Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nak limit bandwith usage Streamyx
24-11-2013, 07:34 PM,
Post: #1
Nak limit bandwith usage Streamyx
Salam, ada budak rumah aku ni kaki benar streaming. Kadang lagu je pun, dia tak pernah simpan mp3 ke ape. Nak dengar lagu, bukak youtube stream. Dekat 24 jam pasang lagu, tiap2 hari. Tah banyak mana dari mana dia sebat playlist, rajin plak buat kat situ. Tapi kat dalam laptop takde simpan sendiri plak. Padahal lagu2 sama je duk ulang2. Rage 2

Enuf ranting. So problem aku internet memang jadi taik la. So camne nak limitkan bandwith dia a? Bukan bandwith sume orang, tapi bandwith dia je. Ada cara? Sebab sekarang ni aku limitkan user yang connect kepada internet ni pakai MAC address.
[Image: 2819320332_zps3a75fe14.png]
[Image: 8df84e84.gif]

Reply
24-11-2013, 11:35 PM,
Post: #2
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
rasanya boleh set kat router limit bandwidth untuk setiap ip/mac so set kat sana la.. tp x semua router ada features tu.. kalau router awak x support features tu, try flsah guna firmware lain macam openwrt or ddwrt.
we don't belong together
Reply
25-11-2013, 12:29 AM,
Post: #3
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
suggest je kat dia guna spotify nk dengar lagu.. xguna bnyk sgt bandwidth.. xD~
[Image: pumpkids]
Reply
25-11-2013, 01:45 AM,
Post: #4
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
(24-11-2013, 11:35 PM)SKL Wrote: rasanya boleh set kat router limit bandwidth untuk setiap ip/mac so set kat sana la.. tp x semua router ada features tu.. kalau router awak x support features tu, try flsah guna firmware lain macam openwrt or ddwrt.

aku guna router innacomm
tak tau cane nak setting, dah try carik kat dalam control panel tapi tak jumpa.. haha..
[Image: 2819320332_zps3a75fe14.png]
[Image: 8df84e84.gif]

Reply
25-11-2013, 01:50 AM,
Post: #5
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
default innacom maybe xde.. try flash router tu guna ddwrt tgk..
we don't belong together
Reply
25-11-2013, 02:20 AM,
Post: #6
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
ddwrt leh install kt semua router kew?

leh tarok dlm dsl-260b tak? yg stimix bgi.
[Image: 0K35v.png]
Reply
25-11-2013, 02:22 AM,
Post: #7
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
poison je mac addr dia.. bg dia xleh on.. bila dia tak bukak youtube, bg balik access internet.. bila dia bukak youtube, poison blk.. bg die rase "youtube ni ade problem ah, xnk pakai lah" hehe works for me
Reply
25-11-2013, 05:36 AM,
Post: #8
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
(25-11-2013, 02:22 AM)Stalker Wrote: poison je mac addr dia.. bg dia xleh on.. bila dia tak bukak youtube, bg balik access internet.. bila dia bukak youtube, poison blk.. bg die rase "youtube ni ade problem ah, xnk pakai lah" hehe works for me

lol good idea ;d
Reply
25-11-2013, 06:37 AM, (This post was last modified: 25-11-2013, 06:47 AM by whcool.)
Post: #9
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
apa kata kau download kan lagu yang beliau suka tu ;d
selepas itu berkata " aku ada hadiah utk kau =)" sambil tunjuk lagu kegemaran beliau..


btw , Cuba guna software ni P2pover ;d
dan sila share kekesanan nya Thumbs Up
cheer
[Image: banner.png]
Reply
25-11-2013, 12:44 PM, (This post was last modified: 25-11-2013, 01:23 PM by xsxs.)
Post: #10
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
SSH ke innacom tu, explore traffic control command
Code:
#tc

innacom ada QoS, guna QoS
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
26-11-2013, 01:26 AM,
Post: #11
RE: Nak limit bandwith usage Streamyx
(25-11-2013, 02:22 AM)Stalker Wrote: poison je mac addr dia.. bg dia xleh on.. bila dia tak bukak youtube, bg balik access internet.. bila dia bukak youtube, poison blk.. bg die rase "youtube ni ade problem ah, xnk pakai lah" hehe works for me

MAC poisoning == ARP poisoning ?How Fuck That Shit ? I already use netcut in windows, no effect at all. Same with tuxcut in linux. Both not working..Hmm
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Camne nak limit bandwith Streamyx HaoRen 6 746 27-01-2014, 11:02 AM
Last Post: HaoRen
  Antivirus Less Memory Usage Test shahril 5 536 04-05-2013, 06:46 PM
Last Post: ibnumalik
  Streamyx D-Link 2640B D4RK_5Y5T3M 18 2,984 21-02-2013, 06:55 PM
Last Post: D4RK_5Y5T3M
  masalah streamyx atau modem ? Timon 8 1,525 17-02-2013, 04:49 PM
Last Post: anthrax

Forum Jump: