Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
26-11-2013, 08:15 AM,
Post: #1
Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
Berdasarkan pemerhatian, kebelakangan ini budak-budak aku ramai yang join Skim Cepat Kaya versi Pelaburan Minyak.

Diorang dijanjikan dengan pulangan bulanan hasil pelaburan diorang sebanyak RM1,300++.

Kalau dapat cari 'orang bawah', akan dapat komisen.

Aku percaya, korang juga mesti ada member lain yang promote benda sama kan?

Btw, jangan terpedaya dengan janji-janji manis manusia seperti itu.
Untuk mengelakkan dari ditipu, saudara/saudari cekebom-cekebom boleh periksa sama ada syarikat tersebut berdaftar atau tidak dengan SSM

http://www.sc.com.my/list-of-unauthorise...viduals/#f

Btw, entiti yang budak-budak aku join ni : http://futurebarrel.com/v3/site/about

*ayat manis dalam website dia pun, aku rasa dia google je k ~Kih3
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
26-11-2013, 08:59 AM,
Post: #2
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
thx share ^^ dud ;d
ni haa Allah pujuk kita
Spoiler:

Wasbir Ala Ma Yakuluun -
Bersabarlah terhadap apa yang mereka katakan. - AlMuzammil Ayat 10 Smile

Reply
26-11-2013, 10:16 AM,
Post: #3
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
tu hyip je..memula dpt..last2 xdpt ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
26-11-2013, 02:06 PM,
Post: #4
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
HYIP je tu...
lagi teruk dari MLM
dah puas aku gaduh kt carigold..
tapi hati keras xnk terima nasihat..
sampai ustaz zaharuddin & UAI pon dia label sesat & hiler sebab bg komen yg diorang x suke psl FBC
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
26-11-2013, 03:06 PM,
Post: #5
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
lulz ku tengok member2 dulu pernah terkene
sekarang langsung tak brani nak masuk campur bende2 camni

p/s: zaman2 ku sekolah dulu femes bende ni, 5/6 tahun lepas
Smile jgn ban saye. ade silap tulun tunjukan Smile
Reply
28-11-2013, 10:18 AM,
Post: #6
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
adakah ini termasuk dalam skim cepat kaya ? Hmm

https://www.facebook.com/janaincomelumayan
https://www.iphytoscience.com

trusted or scam ! ?
[Image: banner.png]
Reply
28-11-2013, 11:24 AM,
Post: #7
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
http://www.1whp.net/
ni trusted x ? ~Hmm
kawan ak x abis sruh ak masuk Zzzz
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
28-11-2013, 09:13 PM,
Post: #8
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
guna akal la,sapa yg sanggup bg untung lipat2 kali ganda free2 camtu je..
baik diorang mkn sorang2...
Hmm
Reply
29-11-2013, 12:14 AM, (This post was last modified: 29-11-2013, 12:20 AM by Codeshift3r.)
Post: #9
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
Salam.Sy cuma nak kongsi pengalaman pasal skim pelaburan dan apa2 jenis MMO scheme
online.Ada perlaburan yang legit dan ada yang tak.Contoh kalau perlaburan yang 100% scam adalah perlaburan yang :

1.Menjanjikan pulangan yang besar
2.Ada unsur2 system pyramid & mlm

Setakat ni ak ad join PTC macam Adf.ly dan Clixsense dan mmg diorang legit dan dah lama establish dalam industri PTC.PTC ni mmg tak untung,bayangkan korang dapat duit melalui tengok ads sahaja... tapi 1 ads dia bayar 0.001USD kalau MYR dalam 0.0032sen sahaja.Sehari kalau user malaysia limit dalam 20-30 ads (bergantung kepada website) jadi 1 hari boleh dapat 0.064 sen shj.Jadi memang masuk akal la diorang dapat bayar members diorang dari duit ads sponser.

advertiser --bayar-> Clixsense --Bayar-> User -- Tengok ads -> (Ads dari advertiser)

Jadi maknanya Kita jadi pekerja untuk Clixsense.Clixsense dibayar oleh advertiser untuk dapatkan orang untuk tengok ads mereka.Jadi Clixsense adalah orang tengah yang berfungsi mengatur dan membekalkan iklan dari advertiser kpd user.Contoh Nike bayar clixsense RM10 untuk siarkan 10 ads.Clixsense bayar user RM8 bila user view ads nike kat site Clixsense.

Kalau investment pulak macam binary trading mmg legit dan boleh buat duit.Kita cuma perlu teka stock apa yng naik dan yang turun.Then,duit kita yang dipegang brooker akan diguna untuk beli stock..kalau naik.. untung kalu turun rugi.
Binary trading ni lagi kurang risiko.Jadi bila rugi tak la rasa sangat.Dan untung pon kurang sket la.Yang ni pon kena pandai pilih brooker.Pilih kompeni yang high reputation..research kompeni dulu..tengok review dari orang/site lain.
Kompeni tu customer support macam mana,cashout ada yang pernah lambat ke,minimum cashout limit dsb.Selalu minimum investment around package 200USD (640MYR)

Apa2 pon sebelum masuk research dulu.Company background,review,payment proof,cari kalau ada user report scam pasal site tu.Dan utamakan kompeni yang
dah lama establish.Sebab ada banyak kes kompeni baru 1~2 tahun tutup dan duit user burn camtu je.Kalu site yang lama dah establish 5~8 tahun kita yakin sistem diorang boleh bayar user dan diorang sendiri boleh buat untung.
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
29-11-2013, 03:04 PM,
Post: #10
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
korang cek je kat sini...

Code:
Call our General Line: 603-6204 8000 or , e-mail us at cau@seccom.com.my
Reply
31-12-2013, 04:52 PM, (This post was last modified: 31-12-2013, 04:53 PM by matz.)
Post: #11
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
Pegi exam tadi, dapat berita sedih,
budak fakulti aku jadi gila sebab main skim ni, (petro sains ke ape ntah..tapi sains la bunyi dia).

Sebelum jadi gila, dia tak tidur 7 hari. Dok buat benda ni,,cari orang ke ape ntah.
Semalam, jadi gila terus..pukul2 orang, cakap tak berhenti, kata duit tuhan dia..

Member2 tak boleh buat ape, call polis.
Lastnya, tangan kena gari, ambulans bawak pergi hospital.

Entah apa perasaan dia nanti bila tau anak dia jadi gila mcm tu sekali.

------
Masuk U, belajar k. Nak business pun, as part time, bukan full time.
Dah habis study, buat la business sampai mati pun. Zzzz

lepas ni jumpa mastermind skim cepat kaya, bagi kaki je Zzzz

kbai,
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
31-12-2013, 05:05 PM,
Post: #12
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
dekat fb aku, sape yng kerap sngt promote benda bodoh mcm skim cepat kayap tu, butang unfriend akan automatik ditekan ;d
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
31-12-2013, 05:18 PM,
Post: #13
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
dulu kecik2,,orang kata si fulan pandai tapi jadi gila sebab tension masuk U.
Aku tak berapa dapat nak hadam kenapa belajar pun boleh jadi gila.

Tadi, tengok rakaman budak tu jadi gila, baru dapat hadam macam mana orang normal tiba-tiba boleh jadi gila.

Sepanjang aku kenal dia, dia macam biasa je..kira budak baik la jugak. OK
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
31-12-2013, 05:25 PM,
Post: #14
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
(31-12-2013, 05:18 PM)matz Wrote: dulu kecik2,,orang kata si fulan pandai tapi jadi gila sebab tension masuk U.
Aku tak berapa dapat nak hadam kenapa belajar pun boleh jadi gila.

Tadi, tengok rakaman budak tu jadi gila, baru dapat hadam macam mana orang normal tiba-tiba boleh jadi gila.

Sepanjang aku kenal dia, dia macam biasa je..kira budak baik la jugak. OK

pm aku link rakaman nya matz ~Ok
Reply
31-12-2013, 05:32 PM,
Post: #15
RE: Jangan Tertipu Dengan Skim Pelaburan
takde link..tgk kat phone..
rasanya tak share kat internet kot..kesian k..member sendiri ~Ok
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Forum Jump: