Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Disassamble/assamble SWF file
04-08-2013, 09:46 AM,
Post: #1
Disassamble/assamble SWF file
Halo2 nhax disini ^^

thread ni aku tak tau nak masukkan kat mana so aku masukkan lah kat sni Troll 2 k

ok2 tgk tajuk pun dah tau apa aku nak buat, Challenge Accepted

first, download flasm :
Code:
http://www.nowrap.de/flasm

pastu download swf file yang nak di-decompile :
cara (kalau tak tau lol) :
Code:
http://www.makeuseof.com/tag/how-to-download-embedded-flash-swf-files-using-your-browser/

lps siap download dua2 tu, extract file2 flasm.
buka cmd, cd directory_flasm.

run command ni :
Code:
flasm -d FILE.swf > OUTPUT.txt

tengok balik dalam folder tu, ada OUTPUT dia.
buka guna Code Editor (apa2 ja) =b

edit la LOL

Cara nak assemble :
Code:
flasm -a FILE.swf

kalau nak embed, ok contoh la nama original (masa save) dia :
fap.swf ;b

embed fap.swf Fuck That Shit

==============

[code]
$- flasm -a t.txt
t.txt successfully assembled to t.swf, 424490 bytes

embed t.swf =) ^^^

Mine :
[Image: bhftaCO.png]
=) Best bhai
Spoiler:
Hello, Hello,
24 jam sehari,
Hello, Hello,
Melangkaui ekspektasi,
Hubungi 0380008000 sedia membantu,
Hubungi 0380008000 hanya untukmu,
Hello, Hello,
24 jam sehari,
Hello... Hello,
Melangkaui ekspektasi,
Hubungi 03 8000 8000 sedia membantu,
Hubungi 03 8000 8000 hanya untukmu.
Best kan =)
Reply
04-08-2013, 02:11 PM,
Post: #2
RE: Disassamble/assamble SWF file
cai game ape yg ko main ni cam best je ROFL
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
04-08-2013, 02:13 PM,
Post: #3
RE: Disassamble/assamble SWF file
LOL nigga ;b
game nigga tanks kot ROFL
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply


Forum Jump: