Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mohon anjurkan kelas PHP
20-11-2013, 11:06 AM,
Post: #1
mohon anjurkan kelas PHP
kalau boleh, buat kelas php, hahaha dalam bulan 1 tahun depan kee. cuti sem nak belajar benda alah ni . tgk kelas yang lain smpai 1.7 k mahall sgt tu xmampu
OK
Reply
20-11-2013, 11:39 AM,
Post: #2
RE: mohon anjurkan kelas PHP
datang event tbdsecconf january depan,nnt ko akan jmpe sifu php face 2 face
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
20-11-2013, 11:52 AM,
Post: #3
RE: mohon anjurkan kelas PHP
lepak je shoutbox ;d shahril apiss jalil jb and all the php hejes ada ~cr1
Reply
20-11-2013, 12:16 PM,
Post: #4
RE: mohon anjurkan kelas PHP
(20-11-2013, 11:39 AM)RFC792 Wrote: datang event tbdsecconf january depan,nnt ko akan jmpe sifu php face 2 face

Konfirm ka ni.. Hmm when & where??
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
20-11-2013, 12:19 PM,
Post: #5
RE: mohon anjurkan kelas PHP
(20-11-2013, 12:16 PM)Codeshift3r Wrote:
(20-11-2013, 11:39 AM)RFC792 Wrote: datang event tbdsecconf january depan,nnt ko akan jmpe sifu php face 2 face

Konfirm ka ni.. Hmm when & where??

http://event.tbd.my/
[Image: GteM3.png]
Reply
20-11-2013, 12:33 PM,
Post: #6
RE: mohon anjurkan kelas PHP
ak nak join,buat di december la
i have fun in this tbd. all the problem are solved with other member Troll 2
Reply
20-11-2013, 01:11 PM,
Post: #7
RE: mohon anjurkan kelas PHP
januari-feb 2014 prelisss..
Reply
20-11-2013, 02:09 PM,
Post: #8
RE: mohon anjurkan kelas PHP
Kenapa belajar PHP kena bayar sampai RM1700? Sejujurnya, saya belajar PHP hanya dari internet, yang penting kena ada minat dan usaha untuk belajar, tak perlu bazirkan RM1700 hanya kerana nak belajar PHP, di sini senarai laman sesawang yang berpotensi untuk mengajar kamu PHP :-

http://thenewboston.org/list.php?cat=11 (sangat sesuai untuk siapa-siapa yang ingin belajar sambil bersantai)
http://www.codecademy.com/ (sesuai juga untuk beginner)
http://www.w3schools.com/php/default.asp (sukar sedikit)

Yang penting kena ada kesungguhan, jangan belajar sekerat jalan jer lepas tu berhenti sebab tak faham. Kalau minat dan kesungguhan tu ada, insyaAllah, kamu dapat jimat RM1700. Smile
Reply
20-11-2013, 03:18 PM,
Post: #9
RE: mohon anjurkan kelas PHP
tarikh dah confirm 25 january 2014..so tiada pertukaran tarikh..harap maklum..venue akan diberitahu dlm masa tdekat..

betul kata jalil tu..boleh save duit byk dr bayar RM1700..di virtual area byk boleh belajar..selebihnya atas diri sendiri..xtau,tanya org..insyaAllah xsesat
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
20-11-2013, 06:10 PM,
Post: #10
RE: mohon anjurkan kelas PHP
(20-11-2013, 11:52 AM)0b0xed Wrote: lepak je shoutbox ;d shahril apiss jalil jb and all the php hejes ada ~cr1

jgn lupa hejes paan pon ada ;b
If you control the code,
You can ConTROLL the world!
Reply
20-11-2013, 08:02 PM,
Post: #11
RE: mohon anjurkan kelas PHP
Kalau bab Yii PHP Framework, ana ada powerpoint slide. Pernah buat training dengan Ahlspiess di UiTM.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
21-11-2013, 03:07 AM,
Post: #12
RE: mohon anjurkan kelas PHP
(20-11-2013, 02:09 PM)jalil Wrote: Kenapa belajar PHP kena bayar sampai RM1700? Sejujurnya, saya belajar PHP hanya dari internet, yang penting kena ada minat dan usaha untuk belajar, tak perlu bazirkan RM1700 hanya kerana nak belajar PHP, di sini senarai laman sesawang yang berpotensi untuk mengajar kamu PHP :-

http://thenewboston.org/list.php?cat=11 (sangat sesuai untuk siapa-siapa yang ingin belajar sambil bersantai)
http://www.codecademy.com/ (sesuai juga untuk beginner)
http://www.w3schools.com/php/default.asp (sukar sedikit)

Yang penting kena ada kesungguhan, jangan belajar sekerat jalan jer lepas tu berhenti sebab tak faham. Kalau minat dan kesungguhan tu ada, insyaAllah, kamu dapat jimat RM1700. Smile

Saya setuju dengan pendapat abang jalil. Sebahagian besar ilmu pengaturcaraan saya pelajari/sedang pelajari dari internet. Untuk PHP, rujukan utama saya ialah:
http://www.php.net/manual/en/index.php
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
22-11-2013, 06:05 PM, (This post was last modified: 22-11-2013, 06:15 PM by nynylee.)
Post: #13
RE: mohon anjurkan kelas PHP
(20-11-2013, 08:02 PM)fatah Wrote: Kalau bab Yii PHP Framework, ana ada powerpoint slide. Pernah buat training dengan Ahlspiess di UiTM.

nakk, boleh email? terima kasih ^^

(20-11-2013, 11:39 AM)RFC792 Wrote: datang event tbdsecconf january depan,nnt ko akan jmpe sifu php face 2 face
kat mana? bila? bayaran? haha

(20-11-2013, 06:10 PM)zaidroid Wrote:
(20-11-2013, 11:52 AM)0b0xed Wrote: lepak je shoutbox ;d shahril apiss jalil jb and all the php hejes ada ~cr1

jgn lupa hejes paan pon ada ;b
rasa pernah tanya tapi tak jawab pun. hahaha okay2 i really need help actually haha ;b

(20-11-2013, 02:09 PM)jalil Wrote: Kenapa belajar PHP kena bayar sampai RM1700? Sejujurnya, saya belajar PHP hanya dari internet, yang penting kena ada minat dan usaha untuk belajar, tak perlu bazirkan RM1700 hanya kerana nak belajar PHP, di sini senarai laman sesawang yang berpotensi untuk mengajar kamu PHP :-

http://thenewboston.org/list.php?cat=11 (sangat sesuai untuk siapa-siapa yang ingin belajar sambil bersantai)
http://www.codecademy.com/ (sesuai juga untuk beginner)
http://www.w3schools.com/php/default.asp (sukar sedikit)

Yang penting kena ada kesungguhan, jangan belajar sekerat jalan jer lepas tu berhenti sebab tak faham. Kalau minat dan kesungguhan tu ada, insyaAllah, kamu dapat jimat RM1700. Smile

hari tu survey kat internet, tu la mahal sgt haha, sbb tu nak suruh anjurkan. haha preparation fyp kononnye. terima kasih ^^
Reply
18-01-2014, 08:21 PM,
Post: #14
RE: mohon anjurkan kelas PHP
best ni. blaja php santai2. hehe
knp tak try usulkan kat uitm suh dorg buat training mse cuti sem.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  mohon tambah emoticon lite 3 542 17-06-2013, 03:58 PM
Last Post: lite

Forum Jump: