Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FYP Network
03-12-2013, 04:40 PM,
Post: #1
FYP Network
salam, aku tengah nak buat fyp untuk network. Aku bercadang nak buat FTP server dan aku nak tahu apa yg perlu utk buat ftp server dan hostingkannya, maksudnya dari luar boleh connect juga(external conection). Benda yang aku nak tahu;

1. OS(kalau blh linux)
2. software
3. kos yang perlu.
4. ataupun korang ada cadangan lain pasal fyp.

sebelum ni aku pernah buat ftp server untuk saja -saja jer guna windows 7 tapi hanya internel sahaja boleh connect.

p/s: maaf kalau aku salah post topic. Smile

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
"Software is like sex, it's better when it's free." -Linus Torvalds
Reply
03-12-2013, 08:27 PM,
Post: #2
RE: FYP Network
nak buat ftp server sendiri ke?
kalau setup ftp server boleh la tlg.
kalau buat taktau la
Reply
05-12-2013, 09:14 AM,
Post: #3
RE: FYP Network
bagi aku, FYP network..ko boleh buat

- nagios system
- network monitoring system
Reply
05-12-2013, 09:18 AM,
Post: #4
RE: FYP Network
biar betul buat fyp setup ftp..
Reply
05-12-2013, 11:14 AM, (This post was last modified: 05-12-2013, 11:15 AM by pumpkids.)
Post: #5
RE: FYP Network
my friends ada buat ini mcm tapi kategori secure ftp+vpn.. objective dia ftp la kut buat file sharing (upload/download) yg secure melalui ftp.. internal/external boleh jalan..
sy nk buat xtau.. bagi idea je tau.. hehe..
[Image: pumpkids]
Reply
05-12-2013, 07:18 PM,
Post: #6
RE: FYP Network
(03-12-2013, 04:40 PM)Ikimono Wrote: salam, aku tengah nak buat fyp untuk network. Aku bercadang nak buat FTP server dan aku nak tahu apa yg perlu utk buat ftp server dan hostingkannya, maksudnya dari luar boleh connect juga(external conection). Benda yang aku nak tahu;

1. OS(kalau blh linux)
2. software
3. kos yang perlu.
4. ataupun korang ada cadangan lain pasal fyp.

sebelum ni aku pernah buat ftp server untuk saja -saja jer guna windows 7 tapi hanya internel sahaja boleh connect.

p/s: maaf kalau aku salah post topic. Smile

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2

memandangkan awak dah pernah buat ftp server dalam LAN, saya rasa apa yg awak perlukan skrg hanya dynamic DNS seperti no-ip untuk akses dari external.
yg lain dah siap.
we don't belong together
Reply
05-12-2013, 10:42 PM,
Post: #7
RE: FYP Network
(05-12-2013, 09:18 AM)Stalker Wrote: biar betul buat fyp setup ftp..

aku setuju..sbb mcm senang sgt..ak yg bkn bdk it pun reti ;d
Reply
06-12-2013, 10:03 AM,
Post: #8
RE: FYP Network
(05-12-2013, 10:42 PM)Muhammad Wrote:
(05-12-2013, 09:18 AM)Stalker Wrote: biar betul buat fyp setup ftp..

aku setuju..sbb mcm senang sgt..ak yg bkn bdk it pun reti ;d

LOL untuk fyp ke?
gila senang fyp dye..
selalu fyp ni memeningkan kepala..
baik buat something that's more challenging macam setup router guna freebsd ke..
just an idea.. tp setup ftp mmg mcm x sesuai utk jadi projek fyp.
we don't belong together
Reply
06-12-2013, 12:11 PM,
Post: #9
Re: FYP Network
Ftp mcm xbrape nk ok n kena reject, sbb terlalu simple...so ade cadangan x?

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
"Software is like sex, it's better when it's free." -Linus Torvalds
Reply
06-12-2013, 03:03 PM,
Post: #10
RE: FYP Network
kat atas tu dah bg satu cadangan Zzzz
we don't belong together
Reply
06-12-2013, 08:36 PM,
Post: #11
RE: FYP Network
Cadangan aku:

1. Beli Raspberry Pi - http://www.raspberrypi.org/
2. Study mcm mana nak jadikan Raspberry Pi sbg FM Transmitter - http://www.icrobotics.co.uk/wiki/index.p...ransmitter
3. Ubahsuai program PiFM tu supaya boleh play MP3 file


Kalau dah berjaya, bagi kat aku Troll 2 GayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFace
Reply
06-12-2013, 09:24 PM,
Post: #12
RE: FYP Network
(06-12-2013, 08:36 PM)Muhammad Wrote: Cadangan aku:

1. Beli Raspberry Pi - http://www.raspberrypi.org/
2. Study mcm mana nak jadikan Raspberry Pi sbg FM Transmitter - http://www.icrobotics.co.uk/wiki/index.p...ransmitter
3. Ubahsuai program PiFM tu supaya boleh play MP3 file


Kalau dah berjaya, bagi kat aku Troll 2 GayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFace

Tak tau pulak boleh buat FM transmitter tanpa hardware tambahan... kena cuba ni!!! tq!
[Image: 1Z3i3.jpg]
Reply
06-12-2013, 10:21 PM,
Post: #13
RE: FYP Network
(06-12-2013, 08:36 PM)Muhammad Wrote: Cadangan aku:

1. Beli Raspberry Pi - http://www.raspberrypi.org/
2. Study mcm mana nak jadikan Raspberry Pi sbg FM Transmitter - http://www.icrobotics.co.uk/wiki/index.p...ransmitter
3. Ubahsuai program PiFM tu supaya boleh play MP3 file


Kalau dah berjaya, bagi kat aku Troll 2 GayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFace

kalau convert on-the-fly aci tak? LOL

Code:
http://bytesare.us/cms/index.php/geeky-toys/pi-as-fm-radio-mp3-transmitter
[Image: sudoes.png]
Reply
06-12-2013, 10:37 PM,
Post: #14
RE: FYP Network
(06-12-2013, 10:21 PM)red_fox Wrote:
(06-12-2013, 08:36 PM)Muhammad Wrote: Cadangan aku:

1. Beli Raspberry Pi - http://www.raspberrypi.org/
2. Study mcm mana nak jadikan Raspberry Pi sbg FM Transmitter - http://www.icrobotics.co.uk/wiki/index.p...ransmitter
3. Ubahsuai program PiFM tu supaya boleh play MP3 file


Kalau dah berjaya, bagi kat aku Troll 2 GayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFaceGayFace

kalau convert on-the-fly aci tak? LOL

Code:
http://bytesare.us/cms/index.php/geeky-toys/pi-as-fm-radio-mp3-transmitter


ok tq! Kih3
Reply
06-12-2013, 11:53 PM,
Post: #15
RE: FYP Network
menjadila Big Grin, boleh tahan jauh...

Sini pun ad sorang kawan fyp dia ftp + remote desktop...
[Image: 1Z3i3.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  dual network shah_acap 0 290 03-12-2013, 03:50 PM
Last Post: shah_acap
  My network adapter is not found Yuhang9 21 1,578 07-11-2013, 06:27 PM
Last Post: akuks
  vmware dalam network besar mattut 17 2,047 21-07-2013, 03:06 AM
Last Post: c0ff33
  Product n service network analysis Ikimono 1 457 14-01-2013, 08:14 AM
Last Post: protocolunique
  network yang sesuai untuk hacking Timon 30 10,392 19-12-2012, 02:39 PM
Last Post: kobislama
  [WTA] Software seakan-kan "network place" whcool 6 827 07-11-2012, 05:48 PM
Last Post: Sakaratul
Thumbs Up Open, Free and Neutral Network Internet for everybody algorithm 1 546 14-10-2012, 05:48 PM
Last Post: shahril
Exclamation network to server storage penthagon 15 2,162 20-03-2012, 11:49 PM
Last Post: zahir

Forum Jump: