Shit ,
Reply
11-12-2013, 06:51 PM,
Post: #8
RE: Yes 4g Go Dongle :D
tumpang lalu,sape ad nk jual yes 4g dongle murah2 pm aku Kih3
ini sirius
Reply
11-12-2013, 07:27 PM,
Post: #9
RE: Yes 4g Go Dongle :D
aku guna yes & vpn.. kalau semangat mendonlot tu mencanak.. sehari berpuluh gb jgk la... speed idm sodap 2.4mbps..

aku guna dgn id 1bestari free 200mb bulan2 + vpn rm5 .. so total kos sebulan rm5
kalau xder.. sebulan topap 10 utk validity yes id & vpn rm 5.. cukup la.. rm 15 sebulan..
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
11-12-2013, 07:30 PM,
Post: #10
RE: Yes 4g Go Dongle :D
(11-12-2013, 07:27 PM)holysatan Wrote: aku guna yes & vpn.. kalau semangat mendonlot tu mencanak.. sehari berpuluh gb jgk la... speed idm sodap 2.4mbps..

aku guna dgn id 1bestari free 200mb bulan2 + vpn rm5 .. so total kos sebulan rm5
kalau xder.. sebulan topap 10 utk validity yes id & vpn rm 5.. cukup la.. rm 15 sebulan..

vpn mana? nak try la GayFace
we don't belong together
Reply
11-12-2013, 08:10 PM,
Post: #11
RE: Yes 4g Go Dongle :D
ak beli itu celcom 1Malaysia,i think near my place coverage of celcom too bad. open one thing so slow.....YES 4G how much one month and quota
i have fun in this tbd. all the problem are solved with other member Troll 2
Reply
11-12-2013, 08:16 PM,
Post: #12
RE: Yes 4g Go Dongle :D
(11-12-2013, 07:27 PM)holysatan Wrote: aku guna yes & vpn.. kalau semangat mendonlot tu mencanak.. sehari berpuluh gb jgk la... speed idm sodap 2.4mbps..

aku guna dgn id 1bestari free 200mb bulan2 + vpn rm5 .. so total kos sebulan rm5
kalau xder.. sebulan topap 10 utk validity yes id & vpn rm 5.. cukup la.. rm 15 sebulan..


tolong terangkan dengan panjang lebar wahai saudara ku yang kusayangi muahh!Challenge Accepted

*x faham

(11-12-2013, 08:10 PM)Yuhang9 Wrote: ak beli itu celcom 1Malaysia,i think near my place coverage of celcom too bad. open one thing so slow.....YES 4G how much one month and quota


rm 68 + 4gb = excelent speed. but this yes eat my quota so fast like some one hungry get 1 kfc chicken Rage 1
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
11-12-2013, 08:49 PM,
Post: #13
RE: Yes 4g Go Dongle :D
Really ?? Celcome too lousy!
i have fun in this tbd. all the problem are solved with other member Troll 2
Reply
11-12-2013, 09:32 PM,
Post: #14
RE: Yes 4g Go Dongle :D
yes mmg mahal kalau rate data dia.. utk prepaid lah..
nk tgk rate kt website dia..

utk prepaid versi baru.. kene topap sekurang2 sekali dalam 45 hari.. kalau x topap id yes kene terminate.. minimum topap yg di sediakan rm10..

kalau topap dah habis.. still boleh bukak website yes.. loophole ni boleh bypass guna vpn..

yg aku pernah guna epahngivpn & sonicvpn.. so bila topap dah habis.. still boleh online kalau guna vpn..

ape lg nk cerite? yg ni aku guna dongle.. utk huddle & zoom aku xpernah try sebab miskin poorfag xmampu nk beli.. :v

so kos mcm aku tulis kt atas tu.. lagi baik sape ade 1bestari (murid, parents & guru) xpayah topap bulan utk valid kan id sebab dalam setahun yes bg free 200mb tiap2 bulan.. yg kene topap tu yg guna yes id prepaid..

aku pon xtau ape yg aku cerita Fuck That ShitFuck That ShitFuck That ShitFuck That Shit
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
11-12-2013, 10:39 PM,
Post: #15
RE: Yes 4g Go Dongle :D
Ak nak beli utk pergi luar guna 4G,tak mungkin guna di rumah. Rumah sudah ada internet,nak pergi luar guna sahaja. So mesti cari satu yang bagus coverage dan speed yang ok
i have fun in this tbd. all the problem are solved with other member Troll 2
Reply


Forum Jump: