Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TBD Challenge] HiddenCrackMe
08-11-2013, 10:10 AM, (This post was last modified: 10-11-2013, 07:19 AM by jalil.)
Post: #1
[TBD Challenge] HiddenCrackMe
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Di sini saya ada menyediakan satu challenge untuk ahli TBD.
Challenge ini bertujuan hanya untuk berseronok, sebab saya tengok dah lama section challenge ini menyepi.
Anda hanya perlu PM saya tentang kata laluan yang terdapat pada fail itu.

Ini adalah gabungan antara RCE dan steganography, sebab saya letakkan sekali stega tu untuk jadikan challenge ini lebih menarik dan mencabar.

Level : Medium (4/10)

Tool yang boleh digunakan :-

Trid (windows) atau 'file' (unix)
Online Trid : http://mark0.net/onlinetrid.aspx
Hiew atau IDA
Frhed atau HxD

Hint :-
https://en.wikipedia.org/wiki/DOS_MZ_executable
http://www.asciitable.com/

Nota:
Untuk mengelakkan kekeliruan, masa kamu selesaikan challenge tu, akan keluar PM password anda untuk pengesahan, bukan bermakna PM password TBD anda, tapi PM password fail tu. ;d

Solver :-
1. syahmiazhar
2. PistolCodez
3. pers0nant
4.
5.


Selamat berjaya! Smile

PS : Sesiapa yang ada masalah untuk extract file archive tersebut, sila download fail terbaru!


Attached Files
.zip   computer.zip (Size: 21,8 KB / Downloads: 39)
Reply
08-11-2013, 12:14 PM,
Post: #2
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
Syahmiazhar orang pertama selesaikan cabaran ini, diharap orang lain pun boleh turut serta sekali. Big Grin
Reply
08-11-2013, 05:16 PM,
Post: #3
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
aku tak tahu pon nak buat macam mana tapi kau ada bagi jenis tool yang di gunakan dan sedikit hint...


*i will try to crack it GayFace
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
08-11-2013, 07:32 PM,
Post: #4
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
(08-11-2013, 05:16 PM)KukuBesi Wrote: aku tak tahu pon nak buat macam mana tapi kau ada bagi jenis tool yang di gunakan dan sedikit hint...


*i will try to crack it GayFace

sama-sama kita belajar abam KukuBesi ^^
Reply
09-11-2013, 08:49 AM,
Post: #5
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
;d awat aku try buka program tu dia tlis ape tah then kene tkn cancel atau ignore

;d saya bru blaja
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
09-11-2013, 07:50 PM,
Post: #6
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
(09-11-2013, 08:49 AM)KukuBesi Wrote: ;d awat aku try buka program tu dia tlis ape tah then kene tkn cancel atau ignore

;d saya bru blaja

pastikan awak kenal pasti fail sebenar di sebalik fail yang pelik itu, boleh guna tool yang disediakan di atas
Reply
10-11-2013, 12:25 AM,
Post: #7
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
(08-11-2013, 12:14 PM)jalil Wrote: Syahmiazhar orang pertama selesaikan cabaran ini, diharap orang lain pun boleh turut serta sekali. Big Grin
Selamat mencuba yang lain Smile...
Reply
10-11-2013, 12:56 AM,
Post: #8
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
(10-11-2013, 12:25 AM)syahmiazhar Wrote:
(08-11-2013, 12:14 PM)jalil Wrote: Syahmiazhar orang pertama selesaikan cabaran ini, diharap orang lain pun boleh turut serta sekali. Big Grin
Selamat mencuba yang lain Smile...

mohon syahmiazhar buat rce celen, utk beginner lagi ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
10-11-2013, 12:56 AM,
Post: #9
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
masuk IDA terus blank Rage 2
Reply
10-11-2013, 01:10 AM,
Post: #10
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
try hiew, terang lagi bersuluh Troll 2

(10-11-2013, 12:56 AM)pers0nant Wrote: masuk IDA terus blank Rage 2
Smile jgn ban saye. ade silap tulun tunjukan Smile
Reply
10-11-2013, 01:14 AM,
Post: #11
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
sabar jgn tamatkan lagi chal ni.. ak rase ak dah makin hampir..
Reply
10-11-2013, 01:16 AM,
Post: #12
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
(10-11-2013, 01:10 AM)PistolCodez Wrote: try hiew, terang lagi bersuluh Troll 2

adess. kena masuk windows partition balik OK secara x langsung aku belajar assembly
Reply
10-11-2013, 01:22 AM,
Post: #13
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
(10-11-2013, 12:56 AM)Ahlspiess Wrote: mohon syahmiazhar buat rce celen, utk beginner lagi ;d
Huhu insyaAllah...

Quote:sabar jgn tamatkan lagi chal ni.. ak rase ak dah makin hampir..
Smoga bejaya Thumbs Up

Quote: adess. kena masuk windows partition balik OK secara x langsung aku belajar assembly
Macam2 tools boleh digunakan. Jangan tersangkut kat satu tools je.
Reply
10-11-2013, 07:17 AM,
Post: #14
RE: [TBD Challenge] HiddenCrackMe
tahniah kepada PistolCodez dan pers0nant kerana berjaya selesaikan cabaran ni ^^
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [TBD Challenge] imhayS003 syahmiazhar 17 1,987 31-07-2013, 08:32 PM
Last Post: shahril
  [windows binary] smael challenge #2 smael 19 1,502 04-07-2013, 04:23 AM
Last Post: JejakaPemalu
  [Share]windows binary firdaushatta challenge najashark 4 901 23-06-2013, 01:42 AM
Last Post: smael
Question [windows binary] smael challenge #1 smael 24 3,197 09-06-2012, 03:19 AM
Last Post: najashark

Forum Jump: