Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
15-08-2013, 01:29 PM,
Post: #1
[INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
With the rise of social media, burglars have easier access to specific information regarding homeowners than ever before.

More than 75% of burglars reportedly use Twitter, Facebook and Foursquare to target potential properties. But that doesn’t mean you can’t protect yourself.

The following infographic, issued by the UK’s Distinctive Doors, takes a look at all the ways burglars utilize social media, and therefore what you should be doing to secure your property.;d

Spoiler:
[Image: how-burglars-are-using-social-media_51c8...928755.png]

Source
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
15-08-2013, 03:25 PM,
Post: #2
RE: [INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
Thanks for sharing! very veryyy useful one! Big Grin tp nak tanya la, term 'reverse stalked yourself' tu cane eh? buat akaun lain utk tgk post sdri (act as someone else) ke or guna acc yg sama buat checking sdri?
Reply
15-08-2013, 04:19 PM,
Post: #3
RE: [INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
(15-08-2013, 03:25 PM)NurAdila Wrote: Thanks for sharing! very veryyy useful one! Big Grin tp nak tanya la, term 'reverse stalked yourself' tu cane eh? buat akaun lain utk tgk post sdri (act as someone else) ke or guna acc yg sama buat checking sdri?

buat akaun lain utk stalk account sendiri Hmm

Nice share nak +rep tak leh..

[Image: bHqLBoF.png]
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
16-08-2013, 08:43 PM,
Post: #4
RE: [INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
nice post cuma takleh nk +rape

Sad
[Image: gamers%2Bpassion.jpg]
Reply
17-08-2013, 11:13 AM,
Post: #5
RE: [INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
peringatan kat geng2 MLM yg suka sgt post posing dgn duit yg kononnya hasil dari MLM walhal duit tu baru je dia keluarkan dari ATM selepas permohonan loan dia (modal buat MLM) diluluskan oleh bank..WTH?

rasanya dah ada tool yg di cipta oleh geng2 ni utk membolehkan dorg generate data dari FB secara automatik bagi tujuan memudahkan profiling mangsa atau target.
Reply
18-08-2013, 12:02 AM,
Post: #6
RE: [INFOGRAPHIC] How Burglars Are Using Social Media
adjust skit page miner..settle..semua dia extract Smile
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mozilla's 2012 in an infographic shadowmacx 8 727 18-12-2012, 12:28 PM
Last Post: RFC792
  Infographic of Smart Phone Growth in South East Asia mim0 0 335 17-11-2011, 06:00 PM
Last Post: mim0
  Tiada lagi anonymity dan full privacy dlm social networking sites :D RFC792 27 3,152 06-09-2011, 11:08 AM
Last Post: RFC792
  Anonplus.com (Anonymous Social Networking Site) Hacked by AKINCILAR Paduka 1 738 21-07-2011, 02:47 PM
Last Post: parkerhanafi
  Log In To Facebook and Other Social Websites Without Password blaze08 8 1,311 28-06-2011, 11:52 PM
Last Post: tholib
  Oh! Media Project Chuck 33 4,729 18-04-2011, 08:59 AM
Last Post: sno0p
  Oh! Media Tune Download XD suhz 8 1,605 31-05-2010, 03:18 PM
Last Post: ninja
  media player nas_nasz 9 1,208 26-12-2009, 06:02 PM
Last Post: Th3rabyt3

Forum Jump: