Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ask]wifi hostpot project
27-08-2013, 07:45 PM,
Post: #1
[ask]wifi hostpot project
assalamualaikum ...macam mane nak connect database aku ke ke wifi contohnya
apabila orang login username ngan password secara autmatik di orang boleh access hotspot aku dan maen internet.
Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply
27-08-2013, 07:50 PM,
Post: #2
RE: [ask]wifi hostpot project
tak paham..database? maen tenet? maksud kau?
kau betul2 faham tak maksud database?

ke ko maksudkan, nak sharing internet dengan kawan / nak create hotspot ?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
27-08-2013, 07:59 PM,
Post: #3
RE: [ask]wifi hostpot project
(27-08-2013, 07:50 PM)matz Wrote: tak paham..database? maen tenet? maksud kau?
kau betul2 faham tak maksud database?

ke ko maksudkan, nak sharing internet dengan kawan / nak create hotspot ?

maksud dia akan ada login page sblum bleh proceed utk surf internet..ko dh google projek2 sedia ada pronet?
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
27-08-2013, 08:02 PM,
Post: #4
RE: [ask]wifi hostpot project
ohh..sori2..

connect wifi > 1st page = login page.
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
27-08-2013, 08:04 PM, (This post was last modified: 27-08-2013, 08:07 PM by pron3t.)
Post: #5
RE: [ask]wifi hostpot project
aku dah buat login page cuma macam mane nk connect to wifi

(27-08-2013, 07:59 PM)xsxs Wrote:
(27-08-2013, 07:50 PM)matz Wrote: tak paham..database? maen tenet? maksud kau?
kau betul2 faham tak maksud database?

ke ko maksudkan, nak sharing internet dengan kawan / nak create hotspot ?

maksud dia akan ada login page sblum bleh proceed utk surf internet..ko dh google projek2 sedia ada pronet?

aku dah surfing tpi tgah blur login page dah buat logout dah buat semua jd cuma tak taw nk connect wifi ...
Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply
27-08-2013, 09:15 PM,
Post: #6
RE: [ask]wifi hostpot project
aku pernah buat benda ni, kasi hint aci tak?

Hint: Chillispot, Radius server
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
28-08-2013, 12:36 AM,
Post: #7
RE: [ask]wifi hostpot project
aku pernah pakai http://coova.org/ untuk captive portal
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
28-08-2013, 01:38 AM,
Post: #8
RE: [ask]wifi hostpot project
http://www.hotspotsystem.com/
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  project sistem haifizz44 5 819 15-08-2011, 06:58 AM
Last Post: j33h4d

Forum Jump: