Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
assalammualaikum saya onlineisrock
11-08-2013, 08:29 PM,
Post: #1
assalammualaikum saya onlineisrock
salam geng
saya ingin menumpang di tbd.my
saya tiada tempat tumpangan
mohon admin kasi permission

tujuan saya adalah untuk membuka satu radio tbd
saya minta untuk jadi dj buat seketika mohon admin buat satu apps radio
saya akan uruskan hal dj dan putaran lagu
kalau ada dj yang berminat apa salahnya

untuk kita aja
sekian
[Image: 468x60.jpg]
Reply
11-08-2013, 08:52 PM,
Post: #2
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
nb jugak cadangan koi Hmm but ada ke pendengar ;d
Spoiler:
;b
Reply
13-08-2013, 10:21 AM,
Post: #3
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
satu cadangan yang baik, TBD tak tolak sebarang cadangan bulat2. tapi sebelum tu kalau boleh ko cuba senaraikan aku faedah yg akan TBD dapat dengan wujudnya radio TBD ni? berikan juga, point2 penting yang kukuh tentang cadangan ko ni. Selain faedah, senaraikan kos2 yang perlu ditanggung, dan adakah penat lelah projek ini akan mendapat sebarang hasil, atau hanya akan membazirkan masa? Hujah ko perlulah yang meyakinkan bahawa usaha ko ini akan berjaya..

atau

serahkan proposal lengkap, kat email aku. kalau ko dapat yakinkan staff-staff TBD dengan proposal ko, mungkin ko ade peluang..

atau

...
[Image: GteM3.png]
Reply
13-08-2013, 11:35 AM, (This post was last modified: 13-08-2013, 12:55 PM by Codeshift3r.)
Post: #4
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
(13-08-2013, 10:21 AM)suhz Wrote: satu cadangan yang baik, TBD tak tolak sebarang cadangan bulat2. tapi sebelum tu kalau boleh ko cuba senaraikan aku faedah yg akan TBD dapat dengan wujudnya radio TBD ni? berikan juga, point2 penting yang kukuh tentang cadangan ko ni. Selain faedah, senaraikan kos2 yang perlu ditanggung, dan adakah penat lelah projek ini akan mendapat sebarang hasil, atau hanya akan membazirkan masa? Hujah ko perlulah yang meyakinkan bahawa usaha ko ini akan berjaya..

atau

serahkan proposal lengkap, kat email aku. kalau ko dapat yakinkan staff-staff TBD dengan proposal ko, mungkin ko ade peluang..

atau

...

Berapa banyak dah projek terbengkalai.. OK
tapi tak banyak kot kos untuk siarkan radio
pakai servis free macam caster.fm then buat 1 section untuk request lagu.
simple.Tapi cadangan aku buat sebagai extension/addon browser lagi elok sebab kalau embed kat index page nanti lambat load+annoying kpd sesetengah user.
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
13-08-2013, 11:52 AM, (This post was last modified: 13-08-2013, 11:54 AM by AceyrafRoshlanz.)
Post: #5
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
kalau nk buat radio tpi takde orang dengar kan rugi je kos
lain la ade awek dok live kt radio tu mesti ramai orang ;d

offtopic
saya tunggu baju TBD LOL
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
13-08-2013, 05:57 PM,
Post: #6
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
baju tbd Fuu! series ke ac3y Hmm
$GetCurrentSignature();

[Image: dcc46f8439.jpg]

$GetCurrentSignature();





Troll 2
Reply
13-08-2013, 08:09 PM,
Post: #7
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
guna voice changer kan bole tukar suara g** kepada perempuan GayFace
[Image: banner.png]
Reply
14-08-2013, 12:05 PM,
Post: #8
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
voice changer ;d
ak rasa paan antara calonye Troll Face
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
14-08-2013, 01:03 PM,
Post: #9
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
paan mng layak untuk menjadi dejay g** ;d
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
14-08-2013, 01:22 PM,
Post: #10
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
bukan dejay tpi degei Troll Face
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
14-08-2013, 02:30 PM, (This post was last modified: 14-08-2013, 02:31 PM by AceyrafRoshlanz.)
Post: #11
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
so cadangan ni camne onlineisrock dah antar penyata ke?

Oh god why
  • Oh god why Oh god why
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
14-08-2013, 05:02 PM,
Post: #12
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
macam taik ayam je kekeke
[Image: 468x60.jpg]
Reply
17-08-2013, 11:35 PM,
Post: #13
RE: assalammualaikum saya onlineisrock
sape ckp projek tbd terbengkalai tu? actually there are few things that is undone..masih dalam process..

ttg baju tbd,lepas raya launch..tnggu je la k
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Wink Assalamualaikum :D saya budak baru sini jangan sombong semuanya ye :D own 11 1,017 24-01-2014, 08:55 PM
Last Post: ShinAsuka
  Saya Budak Baru disini Abu 15 1,007 09-12-2013, 11:01 PM
Last Post: Abu
  Salam perkenalan. Saya padibiru. padibiru 19 1,442 05-09-2013, 12:32 AM
Last Post: hexrut
  Salam Perkenalan.. saya budak baru nak belajar.. CDRW 4 566 09-05-2013, 07:50 PM
Last Post: ak47suk1
  salam kenal dari saya redc4 25 2,222 31-12-2012, 06:13 PM
Last Post: KukuBesi
  Saya newbie KelawarXSS 22 2,377 27-12-2012, 11:11 PM
Last Post: KelawarXSS
  Assalammualaikum Wushipher 18 1,797 17-10-2012, 01:23 AM
Last Post: 1nv1s1bl3
Thumbs Up Saya Rampongiseng.. anda sape? Rampongiseng 15 3,405 10-10-2012, 10:33 PM
Last Post: amsama
  Saya Skiddies. Sy Seorang Script Kiddies Skiddies 35 3,708 09-10-2012, 07:15 PM
Last Post: marblesbubbles
  Saya Hemsem SayaKacak 19 3,912 09-10-2012, 07:11 PM
Last Post: marblesbubbles

Forum Jump: