Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(SELL)Laptop Asus 2nd
24-11-2013, 04:16 PM, (This post was last modified: 24-11-2013, 07:10 PM by 6b2.)
Post: #1
(SELL)Laptop Asus 2nd
yo Challenge Accepted

firstly jika thread nea salah section pls move , thx mod

tujuan buka thread nea nak bantu sorng kawan jual laptop 2nd nya ,

berikut adalah maklumat laptop tersebut


Harga RM1250 ( leh bincang )

CLICK FOR PICTURE

Model : Asus A43S
Tempoh Penggunaan : 2 tahun
Kondisi Laptop : Masih tip top ( boleh jumpa untuk merasai performance laptopt tu sendiri )

Core I5 2.3ghz
Graphic card Nvidia Geforce GT540M CUDA 2GB
Ram 4GB
Hard Disk 640GB
Window 7 64bit
3x usb 2.0 Slot.

Special Feature :
Alliminium body scratch ressistant , ice cool technology

Contact information
017 6981469
Reply
24-11-2013, 05:10 PM,
Post: #2
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
2 tahun = RM1,250. mahal k Hmm
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-11-2013, 05:18 PM,
Post: #3
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
aku tlg jual ja , bukan aku set price Fuck That Shit
hang nak beli contact dye ,
Reply
24-11-2013, 05:31 PM,
Post: #4
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
ohh..ok2......
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-11-2013, 06:13 PM,
Post: #5
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
Kalau ikut spec ne harga baru dalam 2k - 2.5k so harge tu patut. Aku x de duit kalau x aku dah nego ne.

Sent from my Lenovo S820_ROW using Tapatalk
[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Reply
24-11-2013, 06:17 PM,
Post: #6
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
2 tahun dah k...~Hmm

seller lain jual lagi murah GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-11-2013, 07:08 PM,
Post: #7
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
well basically kalau korg nak tlg dye pon boleh , just contact aku since aku member dye Smile .

tntg harga nea aku xnk komen apa2 Smile
Reply
24-11-2013, 08:05 PM,
Post: #8
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
2 tahun tapi kalau permpuan yang pakai aku kebas. macam mac pro ayah aku. kalau die ari2 gune buat main chess jek 10 tahun lg pun aku rase elok mac tu. harge tu die kene tngk spec gak. lappy intel D pun skng rm 400. ne intel i5 ade gpu. tunjuk ngan aku pane yg lg murah tu. nak gak tau.
[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Reply
24-11-2013, 08:22 PM,
Post: #9
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
google kat mudah.

tak baik post kat sini..kaco bisnes orang la..GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-11-2013, 08:36 PM,
Post: #10
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
dah la suro guggle tp kat mudah.. camne tu GayFace
[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Reply
24-11-2013, 08:56 PM,
Post: #11
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
google :
Code:
mudah + Asus A43S

problem? GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-11-2013, 09:46 PM,
Post: #12
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
tidak baik melakukan jualan diatas jualan orang lain
ni haa Allah pujuk kita
Spoiler:

Wasbir Ala Ma Yakuluun -
Bersabarlah terhadap apa yang mereka katakan. - AlMuzammil Ayat 10 Smile

Reply
24-11-2013, 09:50 PM,
Post: #13
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
ada ke?

yg ada membeli dia atas belian orang lain..GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
24-11-2013, 10:12 PM,
Post: #14
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
(24-11-2013, 06:13 PM)cipanjb Wrote: Kalau ikut spec ne harga baru dalam 2k - 2.5k so harge tu patut. Aku x de duit kalau x aku dah nego ne.

Sent from my Lenovo S820_ROW using Tapatalk

yeke 2k-2.5k?
sebab masa tengah tahun haritu baru lepas belikan member laptop kat lowyat ; asus 15", i7QM (4C|8T) 3rd gen, ram 8gb ddr3, nvidia gt630m 2gb gddr3, 120gb ssd, 750gb hdd, baru rm2699.

btw untuk laptop berusia 2 tahun, macam2 boleh jadi + no warranty,
goodluck to seller.
we don't belong together
Reply
25-11-2013, 11:32 PM, (This post was last modified: 25-11-2013, 11:32 PM by ibnumalik.)
Post: #15
RE: (SELL)Laptop Asus 2nd
(24-11-2013, 09:50 PM)matz Wrote: ada ke?

yg ada membeli dia atas belian orang lain..GayFace

ade matz ;d


Spoiler:
(HR. Bukhari no. 2139)
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [Sell] - US VPS... r3v3r7 127 28,799 12-12-2013, 07:11 AM
Last Post: ak47suk1
  WTB asus striker extreme amd 3 496 11-04-2013, 07:05 AM
Last Post: matz
  [WTS] (SOLD) Asus M5A78L-M LX & 4GB Kingston DDR3 RAM Taz 14 1,615 10-01-2013, 11:44 PM
Last Post: Taz
  aspire 4741G for sell 6b2 25 2,895 22-10-2012, 11:02 AM
Last Post: 6b2
  [SELL]Dell Notebooks For Sale biborn 22 4,480 22-09-2011, 09:00 AM
Last Post: raj
  Iphone 4 32GB For Sell SoLarIZe 43 6,018 23-08-2011, 06:08 AM
Last Post: 404myth
  SELL >> C4 (CodeClicker Complete Checker) coolankalink 2 1,651 02-08-2011, 07:38 AM
Last Post: coolankalink
  [Notebook]Nak Laptop FREE ? Nah Ambik Laaa RFC792 6 1,377 19-04-2011, 11:43 PM
Last Post: ajampeace
  [SELL] Account Fifa Online 2 Iahgames MrKroit 21 3,933 28-03-2011, 10:05 PM
Last Post: MrKroit
  [sell] targeted email database 848436 0 537 01-01-2011, 02:14 PM
Last Post: 848436

Forum Jump: