Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SkyBox VS Astro VS HyppTV
29-11-2013, 09:09 AM, (This post was last modified: 29-11-2013, 09:30 AM by whcool.)
Post: #1
SkyBox VS Astro VS HyppTV
Assalamualaikum

Tujuan saya membuat thread ini adalah ingin mengajak kepada semua ahli tbd untuk membincangkan tentang kebaikan ketiga2 perkara tersebut serta manakah yang terbaik untuk plan tv sejak kebelakangan ini bill astro naik Smile .

Dan juga , apa tips2 dari pada otai2
mana plan yang sesuai dan murah ? .

Bagaimana Hypptv ini berfungsi ?
adakah ia seperti streaming video sperti website youtube/papi dah sebagainya ? ;d
adakah channel HyppTV sama channel siaran astro ?

Apakah kelebihan kekurang skybox ?
kat mana nak langgan skybox ?
adakah ia selamat ?

Terima kasih.

Sekian Ikhlas daripada ;
whcool
[Image: banner.png]
Reply
29-11-2013, 09:17 AM,
Post: #2
RE: HyppTV VS Astro
ni pandangan aku .

Advantage :
byk .. mcm tv alhijrah / National Geo / Sukan / History / tidak kurang juga Entertiment.


Disadvantage :
terlalu banyk disadvantage terutamanya siarang ulang2 nyampah aku tgk hari2 benda sama je.... tapi yang paling teruk kenapa terlalu banyak HIBURAN .
mcm kisah2 bercinta yg entah apa2 tuh.. minggu ni kisah cinta esok kisah cinta lusa kisah cinta... then nyanyi pon sama.. haizz mcm xde keja lain dah nak buat profit.. itu saja dari ku. dan padangan ku
[Image: logo.png]
Reply
29-11-2013, 10:29 AM, (This post was last modified: 29-11-2013, 10:32 AM by 0b0x3d.)
Post: #3
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
sopan betul whcool ni ;d

btw aku suggest SkyBox je ;d

kenapa perlu bayar mahal Hmm ;d

klau kau jenis yang suke menghafal jalan cerita anime2 ni Facepalm mcm adek aku ;d better kau pilih astro ~cr1 siaran ulangan satu hari smpai 3 kali Troll 2 belum lagi esok harinya Zzzz
ni haa Allah pujuk kita
Spoiler:

Wasbir Ala Ma Yakuluun -
Bersabarlah terhadap apa yang mereka katakan. - AlMuzammil Ayat 10 Smile

Reply
29-11-2013, 11:06 AM,
Post: #4
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
kat mne nak beli skybox tu Hmm
[Image: banner.png]
Reply
29-11-2013, 12:47 PM, (This post was last modified: 29-11-2013, 03:00 PM by fatah.)
Post: #5
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
Yang aku tau HyppTV ni perlukan UniFi

[TELEKOM NETWORK]->Fibre/VDSL2 -VLAN500-> PPPoE -> IPTV-VLAN600 -Multicast/IGMP-> HyppTV Box (RTP???Encrypted??? kut)

Astro Fibre tak pasti
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
29-11-2013, 03:17 PM, (This post was last modified: 29-11-2013, 03:18 PM by Muhammad.)
Post: #6
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
Skybox paling jimat

1. Kos Skybox:
Astro Dish - RM70
Skybox decoder + cable - RM350
Cline utk semua astro channel termasuk Astro First & Astro On Demand - RM300 setahun
Internet Unifi dari Jiran utk dapatkan Cline - Free GayFace

Total - RM720 utk tahun pertama, RM300 utk tahun berikutnya

2. Kos Astro:
Astro Dish + Decoder - RM100
Astro SuperPack 3 - RM155 sebulan X 12 bulan - RM1860

Total - RM1960 utk tahun pertama, RM1860 utk tahun berikutnya


3. Kos HyppTV
Line Unifi VIP5 - RM150 sebulan X 12 bulan - RM1800
Hanya dapat 22 channel je kot

Total - RM1800 setahun



GayFace . Aku guna solution no. 1 GayFace
Reply
29-11-2013, 06:23 PM,
Post: #7
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
Tapi Skybox selalu nak scramble. walau mahu pilih astro lagi best pilih skybox mudah sikit. Skybox perlu beli box itu sahaja,call dia tunjuk cara fix channel.senang
i have fun in this tbd. all the problem are solved with other member Troll 2
Reply
29-11-2013, 07:12 PM,
Post: #8
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
(29-11-2013, 03:17 PM)Muhammad Wrote: Skybox paling jimat

1. Kos Skybox:
Astro Dish - RM70
Skybox decoder + cable - RM350
Cline utk semua astro channel termasuk Astro First & Astro On Demand - RM300 setahun
Internet Unifi dari Jiran utk dapatkan Cline - Free GayFace

Total - RM720 utk tahun pertama, RM300 utk tahun berikutnya

2. Kos Astro:
Astro Dish + Decoder - RM100
Astro SuperPack 3 - RM155 sebulan X 12 bulan - RM1860

Total - RM1960 utk tahun pertama, RM1860 utk tahun berikutnya


3. Kos HyppTV
Line Unifi VIP5 - RM150 sebulan X 12 bulan - RM1800
Hanya dapat 22 channel je kot

Total - RM1800 setahun



GayFace . Aku guna solution no. 1 GayFace

Memandangkan kau guna skybox ? kat mne nak dapatkan perkhidmatan skybox ni ? yang trusted boss ,
dan skybox ni boleh bertahan lama ke Hmm
dan dia guna internet untuk steam TV ?
so internet akan di guna utk stream TV dan pengguna lain jadi slow la ?
mohon pencerahan =)

salam magrib.
[Image: banner.png]
Reply
29-11-2013, 09:12 PM, (This post was last modified: 29-11-2013, 09:13 PM by anthrax.)
Post: #9
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
tapi skybox bila astro buat updated mesti kau dapat tgk logo duit je ;d
aritu astro update dekat sebulan dari hari kedua puasa sampai raya ke berapa tah ;d

sampai skrg aku x jumpa penjual yg boleh jami 100% no logo duit

astro best , first tokan2 skybox x berani janji Sad

speed internet x perlu laju ~Mg aku rasa x sampai 20kbps pon die pakai ROFL

kelebihan skybox tembak set luar ~Lol
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
29-11-2013, 11:03 PM,
Post: #10
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
skybox pakai 10kbps je, ada kwn sy yg jadi ejen skybox ni..
skybox ni muncul hasil hekes dari sabah or sarawak..
skybox byk versi( nama: skybox, dreambox etc..)setiap negeri ada ejen nya, klau nk pakai kena gtau kt ejen ni..xpun klau anda tahu kepala besar yg buat skybox ni bleh col direct tpi dia akan serahkan jugk kt ejen negeri yg anda menetap..
yuran sebulan xsilap 30 or 60 ringgit..yg pasti lebih murah dri astro dan semua channel ada..
dri segi scramble or masalah lain biasa lah sbb anda tau la kan ni bisnes hekes..
;d
Hmm
Reply
30-11-2013, 01:00 AM,
Post: #11
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
aku punya provider jarang2 scramble ;d. setakat ni ak berpuas hati Big Grin
Reply
30-11-2013, 05:53 AM,
Post: #12
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
share contact ngn aku pls Muhammad Big Grin..leh aku subscribe
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
30-11-2013, 09:24 AM, (This post was last modified: 30-11-2013, 09:24 AM by whcool.)
Post: #13
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
kalau guna piring astro yang sudah ada tak ble ke ? (ada penah langgan astro bion)
decoder mmng kne guna dia punya la.
pasang kat kedai makan boleh tak Hmm ;d

dan share la ko punyer provider tu muhammad ;d
[Image: banner.png]
Reply
30-11-2013, 02:13 PM,
Post: #14
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
selalu provider power2 die org jual dkt org kenal je so sila tangkap muhammad LOL

skrg budak2 semua sebok tembak thailand ROFL
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
30-11-2013, 05:46 PM,
Post: #15
RE: SkyBox VS Astro VS HyppTV
(29-11-2013, 07:12 PM)whcool Wrote: Memandangkan kau guna skybox ? kat mne nak dapatkan perkhidmatan skybox ni ? yang trusted boss ,
dan skybox ni boleh bertahan lama ke Hmm
dan dia guna internet untuk steam TV ?
so internet akan di guna utk stream TV dan pengguna lain jadi slow la ?
mohon pencerahan =)

salam magrib.

cmne skybox berfungsi tu dulu dh ada dkt thread tbd, nape x search dulu? ;d

nie post tersebut : http://w3.tbd.my/thread-13833-post-16319...#pid163199
[Image: OmDM2yf.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Discuss tentang Skybox akiraro 51 8,312 25-08-2013, 01:47 PM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  [Ask] Skybox or yang sewaktu dengannya. pijat 13 2,377 08-12-2012, 06:38 PM
Last Post: FieryCold

Forum Jump: