Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Assalamualaikum!
21-11-2013, 01:59 PM,
Post: #1
Rainbow  Assalamualaikum!
Assalamualaikum..

baru kenal forum ni. nama unik sangat tbd.my
tak pernah tahu pun kewujudan forum ni.

ini pun terperasan ketika tgh google "tablet wacom murah"

nampak ramai visitor dari malaysia. good.


Saya ni newbie.
dan juga newbie dalam bidang blogging.
mohon tunjuk ajar dari sifu-sifu sekalian yer.

salam ikhlas,

JiwaKomik ^^
Assalamualaikum..
Runsing dengan bil telefon yang melambung tinggi?
Simcard REDONE membolehkan tuan-tuan dan puan-puan membuat PANGGILAN PERCUMA tanpa had setiap hari dengan bil bulanan hanya serendah RM8.00 sahaja.
Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari website kami
REDONEPROVIDER
Reply
21-11-2013, 02:07 PM,
Post: #2
RE: Assalamualaikum!
wasalam,
welcome to tbd.my.
enjoy your stay ;d
Revenge 101 :
Spoiler:

1.Pee in plate
2.Freeze the pee(in 1.)
3.Slide frozen 'pee disc' under the victim's door(room or house, any will do)
4.The pee disc will now melt.
5.???
6.Profit

Hmm
Reply
21-11-2013, 02:09 PM,
Post: #3
RE: Assalamualaikum!
wasalam, selamat datang & salam kenal;b
Reply
21-11-2013, 02:41 PM,
Post: #4
RE: Assalamualaikum!
Waalaikumsalam!
welkem to tbd.my Big Grin
enjoy ;d ;d ;d
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
21-11-2013, 03:04 PM,
Post: #5
RE: Assalamualaikum!
wslm ikhwan =)enjoy and follow the rules ^^

-0b0xed , turkey-
Reply
21-11-2013, 04:13 PM,
Post: #6
RE: Assalamualaikum!
w'salam =) selamat datang ke tibidi
Smile jgn ban saye. ade silap tulun tunjukan Smile
Reply
21-11-2013, 04:24 PM,
Post: #7
RE: Assalamualaikum!
waalaikumsalam, selamat datang Thumbs Up
[Image: banner.png]
Reply
21-11-2013, 04:33 PM,
Post: #8
RE: Assalamualaikum!
terima kasih. lambat siket respon. tengah kije.
warm welcome. segan sero..kih3

kepada otai otai tbd.my, tbd.my ni forum tentang ape?
nampak lebih pada pengkomputeran pun ada.
Assalamualaikum..
Runsing dengan bil telefon yang melambung tinggi?
Simcard REDONE membolehkan tuan-tuan dan puan-puan membuat PANGGILAN PERCUMA tanpa had setiap hari dengan bil bulanan hanya serendah RM8.00 sahaja.
Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari website kami
REDONEPROVIDER
Reply
21-11-2013, 05:33 PM,
Post: #9
RE: Assalamualaikum!
selamat datang ;d
nak beli tablet wacom jenis ape? Hmm
Reply
22-11-2013, 08:01 AM,
Post: #10
RE: Assalamualaikum!
waalaikumsalam. selamat datang ke tbd. selamat berkenalan dan moga2 selamat d sni dari kaki2 GayFace

*saje je eh Big Grin


(21-11-2013, 04:33 PM)JiwaKomik Wrote: terima kasih. lambat siket respon. tengah kije.
warm welcome. segan sero..kih3

kepada otai otai tbd.my, tbd.my ni forum tentang ape?
nampak lebih pada pengkomputeran pun ada.

" Tujuan kami ditubuhkan adalah
untuk mendalami ilmu keselamatan
sistem dan bukan untuk
menyalahgunakannya untuk
kepentingan peribadi ." ada dalam rules & policy tbd. bnyk bincng pasal IT dan bnyk g.


link --->>> w3.tbd.my/thread-1268-post-21061.html
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
22-11-2013, 08:09 AM,
Post: #11
RE: Assalamualaikum!
welcome to tbd..
kurangkan merapu dan tingkatkan produktiviti.. ;)
we don't belong together
Reply
22-11-2013, 08:21 AM,
Post: #12
RE: Assalamualaikum!
oh.. patutlah. selalu ku ni lawat forum carigold, bincang.net etc jer..
tukar arah siket..hehe


(21-11-2013, 05:33 PM)ibnumalik Wrote: selamat datang ;d
nak beli tablet wacom jenis ape? Hmm

haa ni soalan yg bgus.
sbrny x thu nak pilih jenama wacom ke or genius.

wacom yg under rm300 tu. bukan tak mampu, tp nanti sebulan ambe makan jimat klu beli tu..hehe

yang jenama genius pulak murah. dalam 120 boleh dapat. cuma pen dia pakai bateri dan besar gedabak. ketahanan tu jenama genius tu ku x pasti.

ni 1st time ambe beli graphic pen nih utk melukis di blog.
klu ade otai2 leh suggest pen yg bgus ok gak.
Assalamualaikum..
Runsing dengan bil telefon yang melambung tinggi?
Simcard REDONE membolehkan tuan-tuan dan puan-puan membuat PANGGILAN PERCUMA tanpa had setiap hari dengan bil bulanan hanya serendah RM8.00 sahaja.
Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari website kami
REDONEPROVIDER
Reply
22-11-2013, 09:05 AM,
Post: #13
RE: Assalamualaikum!
sy pernah pakai genius punya.. tp saiz agak kecil.. so macam x puas plak guna..
rasanya x rugi kalau beli wacom..
model wacom intuos nampak ok kalau berkemampuan.. lgpon fikirkan la ini sebagai one time investment.. untuk kepuasan dan keselesaan.
we don't belong together
Reply
22-11-2013, 09:15 AM,
Post: #14
RE: Assalamualaikum!
Selamat datang Me Gusta

Sent from my HTC One using Tapatalk 4

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
22-11-2013, 10:28 AM,
Post: #15
RE: Assalamualaikum!
(22-11-2013, 08:21 AM)JiwaKomik Wrote: oh.. patutlah. selalu ku ni lawat forum carigold, bincang.net etc jer..
tukar arah siket..hehe


(21-11-2013, 05:33 PM)ibnumalik Wrote: selamat datang ;d
nak beli tablet wacom jenis ape? Hmm

haa ni soalan yg bgus.
sbrny x thu nak pilih jenama wacom ke or genius.

wacom yg under rm300 tu. bukan tak mampu, tp nanti sebulan ambe makan jimat klu beli tu..hehe

yang jenama genius pulak murah. dalam 120 boleh dapat. cuma pen dia pakai bateri dan besar gedabak. ketahanan tu jenama genius tu ku x pasti.

ni 1st time ambe beli graphic pen nih utk melukis di blog.
klu ade otai2 leh suggest pen yg bgus ok gak.

selamat datang Big Grin...ape nick kt bdn? Hmm
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Wink Assalamualaikum :D saya budak baru sini jangan sombong semuanya ye :D own 11 983 24-01-2014, 08:55 PM
Last Post: ShinAsuka
  Assalamualaikum ;D MrKroit 6 723 06-01-2014, 02:41 PM
Last Post: MrKroit
  Assalamualaikum Anunumuslu 7 697 06-01-2014, 10:28 AM
Last Post: AceyrafRoshlanz
Smile Assalamualaikum semua.. azizannorezwan 10 816 05-01-2014, 03:36 AM
Last Post: Kuntao
  Assalamualaikum semuanyaaaaaa! shezzo 14 1,082 05-09-2013, 12:29 AM
Last Post: hexrut
  Assalamualaikum [aa6my] aa6my 17 1,400 06-08-2013, 04:18 AM
Last Post: aa6my
  assalamualaikum azrael 15 1,227 19-07-2013, 11:55 AM
Last Post: KukuBesi
Wink Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua user armsx 14 1,320 25-06-2013, 03:51 PM
Last Post: evolutionincome
  Assalamualaikum dan Hai identityauth 14 1,141 21-06-2013, 02:19 AM
Last Post: Godai
  Assalamualaikum w.b.t / لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Google 15 1,371 15-05-2013, 02:01 PM
Last Post: shahril

Forum Jump: